Tiitel: Kokaõpilane
2014-02-21 20:43:21 |
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 11[/B] Tegin täna veel ühe Eesti-teemalise tordi tööle kolleegide jaoks vabariigi aastapäeva tähistamiseks. Tort koosneb kolmest biskviidikihist. Igasse kihti läks 4 muna, 120 g suhkrut, 40 g kakaod, 40 g pähklijahu ja 40 g nisujahu. Biskviitide vahel on Vana Tallinnaga maitsestatud võikreemi kiht ja šokolaadi ganache (sulatatud šokolaad ja vahukoor võrdses koguses). Kõige peal Vana Tallinnaga segatud kakaopuru. Kaunistasin paberist välja lõigatud šablooni abil tuhksuhkrust kaheksakanna ja martsipanist sini-must-valge lipsuga. Äärtele läksid šokolaadipits, Rafaello kommid ja trikoloorivärvi martispanipulgad. |
2014-02-10 23:11:03 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 1 Tere! Mul on suur rõõm esmakordselt sellest toredast võistlusest osa võtta. Minu võistlustöö on rukkijahuga kohupiima-pohlatort "Muhu kaunitar teel laulupeole" [b][/b] Tort on kokku pandud šarloti-põhimõttel: kõigepealt vooderdasin vormi (milleks kasutasin KitchenAidi mikseri kannu) kohupiima-pohlamoosi täidisega rullbiskviidiga. Biskviidi küpsetasin 4 munast, 120 g suhkrust, 80 g rukkijahust ja 40 g mandlijahust. Sisse panin kihiti pohlamoosi, kohupiima-vahukoore segu ja eraldi küpsetatud biskiviidikettad (diameetriga 15 cm ja 20cm). Pohlamoosikihti tugevdasin natukese želatiiniga. Pealt katsin tordi martsipaniga, mille alla läks õhuke võikreemi kiht. Pikemalt on tordist juttu minu blogis: http://multicolores.wordpress.com/2014/02/10/tort-isamaale/ Soovin kõigile tordimeistritele head fantaasialendu ja kindlat kätt! Mercredi |