Postitusi: 7
Tiitel: Kokaõpilane
2014-02-21 15:12:12 |
Tiiul:
See on nii lõbus lambamõte!Teisena valmistasin soolase tordi "Heeringas lambanahas" Palju õnne meile kõigile ja head isu! :) |
2014-02-18 12:40:50 |
Citrinella:
"Jube" maitsev tundub :) Metsaseene tort. Rohkem kui poolt Eesti maismaast katab mets. Minu nägemus isamaalisest tordist on selline :) Kreem 1: Munavõi (vahustatud või keedumuna ja majoneesiga). Kreem 2: Kupatatud, hakitud ja praetud metsaseened mis on segatud toorjuustuga. Põhjaks ja kihtideks kasutasin röstitud musta leiba. |
2014-01-05 17:40:50 |
Tere. Üks armas koolitüdruk teeb uuringut unehäirete kohta. Ta on saanud kokku korraliku valimi inimesi, aga vanugrupp 20-30 on vähe esindatud. Palun selle vanusegrupi esindajatel võtta paar minutit, et oma une kohta käivatele küsimustele vastata. Tegelikult on muidugi oodatud kõigi huviliste vastused. Ette tänades ja retseptirikast und soovides, Iiris https://docs.google.com/forms/d/13P5l7pYJ0ceRHMa83uICOBDdGonF56SCqfKcqsb3q2Y/viewform |
2013-08-12 12:14:37 |
Lihtsaimast lihtne hommikusöök, mis "tekkis" peale külmkapi revideerimist: Kaks suurt peotäit riivitud suvikõrvitsat (vett välja pigistades)+ 2 spl hapukurgi-sinepikastet + 2 muna läbi segada. Ahjuplaadil 7 porgandiga saibiviilu katmiseks jätkus täpselt eelmainitud segust. Natuke ahjus küpsetamist ja siis igale "võileivale" juustuviil ka peale. Väga mõnusalt mahe suvehommiku soe söök. |
2013-08-01 11:53:22 |
Külastasin Ööbiku Gastronooniatalu 31.07. Väga teismoodi elamus. :) Juhendid kohalesõiduks on kodulehel väga head, aga ma panin ikka mööda. Koht on tõesti väga väike ja tee ääres ühtegi silti pole. Kuna olime esimesed, siis ei olnud ka ühtegi autot pilku köitmas. Saabumisel saad kohe perenaise ja peremehega tuttavaks, mis loob sellise isikliku vahetu suhtlemise tunde. Sõltuvalt saabumise ajast saab kas kohe või pärast, söögikordade vahel, sigu vaatama minna. Õnneks on need kenad kõhnad jooksuhimulised (mets)loomakesed, mis ei loo illusiooni paksust pekisest magavast seast, "millest liha tuleb". Söögid-joogid on väga maitsvad ning öko-, bio-, mahe- ja teisi selliseid liiteid kandvad. Nagu Ants Uustalu ise ütleb, võib sellesse uskuda või mitte, aga nende jaoks on oluline, et tooraine on kohalik, väikestelt tegijatelt ja maitsev. Korraliku sissejuhatuse saavad kõik söögid ja joogid ning käikude vahel räägitakse ka inimestest ning restorani(maja) minevikust ja tulevikuplaanidest. Kõnes ja olekus on tunda eestlaslikku vaoshoitust ja häbelikkust, samas ka justkui vanemlikku uhkust. Nalja saab ka. "Ärge arvake, et see on mingi kunstiline plätserdus. See on sinep," kirjeldab peakokk pintslilöögina mõjuvat laiku praetaldrikul. Ja nõud! Söögiriistad on sellised, mida tavalises restoranis ei kohta. Loodad siis vanale reeglile, et väljast sissepoole kasutatakse. Aga kui naabril on teises järjekorras ja teised asjad (söögid on kõigil samad)... No aga ega seepärast ükski söök söömata jää! Kaks pool tundi kaovad kiirelt ja see on hästi veedetud aeg. Õhtusöögi hind ning restorani asukoht teevad selle lihtsalt õhtusöögi jaoks päris kulukaks. Samas on kohad pikalt broneeritud ning mõnel õhtul 18-le kohale 50 tahtjat. Minul vedas, sain eelmisel päeval loobuja kohad just siis, kui mulle sobis. Kui rahakott lubab, siis tasub kindlasti minna ja nautida! |