heliiiis![]() Kokaõpilane 2014-02-25 02:52:24 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 72
Lisan ka oma magusa tordi retsepti. Valisin ühe üsna levinud maitsekombinatsiooni - rukkileib ja sarapuupähklid. Leiva-pähkli biskviidi vahel on hapukas pohlamoos ning vahukoore-ricotta kreem, mille teeb põnevamaks mõnusalt krõmpsuv leiva-pähkli pralinee. Tort on kaetud vahukoorega ning kaunistatud martsipanililledega.
Täpne retsept on ka mu uues ahjusoojas ja veel üsna tühjas blogis.
![]() |
|
Killuke![]() Kokaõpilane 2014-02-25 14:09:29 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 73
Olen nami nami isamaaliste tortide võistlust jälginud aegade algusest ja sageli mõnda siin nähtud torti või ideed järele proovinud teha. Seekord tundsin, et on aeg midagi tagasi anda.
Minu isamaa teemalised pulgakoogid.
![]() ![]() |
|
Evelinan![]() Kokaõpilane 2014-02-25 14:57:54 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 74
Sini-must-valge keeks
![]() |
|
Rele![]() Kokaõpilane 2014-02-25 15:13:30 |
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 75[/B]
Mõtlesin,et osaleks ka siis oma tagasihoidliku tordiga päris esimest korda siin võistlusel :)
Tort koosneb siis kahest heledast biskviidikihist, mille immutasin vähese sidrunimahlaga.
Biskviitide vahel on siis kamakreem, mis on tehtud siis kohupiimast, toorjuustust, vahukoorest, veidi suhkrut ning muidugi ei puudunud ka kamajahu. Sedasama kreemi kasutasin ka tordi katmiseks.
Veel panin tordi vahele isetehtud ja mõnusalt hapuka maitsega porgangi-õuna-apelsinimoosi ja kirsse :)
Kaunistused tordil tegin suhkrumassist :)
![]() |
|
5aina![]() Kokaõpilane 2014-02-25 15:18:51 |
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 76[/B]
[B]Peedi-heeringa võileivatort[/B]
![]() |
|
Inga T-K![]() Kokaõpilane 2014-02-25 15:32:13 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 77
Minu MAA-Minu METS-Minu TERVIS
Olgem ka pidupäeval terved ja seepärast teen pidulauale tervislikke toite. Iga maitse, iga tegemine on maitseelamus ja natuke ka tervise heaks.
Meie President rõhutas selle aasta kõnes palju kordi tervisele- meie enda tervis sõltub suures osas meist endist. Hoida tervist tähendab terveid eluviise, liikumist ja tervislikku toitumist.
Minu pidulaua soolane tort on Paleo toitumise põhimõtteid jälgides. Põhjaks iseküpsetatud kaks erinevat leiba, tume on seesamiseemnejahust ja hele kookosjahust, kreemiks vahele kukeseenevõi (kukeseened korjatud Võsu metsadest) vähese tuunikalaga ja rukkola-sibula-tillivõi (rukkola, sibul ja till kasvavad aknalaual, kasutasin ehtsat taluvõid). Tarretise kupplis natuke meie eesti loodust koos kändude ja seente ja lehtedega.
![]() ![]() ![]() |
|
Karolin![]() Abikokk 2014-02-25 16:04:18 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 78
Isamaaline kilutort
|
|
Pisipaha![]() Kokaõpilane 2014-02-25 16:13:30 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 79[/B]
[B]"Maamehe pidupäev"[/B]
Kahe leiva kihi vahele on tehtud mädarõikaga toorjuustukreem. Kaetud süldiga.
![]() |
|
Liisi![]() Abikokk 2014-02-25 16:57:11 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 80
Meie tähistasime vabariigi sünnipäeva mustsõstra-kohupiimatordiga.
![]() |
|
Heidi![]() Kokaõpilane 2014-02-25 17:02:53 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 81
Rukkileiva pärg suitsukala-kodujuustu täidisega. Kaunistuseks toorjuustu-mädarõika kreem.
![]() |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |