Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2014"

heliiiis
Kokaõpilane
2014-02-25 02:52:24
VÕISTLUSTÖÖ NR 72 Lisan ka oma magusa tordi retsepti. Valisin ühe üsna levinud maitsekombinatsiooni - rukkileib ja sarapuupähklid. Leiva-pähkli biskviidi vahel on hapukas pohlamoos ning vahukoore-ricotta kreem, mille teeb põnevamaks mõnusalt krõmpsuv leiva-pähkli pralinee. Tort on kaetud vahukoorega ning kaunistatud martsipanililledega. Täpne retsept on ka mu uues ahjusoojas ja veel üsna tühjas blogis.
Killuke
Kokaõpilane
2014-02-25 14:09:29
VÕISTLUSTÖÖ NR 73 Olen nami nami isamaaliste tortide võistlust jälginud aegade algusest ja sageli mõnda siin nähtud torti või ideed järele proovinud teha. Seekord tundsin, et on aeg midagi tagasi anda. Minu isamaa teemalised pulgakoogid. Sisu: riivitud (enda küpsetatud)ja röstitud rukkileib, segatud metsamarja moosi ja toorjuustuga. Pulgakoogid glasuuritud valge sokolaadiga. Sinine puistesegu- värvitud piparkoogi glasuur (munavalge, tuhksuhkur), kuivatatud 3 päeva Must puistesegu- Oreo küpsised. Keegi ei arvanud ära, et sisuks on leib :) Tegemist ja niisama juttu saab lugeda minu (üldse mitte koka) blogist :) http://m6ttekused.blogspot.com/2014/02/kuidas-ma-tordivoistlusele-laksin.html
Evelinan
Kokaõpilane
2014-02-25 14:57:54
VÕISTLUSTÖÖ NR 74 Sini-must-valge keeks Triibuline keeks kohupiima-valge šokolaadi glasuuriga
Rele
Kokaõpilane
2014-02-25 15:13:30
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 75[/B] Mõtlesin,et osaleks ka siis oma tagasihoidliku tordiga päris esimest korda siin võistlusel :) Tort koosneb siis kahest heledast biskviidikihist, mille immutasin vähese sidrunimahlaga. Biskviitide vahel on siis kamakreem, mis on tehtud siis kohupiimast, toorjuustust, vahukoorest, veidi suhkrut ning muidugi ei puudunud ka kamajahu. Sedasama kreemi kasutasin ka tordi katmiseks. Veel panin tordi vahele isetehtud ja mõnusalt hapuka maitsega porgangi-õuna-apelsinimoosi ja kirsse :) Kaunistused tordil tegin suhkrumassist :)
5aina
Kokaõpilane
2014-02-25 15:18:51
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 76[/B] [B]Peedi-heeringa võileivatort[/B] Vaja läheb: 12-14 viilu musta leiba, 1 pakk 240g heeringafileed (näit.marineeritud või vähesoolane), 1 karp toorjuustu punase sibulaga, 200g hapukoort, 1 karp sulatatud juustu, 1 karp õrnsoolast riccotta kohupiima, 1 suurem sibul, 4 väiksemat keedupeeti, 4 keedetud muna, 1 tl mett, 1 spl kuivatatud tilli, 1 spl Tzatziki maitseainesegu. Vajadusel veidi soola. Immutamiseks veidi piima Valmistamine: 1. Aseta 7 leivaviilu alusele ja pintselda piimaga. 2. Määri pind sulatatud juustuga. 3. Riivi peet peene riiviga ja laota järgmiseks kihiks. 4. Peedi peale aseta peeneks hakitud heeringas ja sellele väga väikeseks hakitud (või riivitud) sibul. 5. Sega toasoe toorjuust ja riccotta koorega, lisa maitseained, mesi ja maitse järgi soola (NB! Arvesta heeringa soolasusega). 6. Laota sibulale pool segust. 4. Aseta peale teine kiht piimaga pintseldatud leivaviile ning laota peale ülejäänud mass. 5. Kata hakitud munaga. 6. Aseta külmkappi maitsestuma üleöö. Jätku! Vihje: kasutada sobib ka maitsestatud leiba (näit. sibula- või küüslauguleiba)
Inga T-K
Kokaõpilane
2014-02-25 15:32:13
VÕISTLUSTÖÖ NR 77 Minu MAA-Minu METS-Minu TERVIS Olgem ka pidupäeval terved ja seepärast teen pidulauale tervislikke toite. Iga maitse, iga tegemine on maitseelamus ja natuke ka tervise heaks. Meie President rõhutas selle aasta kõnes palju kordi tervisele- meie enda tervis sõltub suures osas meist endist. Hoida tervist tähendab terveid eluviise, liikumist ja tervislikku toitumist. Minu pidulaua soolane tort on Paleo toitumise põhimõtteid jälgides. Põhjaks iseküpsetatud kaks erinevat leiba, tume on seesamiseemnejahust ja hele kookosjahust, kreemiks vahele kukeseenevõi (kukeseened korjatud Võsu metsadest) vähese tuunikalaga ja rukkola-sibula-tillivõi (rukkola, sibul ja till kasvavad aknalaual, kasutasin ehtsat taluvõid). Tarretise kupplis natuke meie eesti loodust koos kändude ja seente ja lehtedega.
Karolin
Abikokk
2014-02-25 16:04:18
VÕISTLUSTÖÖ NR 78 Isamaaline kilutort Võtsin küll kaua hoogu, kuid lõpuks ikkagi otsustasin see aasta esimest korda osaleda. Mõeldes kodumaale, tuli mulle kohe pähe ehe rukkileib, kilu ja meie ilusad lipuvärvid, nii sai ka tort tehtud. Leivad küpstasin tordi jaoks ise juuretisest, üks on seemnetega, teine ilma, kuid mõlemas veidike ka küüslauku. Vahele tegin kaks erinevat täidist: *Munavõi - 5 munast, 100 g võist ja 200 g majoneesist. Riivisin munad ja vahustasin kõik kohevaks. *Hapukooretäidis: hapukoort läks ca 300 gr, juustu 150 g (peenelt riivitud), sool, suhkur, pipar, veidi tilli, pool hästi peenelt hakitud sibulat, kanget sinepit ca 0,75 tl. Põhjad immutasin ca 2 dl puljongiga ja kilu läks kokku 300 gr, hakkisin need väikesteks tükkiseks ja puistasin kihtide vahele. Mõned tunnid-üleöö tuleks lasta taheneda ja maitsestuda. Määrisin küljed ja pealmise kihi hapukoore-majoneesi seguga kokku ning peale panin vahva Eesti lipuvärvidega keedetud pasta (must värv on tehtud seepia tindiga ning sinine curacao likööriga) ning hästi õhuke kiht puljongit tehtud tarretist. Oleks võinud isegi rohkem immutada, aga maitselt jäi minu meelest siiski päris mõnus. Läbilõige tordist kah.
Pisipaha
Kokaõpilane
2014-02-25 16:13:30
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 79[/B] [B]"Maamehe pidupäev"[/B] Kahe leiva kihi vahele on tehtud mädarõikaga toorjuustukreem. Kaetud süldiga.
Liisi
Abikokk
2014-02-25 16:57:11
VÕISTLUSTÖÖ NR 80 Meie tähistasime vabariigi sünnipäeva mustsõstra-kohupiimatordiga. Kakao-biskviit, mille vahel mustsõstrad ja vahukoore-kohupiima-valge šokolaaditäidis, kaunituseks mustsõstrad, šokolaadilaastud ja rukkililled.

Liisi Blogi

Heidi
Kokaõpilane
2014-02-25 17:02:53
VÕISTLUSTÖÖ NR 81 Rukkileiva pärg suitsukala-kodujuustu täidisega. Kaunistuseks toorjuustu-mädarõika kreem.
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>