Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2014"

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-03 21:48:33
Jagan välja mõned eriauhinnad: Nõmmel asuv tore kokkamiskeskus Toiduakadeemia annab samuti ühe eripreemia. Nende väljavalituks osutus LUMETYDRUKU lihtne tort "Õnne!" (võistlustöö nr 16). "Väga päikseline, iga eestlase südant liigutav tort, imearmsate lipukestega. See teeb armsaks, et laste käed mängus." Lumetydruk saab priipääsme vabalt valitud avatud koolitusele Toiduakadeemias. Palju õnne!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-04 17:52:01
Jagan veel eriauhindu: Viimsis asuv Rannarahva Muuseum vaatas ka võistluse "Tort isamaale 2014" võistlustöid ja palusid luba oma lemmikule eriauhinna andmiseks. Kadripuu - Sinu süsivesikutevaene võileivatort "https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/p403x403/1621713_10152262094654605_1380012301_n.jpg" (võistlustöö nr 37) avaldas Rannarahva Muuseumi perele väga muljet, nii et nad kingivad Sulle 2 pääset 20. märtsil Viimsis toimuvale jutuõhtule "Virtuaalne maailmareis Marko Matverega". Palju õnne! Jutt siis sellest üritusest: Palun kirjuta mulle info@nami-nami.ee, siis annan juhised, kuidas piletid kätte saada!

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-05 18:16:16
Pille:
Eesti mõnusaim juustukaupmees, JUUSTUKUNINGAD, annavad auhindadeks VIIS KINKEKAARTI VÄÄRTUSEGA 10 EUROT, mis lähevad loosimisele kõikide tordivõistlustel osalejate vahel! Kinkekaart kehtib kõikides Juustukuningate poodides: Vaata kindlasti ka Juustukuningate FB-lehte, et kursis olla nende parimate pakkumistega!
Armsad Juustukuningad? panid tordivõistlusele välja viis kümneeurost kinkekaarti. Fortuuna (=Research Randomizer) jagas need järgmistele osalejatele: ANNELIISU (võistlustöö nr 20, Pidulik võileib) PIIAERETH (võistlustöö nr 36, beseekattega kõrvitsa-meekook "Mesimagus") EVELYN (võistlustöö nr 50, võileivatort vürtsikiluga) MERLIN1 (võistlustöö nr 83, lipuvärvides martsipanitort) MARKO (võistlustöö nr 89, martsipaniga kohupiima-biskviittort) Palju õnne - ja loodetavasti on kõik võitjad suured juustusõbrad! :)

koorik
Kokaõpilane
2014-03-07 16:57:34
Tulemused lubati teatada esmaspäeval 03.08.14. Täna on juba 07.08.14! Endiselt on pikast auhindade nimekirjast paljud asjad jagamata. Kas on võimalik teha kokkuvõte kõikides võitjatest ja võidetud auhindadest. Tänan!
Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-07 18:19:37
koorik:
Tulemused lubati teatada esmaspäeval 03.08.14. Täna on juba 07.08.14! Endiselt on pikast auhindade nimekirjast paljud asjad jagamata. Kas on võimalik teha kokkuvõte kõikides võitjatest ja võidetud auhindadest. Tänan!
No ma seisan siin kahe küna vahel. Tahaks hirmsasti abilist palgata, sest kolme väikese lapse ja lektoritöö jms kõrvalt kõiki Nami-Nami asju kiiresti/nüüd/kohe teha ei jõua /(tuletan Koorikule meelde, et ma teen kogu seda Nami-Nami asja täitsa ihuüksi, kuigi mees mõnikord aitab pilte teha); aga reklaamide eest saan pidevalt vastu päid-jalgu (ja reklaamid on samas ainus mõistlik võimalus mingigi sissetuleku saamiseks). Aga see selleks. Suured vabandused kõikide ees, kes loosimistulemusi nii kaua ootama pidid. Vähemalt punktid suutsin kokku lüüa õigeks ajaks ja võitjad välja kuulutada ju :) 50 Victorinoxi nuga - vaata siia Raamat Šokolaadi meistriklass - 1 eksemplari saab magusate tortide kategooria võitja FRIEDA. 1 eksemplar loositi välja kõikide osalejate vahel - selle saab endale 3LIKO (võistlustöö nr 57) 1 eksemplar antakse kõige parema/põnevama/ahvatlevama šokolaadi kasutamise eest. Kuna ma ei suutnud siin valida ANIITRAMI (võistlustöö nr 44; šokolaadiga peitsitud põlispuu) ja KARIMA (võistlustöö nr 6; šokolaadi abil "tordistatud" saiavorm) vahel, siis toon Nami-Nami varasematest varudest välja veel ühe nimetatud tordiraamatu ja annan raamatu mõlemale :) RESTORANIDE KINKEKAARDID (kõik väärtusega 50 eurot): Nordic Hotel Forumi restoran MONACO - FRIEDA ja PIIRI KÖÖK 3 SIBULAT/MOON - FRIEDA MEKK - PIIRI KÖÖK KAFO eriauhinna sai nende lemmik FRIEDA (vaata siia). Nordic Hotel Forumi priipääsmed kahele hotelli lõõgastuskeskusesse saavad endale VALLATU VAARIKAS (võistlustöö nr 93), OLGAKA (võistlustöö nr 34), MESSUA (võistlustöö nr 92), QSTI (võistlustöö nr 28) ja DAGRIS (võistlustöö nr 10). Ajakirja KODU & AED toimetuse eriauhinna saab endale KOOPATIBI (vt siia). Priipääsme TOIDUAKADEEMIA koolitusele saab LUMETYDRUK (vt siia). RANNARAHVA MUUSEUMI (täiesti plaanivälise) eripreemia saab endale KADRIPUU (võistlustöö nr 37; vt siia). Nami-Nami hea sõbra MEIRA kinkekotid saavad endale magusate tortide kategooria võitja FRIEDA, soolaste tortide kategooria võitja PIIRI KÖÖK ja loosi tahtel TRIINU01 (võistlustöö nr 54). JUUSTUKUNINGATE kümneeurosed kinkekaardid said endale loosi tahtel ANNELIISU, PIIAERETH, EVELYN, MERLIN1 ja MARKO (vt siia). GONG.EE eriauhind - rahvustriibulised köögitekstiilid - parimatele nn Välis-Eesti töödele läheb jagamisele kahe osaleja vahel - Luksemburgis resideeruva MERLE (võistlustöö nr 98) ning Soomes elava MIRJA (võistlustöö nr 96) vahel. Need väärilised auhinnasaatjad valis välja GONG.ee isiklikult :) Nami-Nami rohelised põlled saavad endale FRIEDA, PIIRI KÖÖK ning OLGAKA ja HEDVIG T. Frieda ja Piiri köök saavad endale põlled soolase ja magusa kategooria võitmise eest, OlgaKa ja Hedvig T. aga selle Facebooki hääletuse eest (esimene tordimeistrina, teine kommenteerijana). (Nüüd jäävad veel žüriiliikmete kommentaarid võidutortide ja paljude teiste toredate tortide kohta)*. * Seal jagan veel natuke raamatuid eriauhindadena ;)

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-07 19:02:29
Tordivõistluste auhindadest on juttu siin Ja siia hakkan nüüd lisama žüriiliikmete kommentaare. Teen väikese ülevaate žüriiliikmete kommentaaridest. Kuus žüriiliiget pidid kõik välja valima 10 lemmikut (seda siis 76 (!!!) magusa tordi seast) ja need reastama. Siis jagati punktid 10-1 (10 punkti esimesele, 9 teisele jne). Kõikide žüriiliikmete punktid liideti kokku. Kokku sai hindeid 28 torti, nii et päris palju erinevaid torte nimetati:) Nii et kui keegi oli isegi 76 magusa tordi seas 11. kohal (ja kasvõi kõikidel žüriiliikmetel), siis kahjuks punkte ei saanud - nagu Eurovisioonil :) Toon siin ära kommentaarid (alustan Frieda võidutordist, aga järk-järgult lisan siis kõik teised ka): MAGUSAD TORDID. 1. Frieda Eesti metsadest ja rabadest inspireeritud muraka-pähklitort (sai punkte kõikidelt hindajatelt): "Käbitort - lihtne, lööv ja väga meie maad iseloomustav. Okkaline ja metsane, ilma sitsi-satsita." "Tort, mida ma ise kõige meelsamini sööks!" "Hea toorainevalik ja ilus teostus. Seda torti on kohe huvi mekkida."  "Väga huvitav, et vana retsept kasutada. Tordi välimus on suurepärane, lihtne, aga samal ajal väga kompleksne käbidega." "Such a beautiful and natural cake.  I love the composition of the pine cones made of nuts.  I like how the whole thing is covered with nuts and there design is in the contrast of the nut sizes and shapes (from marzipan made from finely ground almonds to medium ground almonds, to slivered almonds).  This looks like a scene from the Estonian forest." 2. Merle „Eesti noorik“ ehk vaarikas-jõhvikas-leedripuuõied (sai punkte 5 hindajalt): "kui on vaarikas, siis mina hääletan maksimumpunktidega. Kui on nii ilus vorm ja ilma sinise toiduvärvita, siis ma annan maksimumi. Isamaalisus, patriootlikkus ei pea olema alati lõvide, trikolori või kilude-leivaga seotud. Minu jaoks on see tunne ja seesmine tugevus. Selles tordis on kõik, mida mina tunnen, ilma kohustuslike nootideta." "millised kaunid värvid! Tordil on väga ilus "lugu", kena teostus, paistab kohe silma" " Ilus käekiri ja ilmselgelt palju vaeva nähtud, kuid tulemus on seda väärt." "I like the detail of the red and white decor sponge.  The design of the decor sponge is made by hand and very pretty.  It looks like a delicious cake." Koopatibi rukkiküpsisetort pohla ja iirisega (sai punkte viielt hindajalt): "Ei tea, kas selle tordi võlu sesineb hästiõnnestunud pildis või milleski muus, aga pildil olev tulemus on kohutavalt apetiitne." "Küpsisetort, oma tehtud küpsistest ning hapude pohlade ja suulaes sulava iirisega - ma olin kohe võlutud." "Nii lihtne, nii geniaalne idee, nii kaunis teostus. Pohla, iirise ja krõbeda rukkiküpsise kooslus kõlab väga isuäratavalt." SOOLASED TORDID. Piiri köök ja praeleivatort "Siga hea" (sai punkte viielt hindajalt) "meeldis see lugu ja lihtsate ning ürgeestilike komponentide (kõrnete jms) kasutamine, väga kena ja spetsiaalne serveerimisalus jäi ka silma." "Sellele tööle tõi võidu hea ja aus toorainevalik ning ilus teostus." "ääretu lihtsus ja rustikaalsus kokku pandud viisil, mida pole enne kohanud. Võluv oma tagasihoidlikkuse ning tugeva taustsüsteemiga. Aplaus!" Maarja Saarelt soolane kausitort “Sügisene Eesti mets" (sai punkte kõikidelt žüriiliikmetelt): "Lihtne, võluv vorm. Dekoorilt tagasihoidlik, nagu seenesaak kesisel aastal." "soolane "kausitort" oli vahelduseks tore. Nii seenerikast võileivatorti polegi varem kohanud ja seenesõbrale see muidugi meeldib" "Plusspunktid leiva küpsetamise ja sügisese seente ettevalmistemise eest." "Looks delicious!  I like the placement of the mushrooms and berries."  Antontrammi võileivatort "Kapsapeenar" (sai punkte viielt žüriiliikmelt) "väga laheda välimusega võileivatort. Ma olen suur rooskapsafänn, aga natuke kahtlen, et rooskapsaid on võileivatordi peal tore süüa. Idee on ikka vahva." "Kõige muhedam pilt meie kodumaast, koduaiast ja isuäratav samuti! Kuidas teisiti, kui patriootidena, kirjeldada neid, kes vaatamata raskustele kasvatavad maa hektarite viisi kapsaid-peete-porgandeid. See on pühendusega neile, minu silmis. Ma olen võlutud!" "Tore lihtne idee."

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-07 19:53:58
Ülal said kirja soolaste ja magusate tortide esikolmiku kommentaarid. Jätkan soolaste tortidega. Neid oli vähem, neid kommenteeriti vähem, jagati rohkem lihtsalt punkte. Aga natuke oli kommentaare ikka ka :) NB! Need tordid ei ole reastatud punktisumma järgi!!! Citrinella kärbseseenetort (võistlustöö nr 3, sai punkte neljalt žüriiliikmelt) "taas meeldis seente kasutamine võileivatordi täidisena ja lisaks ka kaunistusena. rõõmsavärviline! "külmlaua klassikasse kuuluvad kärbseseened ja kurgirosetid. Uhke ja eestimaine." Aniitrami talupoja võileib (võistlustöö nr 5, sai punkte kahelt žüriiliikmelt, aga see-eest kõrgeid ;)) "mulle meeldis, et "ampsuvõileib" on saanud hoopis teise vormi, ent sisult on rahvuslik ja lihtne. Ei mingit peenutsemist. Äkki oleks võinud isegi suitsuräim sisse olla keeratud?" Kaili soolane Paleo-tort "Minu MAA, Minu METS, Minu TERVIS" (võistlustöö nr 77): "Very colorful and I like the use of the flowers in the jelly." Tiina karaskitort "Pühade pidulaud" (võistlustöö nr. 61, sai punkte kolmelt hindajalt): "Mulle meeldis selle tordi puhul selline naivistlik lähenemine. Lapselik detailirohkus, mis muudab selle nii jaburalt lahedaks." OlgaKa õnnelike lammaste tort (võistlustöö nr 21, sai punkte kolmelt hindajalt) "Lambad on sel aastal kuidagi eriti popid - minu lemmikud on nood sparglivõsaga ümbritsetud ja mädarõikase sisuga määgivad" "väga vahvad lillkapsauted!" Kadripuu süsivesikutevaene võileivatort "Kalapaat" (võistlustöö nr 37): "Kalapaat - mind suurte arhitektuuriliste ja ERMi kogudest inspireeritud töödega enamasti võluda ei õnnestu, ent see paat oli kuidagi puhas ja vaatamata laeva ninas lesivatele krevettidele, igati ajakohane. Selliseid pisikesi kalapaate võiks hommikuti koos korraliku lastiga ikka rohkem popsutavate helide saatel randuda. Minu punktid suitsuheeringa kasutuse eest!" Pisipaha sülditort "Maamehe pidupäev" (võistlustöö nr 79) "ma pole küll süldist kunagi vaimustuses, ent hämmingus ning üllatusest leebunud - ma paluksin küll viilu!" "väga vahva idee, aga vormistus oleks võinud pidulikum olla - mädarõikakreemist kaunistused servades vms - oleks rohkem punkte saanud!" (Täiendamisel).

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-11 00:03:29
Hing ei andnud rahu ja KIKI väga vahva võistlustöö "Tort isamaa terviseks", mis žürii punktiarvestuses saavutas igati kõrge ja väärika 6. koha (seda 76 magusa tordi seas, eks), saab ühe toreda eripreemia. Eripreemia pani välja õllehiid A Le Coq. Alkoholi ei tohi auhindadeks anda, nii et Kiki saab kevadperioodiks ploki heledat ja ploki tumedat kalja. A. Le Coqi Klassikaline kali on aus, traditsiooniliselt kääritatud kali, mis maitseb nii nagu üks kali maitsema peab. Mõnusa leivamekiga kali pole ülemäära magus, vahutab hästi klaasis ja kustutab suurepäraselt janu. See on kali,milles on tõelist lapsepõlve rikkumatut maitset, ühesõnaga, puhas klassika. Traditsiooniline A. Le Coq’i Tume Kali on valmistatud odra- ja rukkilinnastest ja humalast, röstitud linnaseid annavad joogile eriliselt tumeda värvuse ja maitse. A. Le Coq’i Tume Kali on traditsiooniliselt kääritatud ning seetõttu võib sisaldada kuni 0,5% alkoholi. Kiki, vajan Su kontaktandmeid, et A Le Coq saaks Sulle värskendava auhinna teele panna!

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-15 10:24:49
NB! Tuletan meelde, et juba täna on võimalik oma auhindu kätte saada! http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/2827?page=15#101059

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-18 15:26:28
Sain sellise kirja: Tere Pille! [/i] Palun öelge, kus kohast ma leian võistlustöö nr. 70 retsepti? Juba ette väga tänulik. [i]Kristel P. Jutt siis sellest tordist Gluteenivaba tort „TATAR, POHL ja KANEP“: Ma küll lootsin, et Kristel küsib siin foorumis oma küsimuse uuesti, aga igatahes tordiretsept on Piiri Köögi FBlehel olemas: vaata siia.

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>