Vallatu vaarikas Kokaõpilane 2014-02-26 00:25:00 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 93 LIBLIKATORT[/b] Minu tort valmis 24. veebruaril ja kuna tegemist oli nii ilusa ja kevadise ilmaga, siis tundusid sinised liblikad kaunistuselemendiks suurepäraselt sobivat. Samuti seostuvad liblikad kevadega, mida me kõik kindlasti juba pikisilmi ootame ja mis on minu lemmikaastaaeg Eestis. Tort on valmistatud biskviidist,toorjuustu-vahukoore kreemist ja murakatest. Katte ja kaunistuste jaoks on kasutatud meie oma kodust Kalevi martsipani. Torti täiustavad muffinid on valmistatud kakaobiskviidist. Põhjalikuma retsepti leiab minu blogist. | |
Kaare Abikokk 2014-02-26 01:05:38 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 94 RUKKIKÜPSISETORT POHLA JA IIRISEGA Mulle tundub, et küpsisetort on üks eestlaste lemmiktorte. Sellepärast tahtsingi teha just küpsisetordi, aga teistmoodi ja veidi erilisema, et sobiks vabariigi aastapäevaks. Teistmoodi ehk isetehtud küpsistest ja erilisema ehk rukkimaitselise. Rukkiküpsiste vahel on pohlamoos, iiriskommid ja hapukoor. Kaunistasin tumeda šokolaadiga. (Kusjuures pohlamoosi ja küpsiste retseptid on pärit Nami-Namist) Pühendasin seekord tordi laulu- ja tantsupeole. Ei ole õiget pidu tule ega rahvariieteta. Tort on seest triibuline nagu rahvariideseelik, šokolaadist äärekaunistus on tehtud Lüganuse käisetikandi järgi ning küünal sümboliseerib tõrvikut. Miks ta kustunud on, sellest saab täpsemalt lugeda minu blogist. | |
Kelluke Kokaõpilane 2014-02-26 02:41:19 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 95 Vahutort +8 kraadi Kuna ilm õues tavapäratult kevadine, siis on ka selle aasta tort kevadistest meeleoludest kantud. Õhuline, kerge ja mahe. Põhjaks kamabiskviit, teiseks kihiks peedimahlaga roosaks toonitud roosuhkrust vahukomm ja kolmas kiht on porgandimahla- hapukoore-vahukoorevaht, katteks pähkline ``muru``. | |
Mirja Kokaõpilane 2014-02-26 02:42:29 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 96 "Mõnus Mulgi Maius" Välismaal elades tuleb ikka vahete vahel koduigatsus peale. Seepärast otsustasingi midagi head aastapäevaks küpsetada ja sõpradega jagada. :) Inspiratsiooni kodust ja kodupaigast - vanaema rullbiskviitidest ja Mulgimaast. Tegemist on lihtsa kodukootud tordiga, milles pohla-toormoosiga rullbiskviit ja kama-kohupiim. Kaunistuseks toorjuustkreem ja šokolaad. Mingi ime läbi õnnestus ka üks kiire pilt telefoniga võtta enne kui näljased koogi kallale lasin. :) Nämm-Nämm. | |
smistel Kokaõpilane 2014-02-26 03:03:51 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 97 "Ood Eesti disainile" Inspiratsiooniks oli Eesti tekstiilikunstniku Annike Laigo vaip "Oh! This is me!". Sees mooniseemnetega tarretatud kohupiima ja peti segu, peal musta värvi mandlimass hõbedaste täppidega. Musta värvi torti pimedas öös pildile püüda pole muidugi naljaasi. tort vabariigi 96. aasta-päevaks | |
Merle Abikokk 2014-02-26 03:55:28 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 98 „Eesti noorik“ ehk vaarikas-jõhvikas-leedripuuõied Noorik sai jume, mis on klaar kui leedripuuõied, põsed kui vabarnaõhetuses ning huuled jõhvikapunased. Ihu on veidi kore kui sarapuupähkel, üll on aga rahvusmustrid ning pähe pandud pärg, mille ehteks on helmed ja pärlid. Ja veidi proosalisemalt: tort on külgedelt ja põhjast sarapuupähklise biskviidi embuses, mille tikandmustri laenasin Jõhvi käistekirjalt. Seesmised viirud moodustavad vaarikavaht, jõhvika-vaarika-tarretis ning leedripuuõievaht. Kaunistuseks on pritsitud koorepõimik ning peale puistatud värsked vaarikad, jõhvikad, vaarika- ja jõhvikakommid, jõhvikapärlid ning vaarikakrõpsude puru. Muud rakursid: Pikem mõttelend, retsept ja töökirjeldus minu blogis | |
sentjurin Kokaõpilane 2014-02-26 07:05:40 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 99 ''Kamasõrnik, kohupiimabrülee ja kibuvitsatrühvel ehk palju õnne Eestimaa'' Ühe õige laulukaare alla mahub lugematu hulk kibuvitsa-valge šokolaadi trühvleid ning veelgi rohkem magusaid põldmarju. Meie panime esmaspäeval lauale Kaeraküpsise Põhjal Kamasõrniku & Kohupiimabrülee Tordi Põldmarjade ja Vaarikatega ning šokolaadist laulukaare alla mahutasime Kibuvitsatrühvlid. Retsepti leiab siit. | |
Jaanikaant Abikokk 2014-02-26 10:29:08 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 100 Sellel aastal panustame ainult soolase tordiga "Talvine Eestimaa" ja põhjuseks ei ole siinkohal mitte ajapuudus. Miskipärast ei saanud ma blogisse hetkel retsepti postitada ja seetõttu panen retsepti otse siia: Vaja läheb: 36 viilu musta vormileiba 1 kg ricotta kohupiima 200 g fetat 300 g hapukoort 3 sl Dijoni sinepit 2 tl soola 2 pikka kurki Esmalt tee valmis täidis, selleks pane miksrisse ricotta, feta, hapukoor, sinep ja soo ning mikserda ühtlaseks massiks. Järgnevalt haki üks kurk väikesteks tükkideks ja lisa siis täidisesse.Seejärel pane kandikule 12 leivaviilu (3x4) ja kata umbes kolmandiku täidisega. Seejärel uueti leivaviilud ja täidis ja veelkord leivaviilud ja täidis. Kaunistuseks tee teisest kurgist kuused. Selleks lõika kusk pikuti pooleks ja pooliud omakorda väiksemateks juppideks. Võta terav juurvilakoorimisnuga ja lõika kurgi juppidest välja kuused.Viimaks torka kuused grilltikkude otsa j alükka võileivatordi sisse. Lase võileivatordil paar tundi külmkapis seista. Kui soovid kohe sööma asuda, immuta leivaviile jahutatud puljongiga. Sedapuhku oli tordi valmistamiseks põhjust ka seetõttu, et oli isa sünnipäev ja kõik sööjad jäid koogiga väga rahule. | |
liinarand Kokaõpilane 2014-02-26 11:31:28 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 101 Sprott ja ipa - mis saaks Vabariigi aastapäeval veel paremini kokku sobida? Idee tuli sellest, et olen ise jube sprotisõber ning mõte dekonstrueeritud sprotikarbist tundus põnev väljakutse. Konservikarbiks must Saare käsitööleib, eemaldasin sisu ja lõikasin leiva pealmise poole peaaegu lahti meenutamaks karbi kaant. Leiva põhi sai maitseks valgehallitusjuustu, täidiseks ürditoorjuustu-maitsestamata jogruti-porru-tomatisegu. Lasin üleöö maitsestuda. Pidupäeval täitsin karbi sprottidega ning „värvisin“ kaane pasteedi abil õiget tooni. Kirjad tegin kasutades tordipritsi pandud merevaiku ning sprotid said karbi külge „liimitud“ pasteedi abil. Maitses hea! | |
Maimu Kokaõpilane 2014-02-26 11:53:13 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 102 Vabriigi Aastapäeva tort.[/b] Kuna Pille otsustas minu eest, et pean selle tordi esitama, siis siin see on. ;) Külalised olid tulemas ja mõtelsin, et selle auks peaks ka korraliku patriootliku tordi küpsetama. Tordi retsept pärineb "Fry's Cocoa" voldikult ning nimeks "Double Dark Chocolate Cake". Eripäraks see, et tordi retseptist puudub muna (olen muna vastu allergiline). Kihtide vahele sai pandud purustatud banaani-yogurti segu. Peale toorjuustu kreem. Kaunistuseks sinine suhkrumass ja martsipani roosid ning nöör. Päris maitsev oli- kõik külalised lahkusid siniste huultega! :) [b]VÕISTLUSTÖÖ NR 103 Tassikoogid[/b] Lisaks küpsetas 7.a. poeg ka tassikooke (küll Vilma abiga) :) Kaunistuseks toorjuustu kreem ja sinised nonparellid. | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |