Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2014"

maxiine
Kokaõpilane
2014-02-25 17:16:11
VÕISTLUSTÖÖ NR 82 Olen konkursiga juba mitmeid aastaid tuttav, aga osalema pole siiani jõudnud. Kuna eilne pidupäeva võileivatort, inspireerituna mustast leivast ja heeringast ning vürtsikilust, sai nii maitsev, siis otsustasin seda maitset jagada. Millest see koosnes võib lugeda juba täpsemalt siit, ei hakka ümberkirjutist tegema.
merlin1
Kokaõpilane
2014-02-25 17:43:09
VÕISTLUSTÖÖ NR 83 Valmistasin Vabariigi aastapäevaks lihtsa kuid maitsva tordi. Põhjaks kaneeline muretainas,täidiseks: kohupiim, hapukoor, kirsid, martsipan,katteks samuti martsipan. Martsipan värvitud sinise toiduvärvi ja söetableti mustaga.
lii
Kokaõpilane
2014-02-25 19:05:36
VÕISTLUSTÖÖ NR 84 Minu magus "tordike" "Pokaal Eesti terviseks" Koostis: kõige pealmine ja alumine kiht küpsisepuru värvilised kihid on sokolaadi mousse ehk sokolaadivaht (sinine toiduvärviga) sisuks veel kompottkirsid
triinu01
Kokaõpilane
2014-02-25 19:28:10
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 85 Eesti Vabariigi sünnipäevatort[/b] See tort on sellesmõttes parim, et see ei ole liialt magus, aga samas mage ka mitte. Väga maitsev tort. Tordipõhjad tegin ise (küpsetasin ja siis lõikasin pooleks). Ühele põhjale määrisin vaarikamoosi ja vahukoore-kohupiima segu. Sinna peale läks omakorda teine tordipõhi ja kõige peale valasin sulatatud piimašokolaadi, mis oli kastrulis sama koguse võiga väikesel kuumusel sulatatud. Peale panin küpsisepuru. Kuna EV sünnipäev, pidi ka lipp lehvima. Nii saigi lipp hoopis tordi peale. :)
Ingeborg
Kokaõpilane
2014-02-25 21:29:06
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 86 Võistlustöö " Imeline Eesti loodus"[/b] Tort on veidi teistmoodi, kui tavalised tordid-koogid. Olen alati olnud sedameelt, et koogi sisu ja välimus peavad ilusti kokkusobima. Seekord tegin veidi teisiti- ühendasin vana ja uue. Räägin siis tordi sisust lähemalt: põhjaks ja pealmiseks kihiks on rukki ja mandlijahu biskviit, immutuseks kasutatud marja hapupiimajooki, vahel apelsini-marmelaad, sokolaadi-riisipallid, maasikad, vahukoore-kohupiima ja mustika kreem ning peal ganache vana-tallinnaga, väikse sidrunilise lisandiga. Koogi kaunistus: inspiratsiooni sain Eesti loodusest ning soovist, luua kokku jällegi, uus ja vana. Kaunistamisel olen kasutanud koduaia imelisi saialilli ning valget sokolaadi. Valgest sokolaadist lõigud meenutavad mulle Eesti elu-olu ehk kuidas kõik on ajapikku linnastunu ning samuti, kuidas inimesed tagasi maale kolivad, et otsida seda rahu ja vaikust. Valged sokolaadilõigud on justkui eri-ilmelised Eesti majad, -kõrged kaubamajad ning madalad puumajad. Kõik see kooslus ongi minu jaoks meie oma Eesti! Ja.. lõik tordist: Kreemjas vana-tallinna mekk ganaches annab tordile ilmet ning parandab maitset- Tänu sellele tuleb tordis esile mõnus rukki mekk, mis on pisut pehmendatud tänu mandlijahu lisamisele. Apelsini marmelaad toob tordis esile hapukat maitset, mis omakorda pehmendab ganache ning sokolaadi-riisipallide magusust. Kõik koos süües tekib suhu mõnus järelmaitse ning soov haarata uus torditükk. Maasikad-vahukoor ning teises kihis mustikad- parim suvine kooslus. Kes meist suudaks maasikatele vastu panna!? Suvised marjad, väike törts hapukat apelsini ning kreemjas vana-tallinn kreemis- pere uus lemmik!

Unistada tuleb nii kaua, et unistused täituksid.

Ingeborg
Kokaõpilane
2014-02-25 21:45:20
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 87 Võistlustöö " Tammepärg"[/b] Lihtsates asjades peitub ilu ja võlu. Sel korral on tort lihtne, huvitavate ja kodumaiste koostisosadega kuid sügavamõtteline. Tammepuu sümboliseerib minu jaoks eestlaste tugevust, sitkust ning visadust- olla vapper, tugev ning minna ikka selg sirgelt mööda oma rada. Tammepärg sümboliseerib ausust ning väärikust, kui seda riputatakse sangaritele kaela ning seda ju Meie Eesti ka on- tõelinselt auväärt ja uhke! Tort kooneb: Kaerabiskviit, mis on immutatud kaljaga, vahel muraka ning mustsõstrakeedis, mahe meega( kaneel, jõhvikas, mahemesi) rõstitud rukkileivakreem, kaerabiskviit, mustsõstramoos, melissi-piparmündi (külmutatud lehed) ja kohupiima-toorjuustu vaarikatega vaht ning peal rummi-sidruni kohupiimakreem ja martsipan. Lõik tordist: Esimeses suutäies võib armuda kooslusesse - veidi pähkline biskviit ning piparmündi-rummine kreem, kus omakorda tuleb esile vaarikate mõnus magusus ning sidruni hapukas lisand. Tordile annab maitset, peale rummise kreemi,ka kaljaga immutamine- Järelikult hea järelmaitse on saavutatud tänu kaljaga immutatud biskviidile. Ilmselgelt olen väga rahul ka külmutatud melissi ja piparmündilehtede kasutamisega-need tõid kreemile mõnusa värkse ja piparmündise maitse, mmmmm.. Rukkileivkreem ja kali- mmmm.. tõelise eeslase lemmikud! Tänu mahemeega röstimisele sai leib ideaalse maitse, krõbeduse ja viimistluse, mis annab tordile veidi jõhvikalist lisandit. Igatähes, tordis on ühtlustunud kokku sobivad maitsed ning võin julgelt kasutada rukkibiskviiti, st tort ei ole "liiga leib", nagu ma kardsin ning kindlasti kasutan ka edaspidi kreemis külmutatud melissi-piparmünti. Järelmaitse: mmm..värkse ja mahe, ei ole liiga imal. Sööks veel:) Head isu!

Unistada tuleb nii kaua, et unistused täituksid.

2014
Kokaõpilane
2014-02-25 22:47:15
VÕISTLUSTÖÖ NR 88 Minu tagasihoidlik tordike "[URL=http://www.niisamameisterdused.blogspot.com/2014/02/eesti-vabariigi-96-aastapaeva-tort.html]Kummaliselt roheline Eestimaa[/URL]" Minu tort on sellepärast eriline, et seda ideed pole mina veel siiani teiste seast leidnud ja üleüldiselt on see kuidagi minu jaoks eriline. Tähtis ongi toidu tegemise juures see, et sa ise tunned midagi erilist tehtud asja üle, mis on nii kummaline, kuid samas väga tore. Tehtud saavutus ei peagi olema jube professionaalne või nägema välja, kui tippkoka või kondiitri tehtud. Tegemist on ikkagi võistlusega, kus saavad võistelda kõik ja ütlen ka teistele võistlejatele, et kui te peaks tundma, et kellegi teise oma näeb kuidagi parem välja, siis mõtle kuidas sina enda tordiga hakkama said ja kas sa nägid sellega vaeva. See on kõige tähtsam! :) Kui te hakkate neid töid hindama ja teile tundub, et on minust paremaid, siis saan teist ilmselt aru, kuid palun väga, et te võtaksite teadmiseks, et ma olen ikkagi 14. aastane ja võistlen siin esimest korda ning see on üldse mu esimene võistlus, kus ma oma tordiga osalen. Tahan näidata, et ka noored suudavad leida ja teha midagi erilist. Tähtis polegi oskus vaid idee, nagu kunstiski. Mina olen vaid paar aastat vabal ajal ise tordi tegemist kooli kõrvalt õppinud ja... noh, soovin ikka kõigile palju edu! :) Minu blogiga ja täpse retsepti ja tegevuse kirjeldusega saate tutvuda minu blogis: niisamameisterdused.blogspot.com ja ka seal on pildid üleval. Edu! Ja pidage meeles - me kõik oleme juba võitjad!

2014

Marko
Kokaõpilane
2014-02-25 23:19:23
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 89[/B] Martsipani tort biskviit põhjal, vahele panin maasikad ja kohupiimakreem. Kaunistused suhkrumassist.
m_maiken
Kokaõpilane
2014-02-25 23:56:32
VÕISTLUSTÖÖ NR 90 Minu tort isamaale sai valmis eriti isamaalisel eesmärgil. Nimelt vottis minuga ühendust korp! Sakala liige ning pakkus võimalust teha nende korporatsiooni perekonnaõhtuks tort, mis toidaks ära 90-100 inimest! Mõtlesin ja mõtlesin, kuna seni olen väga vähe teinud torte teistele, pigem ikka oma rõõmuks pildistanud ja vahel neid ka näidanud. Aga hea sõna kipub levima ning keegi oli minust rääkinud. Samas, kui paljudel kodus meisterdajatel on õnne (või siis õnnetust, kuna närvirakke ikka kulub) nõnda suurt torti meisterdada! Võtsin väljakutse vastu - ja siin ta mu kauatehtud kallikene on :) Põhjaks üsna klassikaline digestivi küpsise põhi, milles veidi kookoshelbeid. Esimene toorjuustukiht koduaia vaarikaga, mille seemned said välja sõelutud, et tulemus oleks eriti "siidine" :). Teiseks kihiks valgešokolaadine toorjuustukiht, et kooki oleks hea kaunistada. Peale meisterdasin ise trühvlid. Valged on kookoshelveste ja digestive küpsistega, natukene rummiessentsi juurde ning kaetud mesikäpa valge šokolaadiga, kus sees on mõnusad vahvlitükid. Oi kui head need tulid! Tumedatesse panin lisaks sarapuupähkleid. Et kooki ilmestada ka sinisega, kasutasin rukkilille õisi ning värskeid mustikaid, mis olid eriti maitsvad, arvestades aastaaega :) Ning kõige keskel, tähelepanu keskpunkti asetasin korporatsiooni sümboli - sirkli. Ise olen tehtud tööga väga rahul ning igati õnnelik, et mulle selline võimalus anti :)
Messua
Kokaõpilane
2014-02-26 00:15:58
VÕISTLUSTÖÖ NR 91 Meie lauale jõudis pidupäeva puhul kaks "tikandiga" kaetud ja väikse seesmise vimkaga torti: Kohviga immutatud kakaobiskviidi vahel tumeda šokolaadi-vahukoore kreem ja meie trikoloor (tarretatud koor, kohv ja värvitud mahl). Katteks veel šokolaadi ning vahukoorest muster. Sinist ei õnnestunud kuidagi sinisena pildile saada ja eks ta natuke liialt tume vist ka välja kukkus, aga enne pidulikku lahtilõikamist ei saanud ju ka päris täpselt kontrollida. Lipuosa tarretasin eraldi kiht kihi haaval väiksemas ümmarguses koogivormis ning lõikasin omakorda sellest veel väiksema ringi välja. Kui see osa oli biskviidile asetatud, ümbritsesin muu täidise ja teise biskviidikihiga. VÕISTLUSTÖÖ NR 92 Tõestamaks, et munal ja munal on vahe, on laotud kõrvuti ja kohakuti kahest erinevast "munamargist" küpsetatud biskviit. Immutamiseks mahl ja natuke rummi. Vahel mõnusalt rammus võikreem, millega joonistatud ka "tikand". Katteks ja külgedel veel ka kohupiimapastat. Tegelikult nii palju ikkagi patustasin, et kollasemas biskviidis on üks rebu rohkem kui valgemas ja selgema kontrasti saavutamiseks ei julgenud ka mahlaga liialdada. Viimase tõttu jäi kook minu maitsele natuke kuivaks.
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>