m_maiken

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2014-02-25 23:56:32
VÕISTLUSTÖÖ NR 90 Minu tort isamaale sai valmis eriti isamaalisel eesmärgil. Nimelt vottis minuga ühendust korp! Sakala liige ning pakkus võimalust teha nende korporatsiooni perekonnaõhtuks tort, mis toidaks ära 90-100 inimest! Mõtlesin ja mõtlesin, kuna seni olen väga vähe teinud torte teistele, pigem ikka oma rõõmuks pildistanud ja vahel neid ka näidanud. Aga hea sõna kipub levima ning keegi oli minust rääkinud. Samas, kui paljudel kodus meisterdajatel on õnne (või siis õnnetust, kuna närvirakke ikka kulub) nõnda suurt torti meisterdada! Võtsin väljakutse vastu - ja siin ta mu kauatehtud kallikene on :) Põhjaks üsna klassikaline digestivi küpsise põhi, milles veidi kookoshelbeid. Esimene toorjuustukiht koduaia vaarikaga, mille seemned said välja sõelutud, et tulemus oleks eriti "siidine" :). Teiseks kihiks valgešokolaadine toorjuustukiht, et kooki oleks hea kaunistada. Peale meisterdasin ise trühvlid. Valged on kookoshelveste ja digestive küpsistega, natukene rummiessentsi juurde ning kaetud mesikäpa valge šokolaadiga, kus sees on mõnusad vahvlitükid. Oi kui head need tulid! Tumedatesse panin lisaks sarapuupähkleid. Et kooki ilmestada ka sinisega, kasutasin rukkilille õisi ning värskeid mustikaid, mis olid eriti maitsvad, arvestades aastaaega :) Ning kõige keskel, tähelepanu keskpunkti asetasin korporatsiooni sümboli - sirkli. Ise olen tehtud tööga väga rahul ning igati õnnelik, et mulle selline võimalus anti :)