Ingeborg

Postitusi: 5

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2015-02-16 23:07:48
VÕISTLUSTÖÖ NR 6 (MAGUS) Musta leiva-pähkli padjal sōstrapeegel ganachekattega juustukook mandariinise lisandiga. Samuti ka minikoogid- kas pole mitte hea neid ootamatutele külalistele serveerida? Inspiratsioon tekkis täiesti ootamatult- samas eestlastele omasest, mustast leivast ning suvustest sõstardest.
2014-02-26 23:38:38
Tulekul on Noor Meister 2014, kust võtan osa kondiitrina. Your text to link here...
2014-02-25 21:45:20
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 87 Võistlustöö " Tammepärg"[/b] Lihtsates asjades peitub ilu ja võlu. Sel korral on tort lihtne, huvitavate ja kodumaiste koostisosadega kuid sügavamõtteline. Tammepuu sümboliseerib minu jaoks eestlaste tugevust, sitkust ning visadust- olla vapper, tugev ning minna ikka selg sirgelt mööda oma rada. Tammepärg sümboliseerib ausust ning väärikust, kui seda riputatakse sangaritele kaela ning seda ju Meie Eesti ka on- tõelinselt auväärt ja uhke! Tort kooneb: Kaerabiskviit, mis on immutatud kaljaga, vahel muraka ning mustsõstrakeedis, mahe meega( kaneel, jõhvikas, mahemesi) rõstitud rukkileivakreem, kaerabiskviit, mustsõstramoos, melissi-piparmündi (külmutatud lehed) ja kohupiima-toorjuustu vaarikatega vaht ning peal rummi-sidruni kohupiimakreem ja martsipan. Lõik tordist: Esimeses suutäies võib armuda kooslusesse - veidi pähkline biskviit ning piparmündi-rummine kreem, kus omakorda tuleb esile vaarikate mõnus magusus ning sidruni hapukas lisand. Tordile annab maitset, peale rummise kreemi,ka kaljaga immutamine- Järelikult hea järelmaitse on saavutatud tänu kaljaga immutatud biskviidile. Ilmselgelt olen väga rahul ka külmutatud melissi ja piparmündilehtede kasutamisega-need tõid kreemile mõnusa värkse ja piparmündise maitse, mmmmm.. Rukkileivkreem ja kali- mmmm.. tõelise eeslase lemmikud! Tänu mahemeega röstimisele sai leib ideaalse maitse, krõbeduse ja viimistluse, mis annab tordile veidi jõhvikalist lisandit. Igatähes, tordis on ühtlustunud kokku sobivad maitsed ning võin julgelt kasutada rukkibiskviiti, st tort ei ole "liiga leib", nagu ma kardsin ning kindlasti kasutan ka edaspidi kreemis külmutatud melissi-piparmünti. Järelmaitse: mmm..värkse ja mahe, ei ole liiga imal. Sööks veel:) Head isu!
2014-02-25 21:29:06
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 86 Võistlustöö " Imeline Eesti loodus"[/b] Tort on veidi teistmoodi, kui tavalised tordid-koogid. Olen alati olnud sedameelt, et koogi sisu ja välimus peavad ilusti kokkusobima. Seekord tegin veidi teisiti- ühendasin vana ja uue. Räägin siis tordi sisust lähemalt: põhjaks ja pealmiseks kihiks on rukki ja mandlijahu biskviit, immutuseks kasutatud marja hapupiimajooki, vahel apelsini-marmelaad, sokolaadi-riisipallid, maasikad, vahukoore-kohupiima ja mustika kreem ning peal ganache vana-tallinnaga, väikse sidrunilise lisandiga. Koogi kaunistus: inspiratsiooni sain Eesti loodusest ning soovist, luua kokku jällegi, uus ja vana. Kaunistamisel olen kasutanud koduaia imelisi saialilli ning valget sokolaadi. Valgest sokolaadist lõigud meenutavad mulle Eesti elu-olu ehk kuidas kõik on ajapikku linnastunu ning samuti, kuidas inimesed tagasi maale kolivad, et otsida seda rahu ja vaikust. Valged sokolaadilõigud on justkui eri-ilmelised Eesti majad, -kõrged kaubamajad ning madalad puumajad. Kõik see kooslus ongi minu jaoks meie oma Eesti! Ja.. lõik tordist: Kreemjas vana-tallinna mekk ganaches annab tordile ilmet ning parandab maitset- Tänu sellele tuleb tordis esile mõnus rukki mekk, mis on pisut pehmendatud tänu mandlijahu lisamisele. Apelsini marmelaad toob tordis esile hapukat maitset, mis omakorda pehmendab ganache ning sokolaadi-riisipallide magusust. Kõik koos süües tekib suhu mõnus järelmaitse ning soov haarata uus torditükk. Maasikad-vahukoor ning teises kihis mustikad- parim suvine kooslus. Kes meist suudaks maasikatele vastu panna!? Suvised marjad, väike törts hapukat apelsini ning kreemjas vana-tallinn kreemis- pere uus lemmik!
2014-02-23 20:55:25
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 32[/B] [B]"Eestimaa kevad"[/B] Minu tordi idee sündis soovist luua midagi tõeliselt kodumaist ning samas lihtsat ja maitsvat. Minu sooviks oli tordi välimus ja sisu ühtlustada, kõik peavad kokku looma võrratult kodumaise koosluse: Tatrabiskviit, rukkileib,kamavaht, astelpaju-õuna keedis, mustsõstra-valgesokolaadikreem ning õunalisandid. Retsept on enda loodud ja täiustatud. Tordi kaunistamisel olen lähtunud lihtsusest. Kahjuks igapäevaselt ei mõtle me meid ümbritsevale... Eriti sellele, kui kaunis ning loomingulisust arendav meie kodumaa loodus on. Urvad, pajukiisud või kuidas keegi neid pehmeid pungi kutsuda tahab! Kes meist ei oleks neid väiksena, kraavipervel noppinud!? Või kellele meenudvad, need vanaema laual!? Igatähes, olgem uhked ning austagem oma kodumaad! Lõik tordist: Tatrabiskviit, astelpaju-õunakeedis, kamavaht, röstitud õunaviilud, röst-rukkileib, mustsōstrakreem valge sokolaadiga ja mustsõstratoormoos. Tordis ühtlustuvad kõik koostisosad ning maitse ,mis sulavad kõik koos suus mõnusaks ja mahlaseks. Tordile lisab särtsu astelpaju ning veidi hapukat mekki tekitab mustsõstra keedis, mis koos sokolaadiga tekitab suususlava ja pehme koosluse. Röstleib ning õunaviilud annavad tordile isikupära- kõik meie kodumaa saadused. Ilusat pidupäeva!