Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2014-02-25 15:18:51 |
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 76[/B] [B]Peedi-heeringa võileivatort[/B] Vaja läheb: 12-14 viilu musta leiba, 1 pakk 240g heeringafileed (näit.marineeritud või vähesoolane), 1 karp toorjuustu punase sibulaga, 200g hapukoort, 1 karp sulatatud juustu, 1 karp õrnsoolast riccotta kohupiima, 1 suurem sibul, 4 väiksemat keedupeeti, 4 keedetud muna, 1 tl mett, 1 spl kuivatatud tilli, 1 spl Tzatziki maitseainesegu. Vajadusel veidi soola. Immutamiseks veidi piima Valmistamine: 1. Aseta 7 leivaviilu alusele ja pintselda piimaga. 2. Määri pind sulatatud juustuga. 3. Riivi peet peene riiviga ja laota järgmiseks kihiks. 4. Peedi peale aseta peeneks hakitud heeringas ja sellele väga väikeseks hakitud (või riivitud) sibul. 5. Sega toasoe toorjuust ja riccotta koorega, lisa maitseained, mesi ja maitse järgi soola (NB! Arvesta heeringa soolasusega). 6. Laota sibulale pool segust. 4. Aseta peale teine kiht piimaga pintseldatud leivaviile ning laota peale ülejäänud mass. 5. Kata hakitud munaga. 6. Aseta külmkappi maitsestuma üleöö. Jätku! Vihje: kasutada sobib ka maitsestatud leiba (näit. sibula- või küüslauguleiba) |