Postitusi: 2
Tiitel: Kokaõpilane
2014-02-20 21:01:14 |
Olude sunnil tähistan mõned päevad varem Eesti Vabariigi sünnipäeva, seetõttu on ka tort juba valmis, tegelikult isegi kaks torti. Kuna Eestimaistest toiduainetest meenusid mulle esimesena kartul, leib ja kala ning neid kõiki mul kodus ka oli, siis otsustasin, et just nemad hakkavad sünnipäevalaual pearolle mängima. Ja juba hakkasidki mõtted jooksma ja käed tegutsema..
VÕISTLUSTÖÖ NR 7
Esimesena küpsetasin magusa kartulitordi "Kartul kaugete sõpradega"
Koogi jaoks kulus 6 kartulit (Princess), pakk võid, 4 muna, peotäis karahelbeid, ca 150g tuhksuhkrut, ca 100g halvaad ning maitseks riivisin taigna sisse ka apelsini ja laimi koort. Karulid aurutasin ja riivisin, segasin kokku muude koostisosadega ning küpsetasin 180 kraadi juures. Kuna kook ise tuli suhteliselt magus, siis katteks tegin hapuka maitsega kreemi. Selleks segasin kokku 1 pk vahukoort, 1 ricotta kohupiimapasta, 1 laimi mahla ning tunde järgi lisasin ka limoncellot. Saadud segu tarretasin želatiiniga. Kaunistuseks "heegeldasin" šokolaadist linikud.
![]() ![]() |
2013-02-25 13:05:22 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 58 (SOOLANE)[/B]
Võileivatort isamaale.
Kuna vabariigi sünnipäeval oli lauale plaanitud panna nii heeringat kui ka kiluvõileibu, siis otsustasin soolase tordi valmistamisel mitte kasutada musta leiba ja kala. Samas oli soov kasutada eestimaiseid tooraineid ja maitseid. Seega peale pikka nuputamist valmis selline tort:
![]() ![]() |