Anni Arro katusekohvik KOMEET Solarise keskuses

Kirsike
Abikokk
2009-11-23 16:30:58
Pille:
... koogid ka ok .... (sõbranna jättis oma õuna-martsipanikoogi lõpetamata ja see oli tõesti üsna ilmetu maitsega).
Pille, sa oled nii leebe :D :D

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-12-05 18:47:53
Käisin seal emaga "kiirel" kergel einel enne Nino Katamadze kontserti novembri lõpus. Õnneks oli mahti tubli kaks tundi varem kohale tulla. Sabas ootama küll ei pidanud, aga saal oli muidugi juba üsna täis, ja meist mõni hetk hiljem tulijad jäid sappa seisma. Esialgu oli teenindus üsna kiire, aga juba ette hoiatatuna otsustasin, et midagi väga keerulist tellida ei tasu ja nii me võtsime, ema kiluleiva ja mina kitsejuustu-peedi-baklažaani kulebjaka ning "suure" kannu teed. Tee saabus üsna ruttu, kuigi pettumustvalmistavalt väikses kannus, millest õnnestus vaevu 3 tassi välja pigistada. Kui kaua aga täpselt toiduga läks, ei oskagi öelda, sest läksin vahepeal maja peale ATM-i otsima ja tagasi saabudes oli mu pirukas juba laual ning emal kiluleib otsas :) Olevat hea olnud. Kulebjaka oli ka hea ja garneeringuks pandud salatilehed kaunilt käharad ning värsked. Mingil täiesti sobival hetkel seal vahepeal õnnestus ka koogid ära tellida, niiet väga kaua passima ei pidanud. Ema võttis vana klassika - vaarika-beseerulli, mida me alati Müüriääre kohvikus tellime, kui Haapsalus käime. Ta eriti ei virisenud, aga minumeelest see samas headuses küll polnud. Esiteks kuidagi liiga magus ja teiseks, besee oli justnagu pisut toores, poolvedel või nii, mitte ei pakkunud seda krõbedust, mida ta seal rullis pakkuma peaks. Mina tellisin uudsuse mõttes üleni rohelise pistaatsia-toorjuustukoogi. Enam ma seda kunagi ei tee. Pärast seda, kui kiividega kaunistatud koogi osa oli otsa saanud, ei olnud sel enam praktiliselt mingit maitset. Magus see pole üldse ja mingit seost pistaatsiaga ei suutnud ka tuvastada. Pärast seda algaski aga jama. Kõigepealt ootasime ilmatu aja, et meile arve toodaks, ja kui see lõpuks saabus, siis pärast ei tahtnud keegi selle järele tulla. Kuna kontserdi alguseni oli vaid 15 min aega, ja õnneks meil täpne raha olemas, jätsime arve sellega lihtsalt lauale ja kõndisime minema. Selles väga kenas tualettruumis muide ei olnud siis juba kolmest kahe kabiini uksi võimalik sulgeda. Mis põhjustas ka kaunikesti piinliku intsidendi, kus ma pea-aegu oleks ukse indikaatorist juhindudes seda vabaks pidades ühe kena vanatädi surnuks ehmatanud. Ja selles kabiinis, mille uks siiski riivi läks, ei olnud seespool mitte ühtegi nagi. Omapärane.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Uniquegirl
Abikokk
2009-12-29 13:17:10
Sai ka minul ära külastatud kohvik Komeet. Läksin sinna 3 sõbrannaga eile õhtul ehk siis esmaspäeval, jõudsime kell 7 ja ootasime kuskil 10 minutit, et lauda saada ja siis vabanes lausa 2 lauda. Saime akna alla ja avanes tõesti imeline vaade. Kuna olin siin kommentaare lugenud, siis oskasin arvestada, et aega tellimuse võtmisega ja täitmisega läheb. Anti meile 1 menüü 4 peale :O Veinikaarti ei antud. Saime selle alles peale küsimist. Valisime veini välja, mis oli kahjuks soojas, siis valisime teise veini. Toidu tellimust anda ei jõudnud koos veiniga kuna no lobiseda oli ka vaja ju. Toodi meile vein suhteliselt kiiresti. Veini pudelil hakkas põhi juba paistma kui avastasime, et söögitellimust ei ole meilt keegi veel võtnud. Ettekandjat oli vaja ise juurde kutsuda. Tellisime salatit. Salatitega läks kuskil 15 minuti aega. Mina sõin tuunikala salatit „kadunud munaga“. Oli täiesti tavaline tuunikala salat, ei midagi erilist. Selleks, et teha teine veini tellimus läks ka meeletult palju aega aga kui vein tellitud, siis tuuakse see kohale üpris kiiresti. Keegi ei käinud küsimas, kas soovime veel midagi juurde, kohvi, kooki. Oli vaja igakord ettekandjat uuesti kutsuda. Tee ja kook tulid peale tellimist üpris kiiresti. Eks seda kiirust võis mõjutada aga asjaolu, et kell oli juba pool 10 ja rahvast vähem. Mina sõin vaarika-kodujuustukooki, mis oli ka täiesti tavaline, ei midagi erilist, isegi natuke maitsetu. Sõbranna võttis napoleoni, mis oli tõesti hea, mahlane ja värske. Teine sõbranna võttis kirsi-šokolaadikoogi, mis oli samuti väga maitsev ja õhuline. Minu arvamus kohvikust jäi hea. Sinna aga ikkagi tasub minna, kui aega on ja tahaks mõnusalt aega veeta. Üksinda sinna laptopiga või raamatuga ei läheks kuna ei ole privaatset nurgakest ja melu on ka suur. Aga just väikse naiste seltskonnaga on väga tore seal.
Spiidi
Abikokk
2009-12-29 21:09:34
Kuna mul on nüüd kaks korda Komeedis käidud, siis võin juba arvamust avaldada. Mõlemad korrad käisin kohvikus omapäi, eesmärgiga süüa ja loogika kontrolltööks valmistuda (mõlemal korral :)). Olin samuti arvestanud, et laua ootamisega võib aega minna, kuid mõlemal korral sain laua ilusti, ümbes 5 minutise ooteajaga. Esimesel korral tellisin praetud räimed krõbetate kartulite ja tartar kastmega. Kuigi oli lõuna aeg, siis rooga kaua ootama ei pidanud. Küll oli toit lauale jõudes natuke jahtunud. Valikus olin natuke pettunud, kuna menüüs kirjas olnud krõbedatele kartulite asemel olid grillitud juurdviljad (porgand, kaalikas ja kartul). Oleks seal nii kirjas olnud, siis oleksin ainult kartulit palunud, ma ei ole väga grillitud pargandi-kaalika sõber. Räimed olid tavalised ja tartar kaste samuti. Ma ise praen räimi fileeritult ning olin natuke häiritud koos kontidega praetud räimedest, kuna kalad olid suuremad ja luid oli süües palju tunda. Natuke jäi ka häirima roa hind, miks peaks nii tavaline ja mitte liiga suur portsjon maksma 110.- krooni? Ma olen nõus maksma hea ja värske tooraine eest rohkem, kuid antud roa puhul on tooraine ka talvel soodsalt saadaval. Natuke ülehinnatud, eriti võttes võrdluseks kohvik Mooni. Magustoiduks võtsin Napoleoni kooki ja tassi kohvi. Kook oli täitsa hea, värske. Kuid siiski jäi nagu natuke häirima, et ka kook ei olnud midagi erilist. Natuke jäi millestki puudu. Teisel korral võtsin kannu teed ja jälle Napoleoni koogi, kuna see nägi valikus kõige isuäratavam välja. Natuke ka uudishimust, kas kook maitseb seekord paremini. Kuid kahjuks oli kook ka sellel korral hea, kuid täiesti tavaline. Teenindus oli mõlemal korral viisakas, kuid nagu Uniquegirl kirjutab, siis iga soovi jaoks pidi teenindaja ise kohale kutsuma. Kuigi mu söögikogemused ei ole just parimad olnud, siis interjööri, vaate ja meeleolu pärast lähen ilmselt tagasi. Ma loodan, et tavapärane maitseelamus on natuke ka alguse asi.

le D?ner

Sleepy
Kokaõpilane
2010-01-19 19:37:53
Uskumatu pettumus. Lugedes siinse foorumi kommentaare sellel koha teeninduse kohta selgub, et asi on oluliselt hullemaks läinud. Elukaaslane on juba pikka aega rääkinud, et tahaks sinna minna, kuid pole veel löögile saanud. Kahel korral, kui on üritanud, on see reserveeritud olnud - tundb ikka väga populaarne koht olevat. Mind on see siiamaani külmaks jätnud, kuid otsustasin seekord pere sinna kooki sööma viia, et käia vähemalt kaemas kas seekord pääseme löögile. Pühapäeva lõuna ja koha saamisega probleeme polnud, ettekandjaid tundus olevat rohkemgi kui külalisi. Peale suht pikka ootamist otsustas siiski ettekandja nimega Imbi meid teenindama tulla ja viisakana ulatas ka meie 3 ja 4 aastastele lastele menüüd ja joogikaardid :) no jah ju siis neid oli temal üle, aga paari minuti pärast tuli kõrvaltlauast proua ja küsis, kust meie menüüd saime, temale nimelt ei oldud toodud - loomulikult olime lahtkelt nõus laste menüüd talle andma, sest nendejaoks ei olnud seal isegi toredaid pilte mida vaadata ja need neile väga huvi ei pakkunud. Kuna ise väga magusasõber ei ole siis soovisin mingit soolast suupistet proovida, mina valisin tuuniakala salati, naine napoleoni koogi ja kohvi ning lastele toorjuustukoogid ja tee. Kuna teenindus oli üle ootuste madalatasemeline ja aeglane jõudsin samuti vaadata imestusega kuidas kokkade letile tõstetud söögid jahtusid, ja kuides kõrvalt lauast käis mees pidevalt ettekandjate parve juures jälle kui ta midagi soovis, sest tema tagasihoidlike vibutuste ja hõigetele ei reageeritud.Peale meid saabus ka seltskond daame, kes ilmselgelt olid sattunud pisut pädevama teenendaja lauda, sest umbes 45 min hiljem, kui meie lapsed olid juba toolil istumisest tüdinenud, sõid prouad juba oma pearoogasid. Lõpuks tõsteti ka meie tellitud koogid kapist välja ja toodi lauda - ainiult koogid, kohvi ja tee ootasid veel oma aega, salatist rääkimata. Kui lastel koogid pea-aegu söödud toodi ka nede tee, eeldusel et kohe tuleb ka kohvi, ei teinud me ka sellekohast märkust, kuid kui meid taaskord pikemaks ajaks keset saali üksi oli jäetud, püüdsin Imbi uuesti kinni ja küsisin et kas kohtvi ja salat ka tulevad, kohviaparaadi juures pidi järjekord olema tuli vastuseks. No tunniga oleks ikka suutnud selle kohvi valmis teha küll, ja kuna masin oli meil vaateväljas ja minu pilk ka sinnapoole suunatud, siis kahjuks oli see suur vale millega saavutas see ettekandja minu silmis juba põlastuse. Lastel tee joodud, naisel kohvi ka joodud, kuid kahjuks mitte koogi kõrvale, nagu oleks suhteliselt magusa napoleoni koogipuhul soovinud, ettekandja valest juba pisut ärritund ning 1h20min ootamise peale juba ka ausaltöelda pisut näjasena ning nähes kui tülpinud on lapsed otsustasime siiski loobuda ja jätta see tuunikala salat maitsmata. Kuna isegi vaatamata sellele, et me riidesse panime Imbi ei reageerinud, läksin ise kassajuurde ja soovisin oma arvet maksta, ning avaldasin ka oma pahameelt Imbile kes suvatses tuunikalasalati ikkagi arvele kirjutada, lõpuks ta siiski eemaldas selle salati ja ma ei pidanud seda maksma. Kokkuvõtteks võiks öelda, et sisenedes pani mind väga imestama ettekandjate rohkus, kuid nähes, kui ebapädevad nad oma töös olid, sain aru selles kohvikus on rõhutud teeninduse kvantiteedile mitte kvaliteedile, isegi vabandada see Imbi ei osanud, aga vale oli küll varrukast võtta. Käin perega korra või paar nädalas väljas söömas ja tihti erinevaid kohti avastamas, tegijal juhtub ja kui on näha et teenindaja on algaja olen sellega arvestanud ja saades väheke tagasihoidlikuma teeninduse osaliseks, kus on näha et inimene siiski püüab ei jäta ma seda ka "tipi" juures arvestamata ja ei ole ka kunagi kade isklike kiitustega, ning selliseid kordasid kus ma jootraha ei anna ei tule väga tihti õnneks ette, kuid seal maksin ma isegi arvet mõruda meelega. Jõudu ja pikka meelt selle kohviku külastamisel.
Fre
Abikokk
2010-01-19 23:58:14
Ka käidud, üldjoontes jäin rahul, eriti arvestades seda, et viimase aja väljas söömistega on rohkesti pettumusi kaasnenud. Olin ära hirmutatud ülerahvastatuse juttudest ja seetõttu ei olnud varem üritanudki. Aga kell kolm oli kohvik täitsa tühi, kuus ootel ettekandjat tekitasid sellise tunde et oleme ümber piiratud ;) (mitte halvas mõttes, aga no neid oli palju). Teenindus oli kiire ja sõbralik, teenindaja tuli meiepoolse vähese naljatamisega ka kaasa ja see oli tore. Nätsu ei peaks teenindaja siiski närima. Toidud saime ruttu, salatid olid ülimaitsvad. Mina juurdlesin et kas võtta midagi magusat aga tegin tiiru koogileti juures ja plaanis olnud struudel tundus kirsivaene, jäi ära. Sõbranna võttis pirniga beseekooki, mis nägi superkena välja aga oli natuke liiga lääge. Nentisime ühiselt, et paar punast sõstart oleks sinna vahele küll ära kulunud. Kinldasti külastan seda kohta veel ja proovin ka muid toite.
Elis
Abikokk
2010-02-17 17:51:31
Käisime ka sõbrapäeval Komeedis söömas ja maiustamas. Kahtlesime küll tükk aega, aga kuna algne plaan Moon-i minna läks vett pidama (suletud pühapäeva), siis vaatasime ikka Komeedi üle. Olin kuulnud eelnevalt väga häid ja väga halbu arvustusi ja enda üldmulje jäi pigem ikka positiivne. Teenindusega meil kas vedas või on seal areng toimunud (eelnevad kommentaarid pigem laitsid seda), aga ettekandja toimetas usinalt- saime kiirelt lauda, oli meeldiv, üpris kiire ja tundis viisakalt huvi meie arvamuse kohta, et kuidas meeldis ja soovitas julgelt kui küsiti. Kõrvallauas kannatas ta väga kena naeratusega välja isegi ühe vanadaami, kes polnud rahul oma vaniljekastmega ja, kes lõpuks hakkas õpetama, et koogid võiks väiksemad, aga paremad olla. Toidust ka: sõime mõlemad lambalihakotlette kõrvitsa-kartulipüreega, mille kõrvale oli peedikaste- väga lihtne ja maitsev. Kahjuks rohkem liha menüüs polnudki, oli kala ja kana. Magustoiduks oli valik suur ja rikkalik, millest mees-sõber valis välja šokolaadikoogi ja mina laimi-juustukoogi. Mõlemad olime rahul ja koogi tükid olid mu meelest tohutult suured. Mina- suur magusasõber- pidin kõvasti vaeva nägema, et oma maos viimaste ampsude jaoks ruumi leida. Õhkkonnast niipalju, et ruumi keskosas istuda ei olnud eriti mõnus, akna all või seina ääres diivanitel oleks veidi teine asi olnud. Ja tiba liiga lärmakas oli ka- palju rahvast. Pigem siuke koht, mida külastaks uuesti koogi ja kohvi pärast mõnel vaiksemal külastustunnil.
Netcat
Abikokk
2010-02-18 08:08:07
Mina pole veel ära tabanud, millal seal need vaiksed külastustunnid on, kus akna all ka ruumi oleks. Läheks hea meelega kohvile, kui teaks. Mis vanadaami puutub, siis üldiselt olen temaga ühel nõul. Koogid võiks tõesti väiksemad olla. Isegi vastlakuklid olid nii suured ja nii rammusad, et tuli tahtmine see kahe vahel pooleks teha.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2010-02-18 11:46:21
Netcat:
Mina pole veel ära tabanud, millal seal need vaiksed külastustunnid on, kus akna all ka ruumi oleks. Läheks hea meelega kohvile, kui teaks. Mis vanadaami puutub, siis üldiselt olen temaga ühel nõul. Koogid võiks tõesti väiksemad olla. Isegi vastlakuklid olid nii suured ja nii rammusad, et tuli tahtmine see kahe vahel pooleks teha.
aga pooleks tegemise võimalus on ju alati olemas (juhul kui üksi ei söö) ;) üks kook ja kaks kahvlit tellimust olen isegi mitmel korral esitanud :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Fre
Abikokk
2010-02-18 15:43:13
Netcat:
Mina pole veel ära tabanud, millal seal need vaiksed külastustunnid on, kus akna all ka ruumi oleks.
Ma ei oskagi öelda, kas siin mingi loogika on. Olen leidnud eest suht tühja (vabade aknaaluste laudadega) kohviku kolleegiga 12 paiku lõunale minnes, nelja ajal kinost tulles jne. Samuti vaba sohva peale õhtust Nokia kontserdimajas lõppenud Evitat. Vast see kolme nelja paiku päeval võiks olla kõige kindlam aeg. Muuseas - kookidega seoses on mulle Komeedis silma hakanud, et nende koogid on hullult magusad. Minu maitse eelistaks ka mingi hapukama nüansi lisamist. Ükskord lausa uurisime et kas miskit hapukamat on ja vastus oli et ega vist ei ole jah.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>