Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Zoozi
Abikokk
2009-06-08 18:44:19
Õhtuks soe odrakruubisalat ürtidega ja praetud räim. Väga mõnus salat, sidrun annab sellist värskust juurde. Kasutasin lisaks petersellile ka tüümiani. Praetud räim sobis juurde imehästi. PS Salatit tuleb vääääga palju, soovitaks teha pool kogust. Ise andsin osa sõbrannale (tuli korraks läbi) kaasa ja ikkagi jäi homseks ka. Magusaks jagasime sõbralikult viimase rabarbri-juustukoogi. Täna oli see eriti maitsev.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-08 21:34:53
Kuna ma sõin täna hommikust alles keskpäeval ja õhtul olin üksi (sööjate arvu mõttes, muidu ikka tütrega kahekesi) kodus, siis sõin eilset kreeka-teemalist tatrasalatit, magustoiduks kama-petipiima panna cotta ja kama-mascarponetrühvlid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-06-08 22:50:01
Ma tegin täna ühe pidulikuma koosviibimise proovimenüüd :) Ehk siis "Köögiorja päevaraamatu" retsepti järgi röstitud kanafilee küpsetatud kirsstomatitega ja Dijoni sinepi kastmega. Mehe kiidusõnad olid ülivõrdes :) Ja isegi lapsed sõid. Mulle ka maitses. Kõlbab pakkuda külalistele küll. Ahjus on praegu veel homseks rabarbrikook martsipani ja maasikatega Sirliizi blogist. Postitus rabarbriteemas tekitas huvi :)

Lindude toitmine

Ragne
Abikokk
2009-06-08 22:53:14
Lõunaks lihtne liha-aedviljasupp, kõrvale mitu viilu seemneleiba.

www.kokkama.ee

Aire1
Abikokk
2009-06-09 08:00:27
Eile sõime pelmeene hapukoorega.
Kätrin
Abikokk
2009-06-09 10:00:21
Käisime eile Viikingitekülas söömas. Toit oli ok - salat suitsutatud lõhe, riisi, redise, kurgi ja tomatiga oli tegelikkusses makrasalat, kus kõrval umbes 2spl jagu suitsuforelli kõhuääretükikesi (nad ju sutsutavad seal ise kala- seega oli ootus-lootus suur) aga maitse oli okei. Pikemalt kirjutan ilmselt Viikingiteküla teema all... Nii kahju, koht on kihvt ja superilus. Aga toit... Ja see teenindus?! Midagi sellist pole väga pikka aega näinud. Hirmus. Pidin end natukene välja elama siiski ka nüüd ja siin.

Kätrini kokkamispäevik

Nipitiri
Abikokk
2009-06-09 10:26:37
Minul on viimasel ajal söögitegemise-inspiratsioon kadunud, seetõttu teevad süüa kas kodakondsed või sööme grill-liha salatiga. Eile nt sea sisefilee ja värske kapsas.
Aurora
Abikokk
2009-06-09 13:24:37
Küpsetasin Baieri leiba. Sai väga mõnus, selline peenleivane. Õhtul naabrinaise juures grill-liha ja toorsalat, grillitud suvikõrvitsaviilakad ja Napoleoni kook kohviga. Täna tööl peale tõsist ja karmi koosolekut väike präänik - Selveri minisaiad kalamarjaga, kana-tandoori- ja krabimaitselise kattega, rummipallid, sidrunikorvikesed ja puuvilju.
Kärt
Abikokk
2009-06-09 17:13:09
Ei teagi nüüd, kuidas seda nimetada, mida eile tegin, kas kartulivormiks või fritataks. Igaljuhul sisaldas see viilutatud kartulit ja suvikõrvitsat ja katteks juustu, vahele puistasin ka hakitud karulauku, mille maitse peale kuumutamis ära kadus. Aga muidu oli täitsa hea suutäis.

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-09 20:08:51
Lõunaks tegin vürtsikat lillkapsa-tomatirooga, mis oli väga mõnus (olen seda ka varem korduvalt teinud, aga nüüd on juures parem foto :)). Magusaks tegin ühte rabarbrikooki, mis soojast peast tundus nii ebaõnnestunud, et ma ei hakanud isegi pildistama. Nüüd, kui kook külm oli, maitses see aga väga hästi, nii et pean uuesti tegema ilmselt :D Õhtul oli laual taas Caesari salat. See Uus-Kongo rooma salat on lihtsalt nii maitsev, et kohe kutsub ostma ja klassikalisi roogi tegema..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 >>