Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Mann
Abikokk
2009-06-05 20:06:30
endale ja lapsele tatrapuder ja värskekapsasupp vasikakontidest, muule seltskonnale koorene puravikupasta, magusaks maasikad ja prosecco.
Seenekas
Abikokk
2009-06-05 20:29:31
Makaroni-juustu-tomatisalat ja kotletid. Magusaks sõime eile tehtud rabarberikohupiimakooki, mille puhul üle pika aja tuli pärast esimest(!) ampsu "mõnus". Retsepti lisan rabarberiteemasse.
Kirsike
Abikokk
2009-06-05 22:37:51
Pille:
Oli meeldiv tutvuda :)
Samad sõnad :) Oleks suur rõõm teinekordki kokku juhtuda :) Meil oli täna ahjukartulid, vastu tulles enamike pereliikmete soovile saada ükskord "normaalset" vana aja toitu, nii nagu lapsepõlves :) Tegin päeval prantsuse meeleiba maitses kõigile :) Aga nagu Pillegi nägi, oli meie pisipiiga täna puhta pöörane, nii et mul läks poes meelest ära, miks ma sinna üldse läksin ja unustasin ingveripulbri osta. Aga hea oli ikkagi. Ja külalistele ka maitses :) Ei julgenud igaks juhuks oma 26 cm vormi ikkagi panna, tegin vähe suuremas klaasvormis ja ikka tahtis üle kerkida :)

Lindude toitmine

Kodukanake
Abikokk
2009-06-06 16:05:40
Lõunaks sõime uncle-ben'si kastet riisi ja sealiha tükkidega. Õhtusöögi eelroaks sõime kama keefiri ja suhkruga. Laps avastas selle enda jaoks ja mees taasavastas.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-06 22:54:36
Lõuna ajal küpsetasin ja sõin õe juures toskakattega rabarbri-plaadikooki. Õhtul käisime Kristjani kolleegide juures, kus oli väga uhke laud erinevate grill-lihadega (2 sorti lammast ja meie toodud vürtsköömnekana), hulk salateid ja köögiviljaroogi (sh väga head pommurullid ja dolmad) ning kolme sorti rabarbrikooki (sh ülalnimetatud toskakook).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-06-06 22:55:36
Keskmine poiss juba nädal aega vingus, et tahab kapsa-porgandihautist. Täna tegin. Tema muidugi ei söönud :( Aga mulle maitseb, mees sõi, aga mitte eriti hea meelega. Tegin täna veel rabarberi-juustutorti. On paremaid kooke. õlle-juustuleiba tegin ka. Väga hea oli. Mäletasin valesti, et kodus olemas pudel tumedat õlu ja heledat siirupit, tegelikult oli aga vastupidi. Tegin siis nendest, mis oli olemas :) Jäätisest proovisin seda jäätist. Väga maitsev.

Zoozi tegemised

Kirsike
Abikokk
2009-06-06 22:56:59
Meil oli täna kana-seene kartulipaadid viimase Oma Maitse retsepti järgi. Ei tule kordamisele, või kui, siis ainult muudatustega, täidise kaste oli iseenesest väga hea. Aga kuiv jäi mul. Panin veel omaalgatuslikult juustu peale, järgmine kord võiks seda või midagi muud huvitavat, ka sinna kartulipudru sisse panna. Magusaks oli meie pere traditsiooniline virsikukook, meespere lemmik :)

Lindude toitmine

Cracilis
Abikokk
2009-06-07 10:26:23
Eile sai lõunaks ema imehead shnitslit sinihallitusjuustu ja keedukartuliga, lisandiks tomati-kurgi värske salat. Mmmmmm....
Tiina
Abikokk
2009-06-07 14:08:13
Pille:
Õhtul käisime Kristjani kolleegide juures, kus oli väga uhke laud erinevate grill-lihadega (2 sorti lammast ja meie toodud vürtsköömnekana)).
Pille, kuidas vürstköömnekana maitses? Kõlab põnevalt, aga mina natuke pelgan - vürtsköömned on nimelt väga tugeva maitsega ja jäävad väga kergelt domineerima.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-07 16:14:24
Tiina:
Pille:
Õhtul käisime Kristjani kolleegide juures, kus oli väga uhke laud erinevate grill-lihadega (2 sorti lammast ja meie toodud vürtsköömnekana)).
Pille, kuidas vürstköömnekana maitses? Kõlab põnevalt, aga mina natuke pelgan - vürtsköömned on nimelt väga tugeva maitsega ja jäävad väga kergelt domineerima.
Mulle väga maitses ja ma ei hakanud küla peal isegi pildistamisega vaeva nägema, sest otsustasin, et teen peagi kodus uuesti. Kui pelgad liigset vürtsköömne maitset, siis võid 1) vähendada vürtsköömnete kogust ja/või 2) lühendada maitsestamisaega ja/või 3) serveerida kõrvale mõnda "jahutavat" külma kastet või toorsalatit. Täna tegin lõunaks kaua peas sepistatud kreeka salati ainetel valminud tatrasalatit. Kaua tehtud, kaunikene - Kristjan kiitis roa heaks just sellisena, nagu ta mul välja kukkus - kõik olla tasakaalus :D Magusaks viimane kamaparfee. Õhtul sööme ilmselt veel salatit ning väga ahvatleva moega täna tehtud kamadesserti :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 >>