Jõulud

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-12-23 10:54:31
Zapxpxau:
Fre:
Mul jälle rumalad küsimused. Kust leida või mis sorti peaks olema see kange mustsõstramahl (kui omal kodust mahla ei ole). Kas kusagil poes on midagi mis ka sobiks?
Vanasti müüdi Rõngu mahlakontsentraati. Tea kas enam on.
On ikka. Teine variant on Taarapõllu mahl, see on ilma lisatud suhkruta ja väga eheda maitsega.
Berit
Postitusi: 391
Abikokk
2008-12-23 19:29:35
See aasta teen jõululaua MINA :D Inglise puuviljakook ootab juba mitmendat nädalat oma aega; manhattani juustukoogi tegin eile õhtul valmis; homme võtan ette selle jõulukalkuni tegemise; lisanditeks kõrvale lemmikud ahjuporgandid ja ahjupeedid köömnetega ning värske salat jääkapsast-tomatist & keedetud brokkoli. Muidugi on laual ka paljukiidetud pohla-õunamoos ja vanaema kõrvitsapurk :). Aa, piparkoogitaigna teen ka õhtul nüüd valmis.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-12-23 23:07:10
Täna tegin magustoidud valmis. Angeelika pohla-karamellirull ootab külmkapis homset. Lisaks küpsetasin jõhvikaruute. Mul oli viimasest Londonis käigust purk mincemeati kapis, viimane aeg oli ära tarvitada. Lisaks küpsetasime lõpuks ometi piparkoogid valmis, tainas (nami-nami retsept) ootas juba kaks nädalat külmikus. Tainas oli hea ja piparkoogid veel paremad! Homne õhtusöök tuleb traditsiooniline - ahjuliha, hapukapsas, kartul, verivorstid, sült.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-12-23 23:52:11
Mina tegin ka homseks mõned road juba valmis. Esmalt hõõrusin kahekilose kaelakarbonaaditüki rosmariini-sinepi-mee-pipra-küüslaugu seguga sisse. Siis tegin valmis ühe portsu klaasipuhuja lõhet. Ja just lõpetasin uhke šokolaadi-mustsõstratordi tegemise ja tõstsin selle külma.. Loodetavasti jätkub ikka kümnele homsele sööjale - välja nägi igatahes kaunis! Kõik toidud ostetud, homme vaja vaid koristada, kuusk majja tuua ja kaunistada :) Kohe kergem olla :) Panin avalehele väikese jõulutervituse ka üles, aga kuna kordamine olla tarkuse ema, siis soovin ka siin teile kõigile kauneid jõule!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-12-24 22:47:51
Meie jõuluõhtusöök kujunes selliseks. Esmalt mõned külmroad - laual oli soolatud heeringas hapukoorega, põhjanaabrite klaasipuhuja lõhe, lisaks veel sinihallitusjuustuga täidetud munad. Põhiroana olid laual maitsestatud seakarbonaad, köömnekartulid, vürtsköömneporgandid (Kristjani palvel), õllekapsas, verivorstikesed, lisaks veel pohlamoos. Magustoiduks uhke šokolaadi-mustsõstratort (siinkohal tänud Qstile, kes seda soovitas), kohv ja tee. Kohvi kõrvale krõbistasime aknaga piparkooke (see piparkoogitainas). Sööjaid oli kümme, sh kaks last. Karbonaad oli 2-kilone, kapsast läinuks kilo (tegin küll kaks Uus-Kongo karpi, st 1,8 kg kokku, aga koos muude lisanditega oleks ka vähemast piisanud. Nüüd sai õe perele ja Kristjani emale kaasa anda natuke). Torti jäi alles 1 õhukest viilu (hommikul hea võtta :P) - oli väga maitsev, aga rammus..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sirliiz
Postitusi: 348
Abikokk
2008-12-26 18:17:57
Jõululaupäeval külastame alati kõigepealt mu vanaema ja seetõttu kodus keegi õhtul enam verivorsti ja kapsast ei ihka. Meil oli seekord jõululaual forell, mida valmistasime kahel erineval moel: Ahjulõhe peediga ja Punane kala vene moodi. Vene moodi kala olen korduvalt ka varem teinud ja ühe lemmikuna see ka valitud sai, kuid peediga ahjukala on lihtsalt võrratu. Pilt on mul hirmus nigel, ei raatsinud pikalt aega kulutada ka pildistamisele. Kõrvale oli meil traditsioonilised lillkapsas, brokoli, keedukartul kõrvitsad ja marineeritud kurgid. Magustoiduks valisin juba varem valmis taas Nami-nami retsepti Mandliriis kirsikastmega. Ei pidanud pettuma, äärmiselt maitsev kreemine ja mandline. Kirsikastmega ei tasuks koonerdada ;) Kohvi kõrvaseks planeeritud Jõuluhõnguline banaanikook läks hoopis külakostiks, sest keegi ei jaksanud enam süüa. Kahjuks külas meie viidud kooki ei pakutud, seega läks retsept täna kordamisele, lausa kaks tükki sai küpsetatud, üks koju ja teine homseks külla kaasa võtmiseks.
Kairit
Postitusi: 397
Abikokk
2009-11-17 19:26:25
Väga mõnus teema, ega 2009a jõuludki enam kaugel pole, peab hakkama juba plaane tegema. tänud kõigile, kes siin lahkelt oma retsepte ja pilte jaganud on...mul juba mõtted liiguvad.
Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2009-11-17 21:39:07
Tore teema! Ma juba alustasin jõuluretseptide proovimisega. Igatahes hapukapsas tuleb õllega. Jõuluaineliste küpsiste ja kommide retsepte ka mõned ära teinud, kingitusteks väga head. Erinevaid keekse olen ka proovinud ja homme teen Pereköögi 2001 jõulueri puuviljakeeksi prooviks. Tahan detsembri alguses keeksid ära proovida ja siis valida, mida jõulukülakostiks teha. Koju tuleb ilmselt koogiks qsti blogist glögi-toorjuustu kook.

Lindude toitmine

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-11-18 15:35:49
Seoses puuviljakookidega. Kas Eestis tohib seda postiga saata? Oli jänkidega jutuks ja selgus, et nende maal on alksi sisaldava puuviljakoogi postipanek tegelikult enam-vähem ebaseaduslik. Et tuli tänavu esimest korda mõte seda jõulukingitusena kasutada, sellepärast siin küsin.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Stardust
Postitusi: 121
Abikokk
2009-11-18 22:05:40
Netcat:
Seoses puuviljakookidega. Kas Eestis tohib seda postiga saata? Oli jänkidega jutuks ja selgus, et nende maal on alksi sisaldava puuviljakoogi postipanek tegelikult enam-vähem ebaseaduslik.
Et mismoodi seda alkoholisisaldust seal koogis kontrollitakse? Meil ei tohiks sellega probleemi olla, muidu. Eestis on lubatud postipakiga saata toiduaineid, mis ei ole kiiresti riknevad, samuti ei ole keelatud alkoholi saatmine.
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>