Jõulud

Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2008-12-13 18:34:31
lõpetasin just trühvlite tegemise. retseptid siit. tulid ilusad ja hääd :) pole üldse keeruline teha, kuigi aega kulus omajagu. eks ma tegin palju kah neid :). Domino küpsise omi, rummimaitselisi ja vürtsiseid trühvleid. pilt küll selline kehvake, aga noh, midagigi...
Ulaturo
Postitusi: 14
Kokaõpilane
2008-12-14 16:24:53
Tegin R-2 saatel just kartuli ja kaalika vormid valmis (panen sügavkülma, siis saab kähku jõuluajal ahju pista). See raadiosaade oli väga tore, kus tutvustati teiste maade jõulutoite. Marineeritud peedid, mis eile valmis said, tassisin keldrisse riiulile. Nüüd veel kõrvitsa-sidruni marmelaad potis podisemas. Sel aastal teen ma esimest korda ise kuivatatud turska, valge kastmega. Head inimesed tõid Soomest kaasa kingiks. Mulle väga maitseb. Trühvlid on mul praktiliselt igaks peoks tehtud, ma lihtsalt ei suuda ilma nendeta. Iga kord on huvitav ka katsetada erinevate maitseainetega.

Söön,et elada.

Enely100
Postitusi: 400
Abikokk
2008-12-14 18:24:48
Meil traditsiooniline jõululõuna minu ema juures, kus iga aasta laual mitu tundi hautatud kapsad (hapukapsas, värskekapsas, peekon ja või) - väimeeste suur lemmik :D, sepraad, ahjukartulid, kodused piparkoogid ohtra glasuuriga, mandariinid. See aasta rikun traditsiooni natuke sellega, et lisaks eelnevale teen eelmise aasta Oma Maitse jõulunumbrist pärit banaani-juustukooki..
Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2008-12-14 21:32:35
Tegin täna õhtuks apelsinikana. Määrisin terve broileri soola ja kanamaitseainega kokku (veidi karrit ka), nagu tavaliselt ja panin broileri küpsetuskotti koos porgandiga. Aga kuna silmapiiril oli üks üksik apelsin, lõikasin selle viiludeks ja panin ka kana juurde. Siis ahju nagu ikka ja pärast pidin tõdema, et täitsa hea sai :) Kanale jäi mõnus apelsinimaitse juurde. Sobib jõuluroaks ka minu arust, eriti kui midagi toredat lisandiks valmistada. Siin namis on retsepte, kus kanafilee on maistestatud apelsiniga (ja muuga), aga ma võin nüüd kinnitada, et sobib terve kana maitsestamiseks ka kenasti.
Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2008-12-15 00:04:56
Sain just teada, et pere otsustas minu pool sugukondliku jõulusöömingu teha, seega tuleb kokata ca 10 inimesele. Aitäh veelkord, Pille, et nii palju ideid välja pakud! Hoian jätkuvalt sel tänuväärsel teemal silma peal!
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-12-16 18:36:07
Meil on nagu ikka alati laual seapraad, magushapu kapsas, kartulid, verivorstid, sült ja muu tavaline. Teeme kõik ise peale vorstide. Aga alati teen ka midagi uut ja huvitavat, see aasta plaanis teha krõbedaid seakõrvasnäkke, gougére, pardijalgadest confit, briošši, Sachertorte ja mõningad erinevad küpsised (üks kindel valik hetkel on whoopie pies). Raamatutes tuustimine on alles veel pooleli, ehk lisandub veel midagi põnevat. Muuseas, tegin eelmine aasta esimest korda eggnog'i ja olin väga meeldivalt üllatunud. Tegin selle retsepti järgi Indulgent Eggnog, see kord prooviks vast Coconut Eggnog retsepti ära.

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-12-16 19:18:05
Nüüd on konkreetsemaks muutunud ka meie leibkonna jõulu(söögi)plaanid. Mina pean küpsetama paar kooki erinevatele suguvõsa jm jõulupidudele. Üks stollen on juba ootamas (isapoolne suguvõsa, järgmisel nädalal), mingi tort vaja ülehomseks teha (Kristjani kolleegid, arvatavasti Qsti reklaamitud mustsõstra-šokolaaditort) ja mingi tort nädalavahetuseks (emapoolne suguvõsa). Jõululaupäeva õhtul ootame minu vanemaid, Kristjani ema ja mu õe peret meile. Emad on meil suured kalasõbrad, nii et eelroaks teen mingi kalavaliku (hetkel kaalumisel klaasipuhuja lõhe või heeringas ja mingi hõõgveinis marineeritud kala). Põhiroa osas on isa avaldanud tungivalt soovi, et laual oleks sealiha :P Homme konsulteerin ühe imehea restoranikokaga, aga ilmselt teen mingit madalal temperatuuril aeglaselt küpsetatud praadi. Lisandiks õlles hautatud hapukapsas, köömnekartulid, soomlastest inspireeritud kaalika- ja/või porgandivorm. Seened-marineeritud kõrvits-jms muidugi ka. Magustoitu ma veel otsustan. Ilmselt tuleb mingi dessert (kas jõulune panna cotta või murakadessert või murakatega panna cotta või vana hea mandliriis kirsikastmega) ja mingi uhkem tort. Midagi peab olema ju nii täiskasvanuile kui ka kärsitutele 9- ja 5-aastastele.. Ema õhkas nädalavahetusel, et oli unes vanaema kaneelirulle näinud. Vanaema ise enam väga ei kokka, aga vanaema ja ema rõõmuks teen ehk kaneelirulle - aga veel ei tea, kas meie juures toimuva peo jaoks või juba nädalavahetuse ürituseks Kohilas. Ja jõulude-aastavahetuse vahel on plaanitud veel paar õhtusööki sõpradega, nii et saan vast kõik silmajäänud road ära proovida :) Ma täitsa ootan seda suurt jõulukokkamist :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2008-12-17 08:39:41
mina ka ootan jõulukokkamist. seni polegi nagu suurt midagi teha saanud, ainult 2 laari piparkooke. nädalavahetusel teeme vanaema juures verivorste ja varsti saab mõelda ka kala ostmisele (marinaadi panekuks).

Hexy asjatab

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2008-12-17 10:39:17
Huvitavaid jõuluroogi leidsin Maalehe "Targu Talita" lisast: Tuntud eesti toidud uut moodi

http://www.perenaine.ee/

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-12-17 10:46:59
Eva:
Huvitavaid jõuluroogi leidsin Maalehe "Targu Talita" lisast: Tuntud eesti toidud uut moodi
Aitäh toreda viite eest, Eva. Artiklis järgmised retseptid: Veripannkoogid Oapada hakkliha ja singiga Kartuli-tangupuder peekoniga Kamakook mee ja pähklitega Pulmamagustoit

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>