Postitusi: 14
Tiitel: Kokaõpilane
2008-12-14 16:24:53 |
Tegin R-2 saatel just kartuli ja kaalika vormid valmis (panen sügavkülma, siis saab kähku jõuluajal ahju pista). See raadiosaade oli väga tore, kus tutvustati teiste maade jõulutoite. Marineeritud peedid, mis eile valmis said, tassisin keldrisse riiulile. Nüüd veel kõrvitsa-sidruni marmelaad potis podisemas. Sel aastal teen ma esimest korda ise kuivatatud turska, valge kastmega. Head inimesed tõid Soomest kaasa kingiks. Mulle väga maitseb. Trühvlid on mul praktiliselt igaks peoks tehtud, ma lihtsalt ei suuda ilma nendeta. Iga kord on huvitav ka katsetada erinevate maitseainetega. |
2008-12-12 20:43:28 |
Just neid Soome laatikkoid ma mõtlesingi. Meie pere lemmik on ka kaalika oma, aga mulle maitseb ka kartulipüree vorm. Tähtis on see, et kartuleid keeta ilma soolata ja mikserdatud pudrul lasta jahtuda ja seista mitu tundi, öeldi, et isegi hommikuni. (läheb ise magusaks) Minule antti selline retsept: 1kg kartuleid 1dl jahu 4-5dl koort või piima 2-3spl. võid 2tl.soola muskaati Kartulid keeta ilma soolata vees ja mikserdada pudruks, lasta seista 2 t või kui õhtul teha, siis hommikuni. Sega kokku vedelik, sool ja või ja muskaat. Pane määritud vormi (mitte liiga täis, läheb üle ääre). Küpseta 120-150 temperatuuril kuskil 2-3 tundi. Muidugi kui on leivaahi võib hoida 50 juures ööläbi. |
2008-12-11 21:44:57 |
Tean, et Jõuluks küpsetatakse ahjus porgandi, kaalika ja kartulipudru vorme. Kas neid maitsetatakse jõuluks kuidagi teisiti? |
2008-12-11 20:14:14 |
Minul veits aeg näpistab ja nii super vahva on siit oma jõuluretsepti kokku panna. Prindin endale vajaliku välja ja käes ta ongi. See on minu lemmik kokaraamat. Eriti kui tuleb väliskülalisi tahaks just pakkuda midagi eestipärast ja jälle ulatab oma abistava käe lemmik "NAMI-NAMI". Kõigile osalejatele siin suured tänud, mis ma küll ilma Teieta teeksin. Mõnusat Jõulutunnet kõigi südametesse! |
2008-08-17 22:56:04 |
Fantastiline teema, ongi unustuste hõlma jäänud. Kunagi sai oi kui palju tehtud, tuleb mälu värskendada ja sobrada retsepte pisut. Head kerged ja kiired teha (kiirel ajal). |