Tziiki![]() Abikokk 2008-12-06 14:01:06 |
tegin elus esimest korda piparkoogitaigent thredahlia retsepti järgi (selle link vist oli juba siin teemas)-siirupi tegin ise, ainult maitseainena kasutasin santa maria pipargoogimaitseainet, kuna mul ei õnnestunud kusagilt jahvatatud nelki leida...:(
maitseainet panin pool pakki ehk 15 gr (mulle meeldivad vürtsised :) )
aga selline imelik lugu, et miks mu piparkookidel tuleb pealmine pool (see mis ahjus kerkida saab) selline ilus ja sile (kaubanduslik teisisõnu :D) aga plaadi poolne külg jääb selline auklik ja krobeline????
ise võin ju süüa selliseid, aga külalistele lauale ei tihka panna :S
oskab keegi nõu anda? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Ingrid![]() Kokaõpilane 2008-12-08 14:57:13 |
Küpsetasime nädalavahetusel piparkoogid valmis, mõnusad muredad tõesti, aga rohkem seda tainast ei tee, sest põhimõtteliselt saime vaid kaks korda kookide vahele jänud tainast ära kasutada - lõpuks ei andnud enam rullidagi, pudenes lihtsalt tükkideks, sest ei mätsunud korralikult kokku.
Siin mõned me mehikesed on:
![]() |
|
Gegegerda![]() Abikokk 2008-12-08 15:25:01 |
Mina tegin eile esimest korda elus piparkoogimaja!
Peaks ruttu pildid ära tegema, sest jälle hakkab pimedaks minema... www.gegegerda.blogspot.com |
|
Nämmu![]() Abikokk 2008-12-08 18:37:38 |
Piprapoel on ka oma piparkoogivürts. 40g pakk oli vist 20 kr. (kaneel,ingver, nelk, kardemon, vürts, muskaatpähkel, sidrunikoor, koriander) Kaie |
|
Fre![]() Abikokk 2008-12-09 11:08:26 |
Tiugu:
Tiugu, ega Sa ei tea kust see retsept pärit on? Mul on see juba nõuka-ajast saadik üles kirjutatud, nüüd arvutiversioonis. Aga algallikat ei tea. Kusjuures minu versiooni on jõudnud, et siirupit tuleb keeta min 1 tund või kuni pakseneb.
Mis mulle selle retsepti juures aga tõsiselt meeldib on arvestatav kogus. Kusjuures see saab ka enne jõulu otsa alati. Ma olen vaadanud, et teised retseptid on palju väiksema kogusega. Ma olin viimati sunnitud asja pesukausis sõtkuma kui olin täiskogust tulutult üritanud köögianumatesse mahutada. lisan ka oma iga-aastase piparkookide valmistamise taigna- selle järgi on superlihtne valmistada: PIPARKOOGITAIGEN Sellest retseptist tuleb üle 4kg taigent. |
|
Fre![]() Abikokk 2008-12-09 11:10:09 |
Zoozi:
Tänud Zoozi, edastasin retseptid huvilistele. .... ilma munata piparkoogitainas Mul sulle selline pakkuda. ....... |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-12-09 16:21:00 |
See info pakub eelkõige huvi ehk tartlastele: Postimees kutsub põnevaid piparkooke meisterdama. Küpsetamisega-kaunistamisega on aega kuni 19. detsembrini. | |
Tiugu![]() Kokaõpilane 2008-12-10 12:26:11 |
Fre:
Minul on see retsept pärit mu Tupperware-retseptikogumikust - mulle ka meeldib et on konkreetsed kogused - eilegi tegin jälle uue 4 kilo taigent - tahaks nüüd ka glasuuriga teha :)
Ja keedan ikka ka 10 minutit ja segan suures tw taigtnakausis - jahule peale see kokkukeedeteud mögin kuhu järjest juurde nii või kui munakollased ja piparkoogimaitseaine... kaabitsaga segi ja valmis - ei mingit mäsu rohkem - taigen tuleb ilus, sile ja maitsev - pean isegi vähe kõrvalisse kohta kausi tõstma - muidu väikseid käsi käib alailma seda kausikaant kergitamas... Tiugu:
Tiugu, ega Sa ei tea kust see retsept pärit on? Mul on see juba nõuka-ajast saadik üles kirjutatud, nüüd arvutiversioonis. Aga algallikat ei tea. Kusjuures minu versiooni on jõudnud, et siirupit tuleb keeta min 1 tund või kuni pakseneb.
Mis mulle selle retsepti juures aga tõsiselt meeldib on arvestatav kogus. Kusjuures see saab ka enne jõulu otsa alati. Ma olen vaadanud, et teised retseptid on palju väiksema kogusega. Ma olin viimati sunnitud asja pesukausis sõtkuma kui olin täiskogust tulutult üritanud köögianumatesse mahutada.lisan ka oma iga-aastase piparkookide valmistamise taigna- selle järgi on superlihtne valmistada: PIPARKOOGITAIGEN Sellest retseptist tuleb üle 4kg taigent. |
|
Pinnu![]() Abikokk 2008-12-11 08:41:15 |
Mina tegin eelmine aasta piparkoogitaigna ise (esimest korda elus). Leidsin kadunud vanatädi retseptiraamatu (selline ilus käsikirjaline) ja kuna tal olid alati ülimaitsvad piparkoogid, siis tegin selle järgi. Hääd piparkoogid 1/2 kg siirupit (0,5 kg suhkrut pruunistada ja lisada pool liitrit keeva vett) 100 g suhkrut 4 muna 200g võid 2 tl soodat 1 tl kaneeli 1 tl nelki 1 tl kardemoni 1 spl apelsini koort 4 spl koort 1 kg jahu Siirup aetakse keema ühes maitseainetega ja klopitakse seni, kuni jahtunud. Lisatakse siis sulatatud või, koor, suhkur, lahtilöödud munad ja jahu, mille hulka sooda segatud. Lastakse teise päevani seista, siis rullitakse õhukeseks ja lõigatakse kookideks. Pealt määritakse munaga ja küpsetatakse helepruuniks. Mina lasin kauem seista kui ühe päeva ja munaga ei viitsinud määrida. | |
Vandiste![]() Abikokk 2008-12-11 09:59:35 |
Tegin üle mitme-setme aasta ise piparkoogi taigna. Kuna mu eelmine retsept, mis majanaabrilt pärit, on kuskile kadunud (ja majanaaber surnud), võtsin aluseks Kiilikese kirjapandu. Taigen on ääretult maitsev, lapsi tuli kaikaga poti juurest ära ajada :D. Nüüd seisab kilesse pakitult külmikus ja maitsestub mõnda aega. | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |