Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Ullike
Abikokk
2009-11-26 14:03:55
Tänud, Pille! (ei tulnud ise selle peale, et Marit võiks olla ka siit selle retsepti leidnud - olen tõesti nime vääriline :)). Täna plaanis just saiategu ja pipargoogitainas ka kapis. Proovin ja annan siis teada.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Spiidi
Abikokk
2009-11-28 16:55:23
Teen Harmoonikumile natuke reklaami. Vaatasin, et neil on müügil piparkoogitaigen, mis on puhtast võist ja talujahust jne. Kes ise ei plaani teha, siis äkki pakub huvi. Ma ise nägin seda www.tervitus.ee lehel (70.-), kuid vaatasin, et otse Harmoonikumist ostes on soodsam (55.-). Ma plaanin see aasta küll ise taina teha. Vaatame, mis saab :)

le D?ner

Reglisse
Abikokk
2009-11-29 13:25:54
Imehea pehme piparkoogi retsept, sobib imeliselt koos hanemaksaga. Suhkrukoguse v?hendasin poole v?rra algretseptis oli 30 g, ja parim oli j?rgmisel p?eval, hanemaksa serveerisin kergelt r?stitud piparkoogil?ikudel. 125 g mett 15 g fariinsuhkrut 125 g jahu 10 g k?psetuspulbrit 2,5 g kaneeli 70 g piima 70 g muna (1 muna, +1 munakollane) 1 apelsini riivitud koor muskaat ja vanill Sega kokku mesi ja suhkur. Sega omavahel jahu, k?psetuspulber, ja v?rtsid ning apelsinikoor. Lisa munad ja piim ning l?puks mee-suhkrusegu. K?pseta keeksivormis 160 kraadi juures 30 min. Lase j?rgmise p?evani taheneda (k?psetusrestil)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-29 13:35:04
Reglisse:
Imehea pehme piparkoogi retsept, sobib imeliselt koos hanemaksaga. Suhkrukoguse v?hendasin poole v?rra algretseptis oli 30 g, ja parim oli j?rgmisel p?eval, hanemaksa serveerisin kergelt r?stitud piparkoogil?ikudel.
Reglisse, kas lõpptulemus on midagi pain d'epices laadset? See on üks mõnus piparkoogihõnguline küpsetis, mis sobib küll siiski aastaringselt tarbimiseks :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Reglisse
Abikokk
2009-11-29 20:08:29
Pille:
Reglisse:
Imehea pehme piparkoogi retsept, sobib imeliselt koos hanemaksaga. Suhkrukoguse v?hendasin poole v?rra algretseptis oli 30 g, ja parim oli j?rgmisel p?eval, hanemaksa serveerisin kergelt r?stitud piparkoogil?ikudel.
Reglisse, kas lõpptulemus on midagi pain d'epices laadset? See on üks mõnus piparkoogihõnguline küpsetis, mis sobib küll siiski aastaringselt tarbimiseks :D
Jah see on Pain d epices retsept pariisis asuvast Laurent'i restoranist.
Sasha
Abikokk
2009-11-30 22:53:14
Suskan siia tuju tekitamiseks oma läinudaastased piparkoogid. Igal aastal luban, et niristan selle laari lihtsalt glasuuriga üle ja igal aastal maalin lõpuks ikka nägusid...
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-01 10:27:46
Liina on oma blogis teinud piparkoogimaja.

Andra
Kokaõpilane
2009-12-08 13:37:39
Tegin täidetud piparkooke. Taigna retsepti võtsin siit, nami-namist. Väga mõnus taigen muide, mis maitseb mulle rohkem kui piparkook ise :P

http://pliiditaga.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-10 07:55:44
Ma tegin eile kaks portsu oma traditsioonilist piparkoogitainast. Ühe tegin Meira piparkoogimaitseainega, aga lisasin kardemoni; teise segasin ise kokku. Päris võrdlevat degusteerimist ei saa teha, sest teise taina segamisel ilmnes, et siirup (ma kasutan Dansukkeri heledat) sai otsa, nii et asendasin u 100 g hoopis Maltoosa linnaseekstraktiga :D Tahtsin aga teid kõik suunata Heleni imeliste teoste suunas: piparkoogikuusk ja glasuurist kirik.

Ragne
Abikokk
2009-12-10 08:52:05
Pille, kuidas maltoosaga maitse jäi. Oleksin üks päev kogemata piparkoogitainasse maltoosat pannud. Nüüd kui kuulen et sa panidki, siis anna kindlasti teada, kuidas maitse oli. Heleni meistriteosed on imelised, käisin juba seda kuuske blogis mitu korda imetlema :)

www.kokkama.ee

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>