Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Tullia
Abikokk
2009-12-17 07:19:43
Valmistasin nami-nami piparkoogitainast ja väga head piparkoogid said. Suhkrusiirupist oli imelihtne tainast teha, oleks võinud juba varem ette võtta.

Tullia jutukesed

Kajakas
Abikokk
2009-12-17 19:07:53
Mina tegin piaprkoogitaigna koos emaga. Oleme sama tainast aaaaaastaid kasutanud. Tuleb 4-5 kilo. Sel aastal tuli tainas väga maitsev, hästi rullitav aga piparkoogid kerkivad ahjus pisut liiga pontsakateks :( Ja ometi on mu taigen juba nädalaid seisnud. Ju siis sai soodat palju või mai teagi. Kaunistasime Hagari looduslike värvidega toonitud glasuuridega.

proua söögisõltlane

Tullia
Abikokk
2009-12-20 17:52:36
Kappi oli jäänud pisut piparkoogitainast. Kuna tavalisi piparkooke on kodus piisavalt, siis tegin piparkooke pohlmoositäidisega. Rullisin kaks tainaplaati, ühele panin teelusikaga moosi, katsin teise plaadiga ja lõikasin väikse klaasiga rõngad. Küpsetasin 200 kraadu juures 15 minutit. Mulle maitsesid väga, eriti soojalt.

Tullia jutukesed

Triinpvr
Abikokk
2009-12-20 19:31:22
Sai pehmeid piparkooke tehtud

laualamp.wordpress.com

Tziiki
Abikokk
2009-12-27 18:04:00
ise tegin taigna, aga ideede osas võib süüdistada varguses :P kuusega jäin väga rahule...aga male plaanisin esialgu ikka tavasuuruses teha, et oleks mängitav...aga nupud tulid liiga suured :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-27 22:00:02
Seda kuusepuud tahtsin isegi teha, aga vormid on kuskil Eesti Posti avarustes kinni. Ehk saan homme kätte. Malelaud on vahva!! Köök/Kook blogi autorid valmistasid väga vahvaid tillukesi piparkoogimaju tassiäärele, minge piiluge!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2009-12-27 22:12:20
Pille:
Seda kuusepuud tahtsin isegi teha, aga vormid on kuskil Eesti Posti avarustes kinni
ma meisterdasin "vormid" ise...st et tegin paberist šabloonid...terve õhtu nuputasin ja katsetasin ja joonistasin ja lõpptulemus oli see, et tulid nelinurksed tähed, mitte viisnurksed :P viimane oli mu jaoks liig-kõrge pilotaaž :D (ok-ok saan aru, et sirkli olemasolul vist oleks isegi hakkama saanud)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Sissela
Kokaõpilane
2009-12-28 13:22:52
Meil tekkis ka elukaaslasega mõte piparkoogimaja ehitada. Taina tegin mina, ehitus ja planeerimine jäi tema hooleks (viitsib sirklite ja asjadega mässata :D). Päris lahe maja koos kuuse ja lumememmega tuli. Aga tegemine oli päris pikk protsess... Oota aina, millal glasuur tahkub ja... Niipea küll uut teha ei taha, ehk järgmise aasta jõuludeks on ununenud see nikerdamine. Kuna piparkookidest, pipakoogitainast ja piparkookide tegemisest oli viisakalt öeldes jõuludeks juba kõrini, kinkisime kõik piparkoogid ja piparkoogimaja ära ja pilti ei jõudnudki päris valmis majast teha :(
BirgitP
Kokaõpilane
2009-12-28 15:06:13
Ka mina olen see aasta saanud hakkama kahe piparkoogimajaga. Esimese, mis on ka suurem, tegin piparkoogimaja võistluse jaoks. Teise tegin aga sõbranna õele, sest ta tahtis kellegile oma sõbrantsile kinkida piparkoogimaja.

http://bikiplix.blogspot.com/

Redfox
Abikokk
2009-12-30 07:43:14
ma hakkan täna tegema piparkooke. teen vanaemale maja ja kala sest ta elas varem Kalamajas. Mõtlesin et köis oleks liiga karm vihje (Köie tänavas) ja patarei oleks ehk liiga kaudne papsile teen helihargi emale teen hulga kassinägusid (kassiaastal sündinud ja meie pere peamine kassiemand) ise nagunii piparkooki ei söö aga võibolla lõbu pärast teen mõne pingviini
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>