Tullia Abikokk 2010-11-20 08:59:15 |
Neljapäevase lumega tuli isu jõuluhõngulise küpsetise järele. Tegin kirikhärra piparkooki, kuna see on üks ütlemata mõnus küpsetis, ja kogu tuba sai mõnusat lõhna täis. Järgmisel nädalavahetusel tahaks juba piparkoogitainast teha. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-26 10:13:37 |
Soome Mansikkamäki blogis olid sellised armsad piparkoogid sulanud lumememmedega (peaks poolik Fazeri roheline marmelaadikuul): | |
Jaanikaant Abikokk 2010-11-27 23:28:36 |
Pille:
Tegin ka Mansikkamäki ainetel selle aasta esimesed piparkoogid
Soome Mansikkamäki blogis olid sellised armsad piparkoogid sulanud lumememmedega (peaks poolik Fazeri roheline marmelaadikuul): http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/2/27209/1290082435_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-28 10:55:48 |
Jaanika, nii lahedad!!! Õhtulehe toimetuses degusteeriti poepiparkooke: Kuhu küll kõik piparkoogid jäid? | |
Redfox Abikokk 2010-11-28 21:28:37 |
grossi poes on kolm sorti piparkooke tegelt, Pipi, Lihtne ja ...eeei mäleta mis. Minu endatehtud taignast piparkoogi kohta (ma tegin kingitusteks ühele seltskonnale, üks murdus esialgu katki ja jäi kodustele süüa) ema ütles et parim üldse mis kunagi saanud ükspäev ostsin pomerantsi ka. proovin järgmisse taignasse seda panna, ja ise timmida ka teiste vürtside kogusi (enne kasutasin piparkoogimaitseainet lisades ise ingverit ja kardemoni juurde). ee.... Santa Mariat vist. jah. Poepiparkooke ma pole kunagi maitsnud, neid Marmitoni omi olen näinud küll ja mõelnud, et jube heledad ja õhukesed. | |
Netcat Abikokk 2010-11-30 15:09:54 |
Juhtusin eile poes neid Hagari looduslikke piparkoogiglasuure vaatama ja selle roosa teeb roosaks karmiin. Looduslik küll, aga potentsiaalne allergiaallikas siiski ja üllatav valik, kas vana hea peedimahl vms ei kõlba? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kardemon Abikokk 2010-12-01 23:46:33 |
Meie pere selleaastane piparkoogimaja.
http://kardemon.blogspot.com |
|
Vandiste Abikokk 2010-12-05 13:27:06 |
Tegin täna (taas) Kiilikese piparkoogitaigna. Kuna seal on suur-suur kogus suhkrut vaja siirupiks pruunistada, siis jäin natuke hätta. (mitte ei mäleta, kas eelmisel aastal ka probleeme oli). Segamisel tekkisid suhkrutükid, mis ei tahtnud kuidagi lahustuda/ära sulada. Kojasin need vahukulbiga enne muude komponentide lisamist välja. Nüüd küsingi targematelt üle. Kas suhkrut ei tohiks üldse liigutada kõrvetamise ajal? Kui ma ei sega, kas ta siis liiga kõrbema ei lähe? Või oleks mõistlik panna algul õhuke kiht suhkrut ja selle sulades lisada järjest juurde, kuni kogu suhkur on pruunistatud? | |
ErleS Abikokk 2010-12-05 14:16:23 |
Vandiste:
Olen kuulnud, et suhkurt ei tohiks tõesti kõrvetamise ajal segada, muidu tekivad tükid. Endal juhtus seda korduvalt karamellijäätist tehes, hiljem juhtusin kuskilt lugema, et segada ei tohi. Kahjuks ei ole ammu karamellijäätist teinud, seega ei tea, kas see tõesti toimib. Tegin täna (taas) Kiilikese piparkoogitaigna. Kuna seal on suur-suur kogus suhkrut vaja siirupiks pruunistada, siis jäin natuke hätta. (mitte ei mäleta, kas eelmisel aastal ka probleeme oli). Segamisel tekkisid suhkrutükid, mis ei tahtnud kuidagi lahustuda/ära sulada. Kojasin need vahukulbiga enne muude komponentide lisamist välja. Nüüd küsingi targematelt üle. Kas suhkrut ei tohiks üldse liigutada kõrvetamise ajal? Kui ma ei sega, kas ta siis liiga kõrbema ei lähe? Või oleks mõistlik panna algul õhuke kiht suhkrut ja selle sulades lisada järjest juurde, kuni kogu suhkur on pruunistatud? |
|
Köögikatake Abikokk 2010-12-05 14:16:34 |
Mina keedan ka siirupi ise, segan teda pidevalt, et kõrbema ei läheks. Soovitan teha suht nõrgal kuumusel, siis ei tule kõrbe maitset ja siirup jääb heledam. Minu retseptis on nii, et 2/3 suhkrust tuleb esialgu pruuniks kuumutada, ehk siis täitsa vedelaks, siis lisada keevvesi (pigem tilk haaval, muidu võib üle potiääre ka podiseda, see suht ohtlik tegevus kogu taigna tegemise protsessis) ja seejärel ülejäänud suhkur. Vedelat siirupit keedad vaiksel tulel veel 15 minutit, selle ajaga sulavad need tükid seal sees ära ja siis lisad jahtunud siirupile ülejäänud ained. 1kg taigna jaoks läheb mul vaja 200g + 100-150g suhkrut ja 3/4 klaasi keeva vett, 150g võid, maitseained + 0,5kg jahu. | |
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |