Spiidi Abikokk 2009-12-30 09:23:08 |
Tore eesti-pärane idee (kuigi teostus välismaine), piparkoogi-palkmaja: | |
Tullia Abikokk 2009-12-31 13:43:47 |
Ehin end võõraste sulgedega ja näitan, mis sõbrad kingiks tõid. | |
Spiidi Abikokk 2010-01-01 15:17:11 |
Nüüd saan jagada ka pilti piparkookidest. Tegin see aasta esimest korda ise piparkoogitainast ja nüüd edaspidi teen ilmselt alati ise. Väga lihtne oli teha, rullida ja vormida mõnus ning küpsetatult olid piparkood mõnusad krõbedad, kuid mitte kõvad nagu ma olen harjunud piparkooke tundma. Järgmisel korral küll püüan ka siirupi ise teha (seekord kasutasin DanSukeri heledat siirupit), et natuke tumedamad piparkoogid saada. | |
Mimm Kokaõpilane 2010-01-03 02:50:12 |
Mina tegin piparkooke selle *Jõulupiparkoogid*retsepti järgi. Küpsised tulid tõeliselt mõnusad ja krõbedad. Koguseliselt täpselt 1,5 kg. Aitäh retsepti eest! :)
Käsitöö ja kokkamine, need on minu lemmiktegevused :D |
|
Gunnel Kokaõpilane 2010-11-18 14:40:39 |
Vanasti pandi piparkoogitaignasse potast ja põdrasarvesoola. Kas keegi oskab öelda, kust potast tänapäeval osta saaks? Väidetavalt tulevad just potasega need õiged piparkoogid. Põdrasarvesoola ma justkui kuskil kunagi nägin, ent oleks hea, kui ka selle otsingutel annaks keegi teeotsa kätte. :) | |
Zoozi Abikokk 2010-11-18 15:22:13 |
Gunnel:
Põdrasarvesoola nägin kunagi Piprapoes :)
Vanasti pandi piparkoogitaignasse potast ja põdrasarvesoola. Kas keegi oskab öelda, kust potast tänapäeval osta saaks? Väidetavalt tulevad just potasega need õiged piparkoogid. Põdrasarvesoola ma justkui kuskil kunagi nägin, ent oleks hea, kui ka selle otsingutel annaks keegi teeotsa kätte. :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-18 15:28:43 |
Gunnel:
Gunnel, potast (E 501) ja põdrasarvesoola (E 503) pole ma vist poelettidel kunagi kohanudki ja vanad retseptid olen lihtsalt kaasajastanud, st lisanud küpsetuspulbrit. Soomes müüakse vähemalt põdrasarvesoola apteekides (vist 30 g pakkides, nagu siin). Kokandussõnastiku viidetelt saad soomekeelsed vasted, kui vaja. Muide, põdrasarvesoola tänapäevasemat analoogi (mõlemad on E 503, jutt siis amooniumkarbonaadist) kasutatatakse ka lindude peletamiseks marjapõõsastelt (vt siia :O)
Vanasti pandi piparkoogitaignasse potast ja põdrasarvesoola. Kas keegi oskab öelda, kust potast tänapäeval osta saaks? Väidetavalt tulevad just potasega need õiged piparkoogid. Põdrasarvesoola ma justkui kuskil kunagi nägin, ent oleks hea, kui ka selle otsingutel annaks keegi teeotsa kätte. :) |
|
Gunnel Kokaõpilane 2010-11-19 14:21:41 |
Ma suutsin leida paar firmat, kes müüvad kaaliumkarbonaati. Uurisin ka, kas seda võiks kasutada toiduvalmtamiseks, ent selle peale ei osatud suurt midagi kosta. Nemad müüvad oma kemikaale laboritele. Pealegi ühe firma kodukal on kirjas, et tegemist on söövitava ainega: www.ingle.ee/failid/njiwmze5.doc Ei riskiks seda endale sisse süüa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-19 14:44:31 |
Tziiki:
Annan lihtsalt teada, et tuutavamad nami-namikad saaksid graafiku alusel neid kuusepuuvorme mu käest tänavu täitsa laenata - eks ma üks-kaks kuusepuud teen isegi, aga no väga palju kuuski ju ei ole vaja. Andke varakult teada, kui kellelgi huvi on!
Pille:
ma meisterdasin "vormid" ise...st et tegin paberist šabloonid...terve õhtu nuputasin ja katsetasin ja joonistasin ja lõpptulemus oli see, et tulid nelinurksed tähed, mitte viisnurksed :P viimane oli mu jaoks liig-kõrge pilotaaž :D (ok-ok saan aru, et sirkli olemasolul vist oleks isegi hakkama saanud)Seda kuusepuud tahtsin isegi teha, aga vormid on kuskil Eesti Posti avarustes kinni |
|
Liisi Abikokk 2010-11-19 22:41:55 |
Tziiki:
Ehh ma tegin ka eelmisel aastal šabloonid ise :). Kasutasin selleks Wordi, kus saab tähekesi vajalikku mõõtu suurendada. Hiljem kleepisin tähekesed kõvemale papile.
ma meisterdasin "vormid" ise...st et tegin paberist šabloonid...terve õhtu nuputasin ja katsetasin ja joonistasin ja lõpptulemus oli see, et tulid nelinurksed tähed, mitte viisnurksed :P viimane oli mu jaoks liig-kõrge pilotaaž :D (ok-ok saan aru, et sirkli olemasolul vist oleks isegi hakkama saanud) |
|
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |