Tiitel: Kokaõpilane
2010-06-17 13:03:51 |
Maasikmammud ja värske vahukoor..... mmmmm :) Küpsetasin Pavlova torti. |
2010-01-03 14:17:05 |
Mina tegin poja 10-ndaks sünnipäevaks Ämblikmehe tordi. Kihtideks 2 biskviiti, vahele kohupiima-vahukoore kreem ja maasikad. Biskviite immutasin sidrunimaitselise suhkuveega. Ämblikmehe kuju joonistasin martsipanile ja lõikasin välja. Ääred joonistasin sulatatud šokolaadiga üle ja seest värvisin toiduvärvidega. Maitses väga hästi. :) |
2010-01-03 02:50:12 |
Mina tegin piparkooke selle *Jõulupiparkoogid*retsepti järgi. Küpsised tulid tõeliselt mõnusad ja krõbedad. Koguseliselt täpselt 1,5 kg. Aitäh retsepti eest! :) |
2008-12-29 17:16:21 |
Mina meisterdasin jõululapsest pojale ämblikmehe tordi. Algidee on leitud ühe soomlanna blogist. Küpsetasin kaks õhulist biskviiti, immutasin sidruniveega ja vahele panin kohupiima-vahukoore kreemi. Veel lisasin vahele maasikaid. Tordi peale tegin šokolaadist ämblikud ja võrgu. Ämblikmehe pea tegin vaarikatest ja silmad lõikasin martsipanist. Ääristasin šokolaadiga. Tort maitses väga hea :) |
2008-07-04 12:09:28 |
Kardemon:
Aitäh kiitmast! :)
Tegin seda torti esimest korda. Kasutasin toredast blogist http://qsti.blogspot.com/2008/03/pavlova.html leitud retsepti, aga tegin mõned oma muudatused.
Koostisainetena kasutasin:
. 2 munavalget
. näpuotsaga soola
. 100 g tuhksuhkrut
. vaniljesuhkrut
. 1 tl maisitärklist
. 1 tl sidrunimahla
Vahustasin 3. min. munavalgeid, kuhu lisasin pisut soola. Seejärel lisasin vähehaaval, edasi vahustades, tuhksuhkru + sidrunimahl + maisitärklis. Vahustasin veel natukene. Joonistasin küpsetuspaberi peale 23 cm ringi ja tõstsin munavalgevahu ringi sisse ning ajasin ettevaatlikult labidaga laiali . Kraatrit keskele ei teinud. Silusin pealt lihtsalt siledaks. Küpsetasin 130 c kuumusega ahjus, 55 minutit ja beseepõhi oligi valmis. Hiljem kaunistasin ricotta- ja vahukoorevahuga ning värskete oma aia maasikatega.
Järgmine kord proovin kasutada vahukoore- ja kohupiimavahtu.Mimm:
nii kõrge ja kuidagi vormikas... kuidas sa selle saavutasid? ise pole teinud aga olen söönud... sellised madalamad on justkui varem nähtud.... või ma eksin?!Mina sain ka valmis. Nii, nii maitsev tort. |