Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-13 16:28:58
Kessu343:
tegin ka täna oma esimese piparkoogitaina nami-nami jõulupiparkookide retsepti järgi. pärast 10dl jahu lisamist tundus tainas veel liiga vedel ja veniv ning panin jahu juurde. ületasin kogust umbes 3dl. nüüd siit lugesin, et tõenäoliselt muutub tainas liiga muredaks ja ei anna rullida? või võin lootma jääda, et 3dl polnud liiga suur liialdamine? tahaks ikka loota, et piparkoogikesed õnnestuvad :)
Oleneb jahust. Mina kasutan Sunnuntai nisujahu ja seda läheb täpselt 600 g (ma kaalun viimasel ajal oma jahud-suhkrud, palju lihtsam :)). See on ca 11 dl. Klaasitäis jahu ei tohiks väga hull olla, aga eks see selgub peale seismist ja tahenemist. Käisime just sõprade juures safranisaiu söömas ja sõime ka selle retsepti järgi tehtud piparkooke. Perenaine oli mullu A. Kangi piparkoogiraamatust vist 4-5 retsepti läbi proovinud, aga lõpuks "naases" ikka siinse retsepti juurde ja kiitis taevani. Kusjuures väga õhukesed rabedad piparkoogid olid, üldsegi mitte kerkinud liiast (retsepti kommentaarides keegi ehmatas, et piparkoogid kerkisid). Tänavu kasutas sõbranna Dansukkeri tumedat siirupit, aga olulist värvi- või maitsevahet ei suutnud mullustega tuvastada..
Ragne:
Pille, kuidas maltoosaga maitse jäi. Oleksin üks päev kogemata piparkoogitainasse maltoosat pannud. Nüüd kui kuulen et sa panidki, siis anna kindlasti teada, kuidas maitse oli.
Ragne, ma pole veel küpsetanud - kui degusteeritud, siis annan teada!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Reglisse
Abikokk
2009-12-13 18:47:50
Suured kiidus?nad Nami-Nami piparkoogitaignale, eile sai esimene laar piparkooke k?psetatud. Tainas oli eelnevalt k?lmkapis kaks n?dalat seisnud. Aga lihtsalt v?rratud ja mitte liiga v?rtsikad. Siinsed tuttavad olid vaimustuses. V?ga hea oli rullida ka, tegin ime?hukesed piparkoogid. Ps. Siirupist kasutasin taigna valmistamisel Lyles Golden Syrupit
Triinpvr
Abikokk
2009-12-13 20:15:41
Üks uskumatult kitš piparkoogimajake sai tehtud, selline nagu lapsepõlves oleks tahtnud. Süüa see suuresti ei kõlba aga mökerdamine oli päris tore.

laualamp.wordpress.com

Kessu343
Abikokk
2009-12-13 21:40:25
Pille:
Kessu343:
tegin ka täna oma esimese piparkoogitaina nami-nami jõulupiparkookide retsepti järgi. pärast 10dl jahu lisamist tundus tainas veel liiga vedel ja veniv ning panin jahu juurde. ületasin kogust umbes 3dl. nüüd siit lugesin, et tõenäoliselt muutub tainas liiga muredaks ja ei anna rullida? või võin lootma jääda, et 3dl polnud liiga suur liialdamine? tahaks ikka loota, et piparkoogikesed õnnestuvad :)
Oleneb jahust. Mina kasutan Sunnuntai nisujahu ja seda läheb täpselt 600 g (ma kaalun viimasel ajal oma jahud-suhkrud, palju lihtsam :)). See on ca 11 dl. Klaasitäis jahu ei tohiks väga hull olla, aga eks see selgub peale seismist ja tahenemist.
ja kui siiski selgub, et on liiga mure, kas saab asja kuidagi parandada? lisada võid - aga kas siis tükkidena või sulatatuna? või oleks parem muna? tean, et olen tüütu, aga igaks juhuks varuksin endale plaani B :)
Spiidi
Abikokk
2009-12-15 12:53:05
Tegin samuti Nami retsepti järgi piparkoogitainast, kuid tainas jäi täitsa hele. Kasutasin DanSukeri heledat siirupit, rafineerimata tumedat roosuhkrut ja Kaali talu saiajahu. Ma küpsetanud veel ei ole, kuid loodan, et küpsevad tumedamaks :(

le D?ner

Kätrin
Abikokk
2009-12-15 13:27:49
Mina tegin ka siinse retsepti järgi oma elu esimese piparkoogitaina ja pärast 24 tundi tõmbamist küpsetasin ka esimesed plaaditäied. Super tainas, nii õhukeseks sain rullida, kuigi küpsedes kerkisid piparkoogid korralikult, ent jäid sellest hoolimata väga muredad ja ülimaitsvad. Tööjuures ka kiideti väga :) Kasutasin heledat suhkrusiirupit, tavalist valget suhkrut, Meira pipakoogimaitseainet, lisasin tiba ingverit ja tšillit ka :) Jahu läks 12dl. Tainas jäi parajalt tume ja küpsesid kaunilt pruunid - nagu peaaegu siin piltidel :)

Kätrini kokkamispäevik

Chocolatedream
Kokaõpilane
2009-12-15 19:47:16
Spiidi
Abikokk
2009-12-15 20:58:09
Spiidi:
Tegin samuti Nami retsepti järgi piparkoogitainast, kuid tainas jäi täitsa hele. Kasutasin DanSukeri heledat siirupit, rafineerimata tumedat roosuhkrut ja Kaali talu saiajahu. Ma küpsetanud veel ei ole, kuid loodan, et küpsevad tumedamaks :(
Küpsetasin. Täitsa ilusad pruunid said, kuid mulle oleks meeldinud natuke tumedam. Maitse on väga hea, kerkisid ahjus mõnusalt ja süües olid krõbedad kuid mitte kõvad nagu teinekord poetaina piparkoogid. Vürtsikus oli paras, teinekord teeks isegi pisut vürtsikamad. Seekord segasin ise vürtsid ja lisasin ka natuke muskaati ja vürtspipart.

le D?ner

Fre
Abikokk
2009-12-16 00:00:25
Ma siis ka sel aastal Nami-nami retseptiga... Üldiselt jäin rahule ja see on minu suust juba väga suur kiitus sest olen hullem piparkoogiviripill. Positiivse poole pealt - väga head muredad, küpsesid ühtlaselt, piisavalt vürtsikad, jäid ilusa pinnaga ilma munaga määrimata. Mõtlemisainet edaspidiseks - äkki peaks ikkagi osa suhkrut karamellistama. Varem kasutatud retseptis oli ka pisut sidrunihapet - andis hea maitsenüansi. Kaalun kas peaks sellele tainale ka lisama. Nagu aru saada plaanin juba uut laari....
Spiidi
Abikokk
2009-12-16 09:07:40
Fre:
Ma siis ka sel aastal Nami-nami retseptiga... Positiivse poole pealt - väga head muredad, küpsesid ühtlaselt, piisavalt vürtsikad, jäid ilusa pinnaga ilma munaga määrimata.
Vot seda ma ise ei pannudki tähele enne, kui Fre mainis. Ma unustasin üldse munaga määrida ja jäid väga ilusad! See munaga pinseldamine on alati natuke tülikas.

le D?ner

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>