Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-22 11:00:13
Taky 22.12.2008:
Sain siin tuttavate käest piparkoogi tainast täitsa palju ja juhtusin lugema Sille plogist http://toidupildid.blogspot.com/2007/12/piparkoogitort.html piparkoogitordi kohta. Mõte väga mõnna ja arvatavasti läheb ka minul käiku :P Aga tekkim mõte et kasutada ära sinna näiteks kommid!!? minu lapse on alles 5 kuune aga jõulu pakid saadeti ikka töö poolt nii mehel kui minul. Näiteks traakoni kommid - kas neid annaks sulatada!?? Iirise komme kindlasti annab! Lutsukatega pole vist midagi teha :S Igatahes on keegi teinud kommidega midagi mida ei sööda :) !!? Olen alles katsetaja aga usin õpilane :)
Iiriseid annab kindlasti sulatada ja retseptides kasutada ja lutsukommidest saad edukalt teha aknaga piparkooke. Draakonikomme pole ma ise söönud, aga need vist on nätsukommid? Nendest ei oska küll miskit teha, tuleb pühade ajal ja järel ära süüa ilmselt ... Kui piparkoogitainast piparkookide küpsetamisest üle jääb, siis siin on valik retsepte.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Heleen
Abikokk
2009-01-02 02:10:23
APPI! kulla Nami-namikad, mul juhtus nii, et piparkoogitaigent ei õnnestu üldse rullida, pudeneb ära, kas asi on selles, et panin liiga palju jahu? Kas annab midagi teha, et taignast ikkagi asja saaks(paar piparkooki ikkagi kuidagi sain, väga maitsev oli).

Armastus käib kõhu kaudu :)

Spidur
Abikokk
2009-01-02 08:41:56
Heleen:
APPI! kulla Nami-namikad, mul juhtus nii, et piparkoogitaigent ei õnnestu üldse rullida, pudeneb ära, kas asi on selles, et panin liiga palju jahu? Kas annab midagi teha, et taignast ikkagi asja saaks(paar piparkooki ikkagi kuidagi sain, väga maitsev oli).
äkki siirupit, hapukoort või muna juurde panna, et tainas taas elastsem oleks.

Elina tegemised

Tiina
Abikokk
2009-01-02 12:21:52
Heleen:
Üks võimalus on lihtsalt käega pallikesi veeretada või ussikesi ja neist kringleid keerata, kui tainast rullida ei anna.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Heleen
Abikokk
2009-01-02 13:36:29
Spidur:
Heleen:
äkki siirupit, hapukoort või muna juurde panna, et tainas taas elastsem oleks.
Siirup on magus ja kuna piparkoogid said niigi päris magusad siis seda juurede ei paneks, selles piparkoogitaignas mis ma tegin ei olnud üldse hapukoort. Ühe muna võib ju juurde panna aga rohkem küll mitte. Ise kaalusin vahepeal rasvaine lisamist. Sulatan või eraldi ära ja siis enam-vähem jahtunult segan taignaga.

Heleen
Abikokk
2009-01-02 13:38:44
Tiina:
Heleen:
Üks võimalus on lihtsalt käega pallikesi veeretada või ussikesi ja neist kringleid keerata, kui tainast rullida ei anna.
Kringlikeste idee on päris hea tegelikult, kuid isegi kätega mingite pallikeste saamine on keeruline, kuid ma ei anna sellele taignale alla! Ära küpsetan teise :D . Ma täitsa õnnetu kohe, pidin ma seda jahu rohkem panema kui retseptis öeldud. Omad vitsad peksavad.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-02 13:56:04
Heleen:
Ma täitsa õnnetu kohe, pidin ma seda jahu rohkem panema kui retseptis öeldud. Omad vitsad peksavad.
Mitmete piparkoogitainastega on nii, et alguses tunduvad nad liiga vedelad, aga seistes muutuvad kõvasti paksemaks. Nii et kui on hea ja usaldusväärne retsept, siis tasub kogustest kinni pidada :)

Heleen
Abikokk
2009-01-02 17:30:10
Minu esimese piparkoogimaja pilti saab vaadata siit. Kasutasin poetaigent.

Nipitiri
Abikokk
2009-01-02 18:24:11
Tegin samuti siinse jõulupiparkookide retsepti järgi, heleda siirupiga - küpsenud koogid tulid märksa heledamad, kui Pille eelmise lk pildil. Tainas segamise ajal ja valmis kujul (kahekordne kogus):
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-02 18:28:14
Nipitiri:
Tegin samuti siinse jõulupiparkookide retsepti järgi, heleda siirupiga - küpsenud koogid tulid märksa heledamad, kui Pille eelmise lk pildil.
No eelmisel lehel - ja retsepti juures - on mullune pilt. Siin tänavune 'fotosüüdistus' - sama tainas, sama DanSukkeri hele siirup, barbarissi- ja piparmündikaramellidega aknad sees:

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>