Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Spiidi
Abikokk
2008-11-27 15:29:25
Käisin eile otsimas piparkoogimehikese vormi aga ei leidnud sellist nagu tahaksin. Kas keegi on näinud müügil sellist klassikalist vormi:

le D?ner

Eva
Abikokk
2008-11-27 18:58:27
Tegin ka (esimest korda elus!) piparkoogitaina, kasutasin sõbranna retsepti, mis on suhteliselt sarnane Kiilikese toodud retseptile, v.a sooda, mida ei lisanud. Sooda jm kergitusained peaksid (vähemalt teoorias) piparkoogimehikesed ahjus vormist välja kergitama, või mis? Maitseaineseguna kasutasin masala tee maitseainesegu, mis koosneb mustast piprast, ingverist, nelgist, kassiast (kaneel), muskaatpähklist, kassia lehest, mustast ja tavalisest kardemonist ning nelgi lehest. Sobis hästi küll; lasen tainal kapis nädalakese enne küpsetamist laagerduda.

http://www.perenaine.ee/

Väike My
Kokaõpilane
2008-11-29 13:26:33
Fre:
Nii, mul nüüd siirup podiseb potis. Panin pliidikella 1.5 tunni peale. Eelmisel aastal ei viitsinud siirupit üle tunni keeta ja hiljem olen üles märkinud et tainas sai vedelavõitu. Näis mis sel aastal saab. Muuseas, kust neid Muumidega piparkoogivorme otsida tasuks. Meil läheks vist väga hästi kaubaks....
Oi, ma pole kunagi selle peale tulnud, et siirupit kaua keeta, olen keetnud vaid niikaua, et suhkur ja vesi ilusti segunenud on ja tükid (kui need on tekkinud) sulanud, no umtbes 5-10 min siis. Liigset vedelust olen jahuga ravinud... Mis aga vormidesse puutub, siis mul on puudu südamekujuline vorm, kas keegi on sel hooajal näinud kuskil?
Pisi-Pisi
Abikokk
2008-11-29 22:49:53
Selle aasta esimene piparkoogilaar on tehtud - kerge kõrbemaitsega küll (lasin siirupi sutsu kõrbema). Mul on aga küsimus - kas keegi teab, on kusagil müügil selliseid kollaseid kahepoolseid piparkoogivorme, nagu vene ajal olid?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Riinyke
Kokaõpilane
2008-11-30 01:36:39
Tegin nami-nami jõulupiparkoogi retsepti järgi taigna. Nii häid piparkooke, kui sellest taignast, pole ma varem saanud :)

Keegi pole patrioot tühja kõhuga.

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-01 13:41:47
Alustasin taigna tegemisega, ning kuna hea meelega väldiks värvaineid nii palju kui võimalik, siis tegin siirupi täna valmis ise. Paar sõna sellest siin. Segasime taigna kokku ka, kasutasin Santa Maria valmissegu. Küpsetame pühapäeval, eks siis näe, kas kiidetakse heaks.
Rallikas
Kokaõpilane
2008-12-01 22:19:37
Tegin ka siinse jõulupiparkookide retsepti järgi esimest korda elus piparkoogitaigna. Sai superhea, mõnusad krõbedad ja muredad piparkoogid. Peab tunnistama, et tainas on nii maitsev, et mul on päris palju juba ilma küpsetamata ära söödud :P
õunapuu
Abikokk
2008-12-01 22:31:23
Otsustasin, et tänavu ei küpsetagi piparkooke ise vaid ostan poest. Aga võta näpust, tänu Nami Namile võtsin kätte ja tegin ise. Said super head :). Kasutasin thredahlia blogi retsepti. Siirupit küll ise ei teinud vaid kasutasin DanSukkeri tumedat siirupit ja maitseainetest SM ja Meira pipakoogi maitseainete segu.
Fre
Abikokk
2008-12-02 13:08:13
Tegime ka esimesed piparkoogid eile valmis. Tulid täitsa head kuigi nagu ikka oli tasakaalu leidmine nätskeks jäämise ja ärakõrbemise vahel väga raske leida. Eriti seetõttu, et ühele pannile said kokku väga erineva suurusega piparkoogid ja laste pisikeste Fimo vormidega tehtud piparkoogid kippusid minu suurte südamete kõrval liiga pruuniks minema. Kuigi olen siian oma nõuka-ajast pärit retseptiga väga rahul olnud tunnen nüüd, et vis tahaksin ka mõnd teist siin nähtud retsepti katsetada.
Kardemon
Abikokk
2008-12-02 23:51:24
mina panin blogisse eelmisel aastal tehtud valgete piparkookide retsepti ja meepiparkookide oma. samut tegin sel aastal piparkoogimaja juba valmis. nelki jahvatasin kohvi-jahvatamise-masinas. eelmisel aastal elukaaslane uhmerdas. tükk aega võttis aega ja kannatust aga asja sai. eespool on jahvatatud nelgi teema... :)

http://kardemon.blogspot.com

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>