Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Pisi-Pisi
Abikokk
2008-11-11 11:07:14
Meie oleme nüüd paar aastat ise piparkoogitainast teinud, siirupi ka ise valmis kärsatanud. Ise tehes jäävad ikka kõvasti heledamad kui poe omad. Poes kasutatakse tumedat siirupit? Ja kas ise saaks tumedat siirupit teha?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Gegegerda
Abikokk
2008-11-11 15:27:07
Ma tegin ka siis piparkooke, mille tainas pärineb Thredahlia blogist. Iseenesest olid head, aga tainas jah suts heledam kui poe oma. Kahe piparkoogikihi vahele panin ühe banaaniviilu ja mõndadele Sonja Creme iiriseid.

www.gegegerda.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-11-11 17:47:17
Pisi-Pisi:
Meie oleme nüüd paar aastat ise piparkoogitainast teinud, siirupi ka ise valmis kärsatanud. Ise tehes jäävad ikka kõvasti heledamad kui poe omad. Poes kasutatakse tumedat siirupit? Ja kas ise saaks tumedat siirupit teha?
Pisi-Pisi, äkki saad siit vastuse :)

http://kardemon.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-15 10:55:03
Liblikapyydja:
See jõulupiparkookide retsept sisaldab siirupit. Aga kas mõeldud on heledat või tumedat siirupit? Või valmistate siirupi kuidagi hoopis ise?
Avastasin ühe paralleelse piparkoogiteema, kopeerin selle siia:
Kasutaja KERLI 14.12.2004:
Piparkoogitaina retseptide puhul öeldakse kuumutada siirup ja lisada maitseained. Kas oskab keegi öelda millist siirupit on mõeldud? Tänud
Kõige lihtsam on osta poest DanSukkeri (tumedat) suhkrusiirupit, mida turustatakse 750 g plastpudelites. Siirupit tuleks otsida nt suhkruriiulist või küpsetustarvete riiulist. Kui aga soov ise tumedat piparkoogisiirupit teha, siis sega 400 g suhkrut tilga veega ning pruunista ettevaatlikult pannil. Siis lisa 3 dl tulist vett (ettevaatlikult - võib pritsida!) ning veel 400 g suhkrut. Sega läbi ja keeda, kuni saad paksu veniva siirupi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vernanda
Abikokk
2008-11-15 11:51:04
ma ostsin igastahes eile esimesed piparkoogimaitseained ära. sellise graafikust ees olemisega tulevad jõulude ajal arvatavasti päevakorrale värvitud munad :)

Da Vahtra Residence

Katja
Abikokk
2008-11-15 20:03:04
ma laisik, ostsin täna poest piparkooke ja nüüd tahaks hirmsasti ise ka teha aga tahaks selliseid, nagu Gille omad.. õhukesed ja rabedad - kas meil on mõnd retsepti, mis sarnase tulemi annaks? (ma võiks ennast neist ogaraks süüa :D )

http://koogel-moogel.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2008-11-15 22:18:18
Ostsin täna ära nii Santa Maria kui ka Meira piparkoogimaitseained. Viimane tundus tõsiselt ingverine. Tegin ära ka oma piparkoogitaina. Küpsetamiseni ei jõua enne järgmist nädalat.

kiilikese köögikatsetused

Betty
Abikokk
2008-11-16 12:21:27
Ostsin ka piparkoogimaitseained ära :) Tartu turuhoones, Vürtsipoes oli jahvatatud nelki ja muud ka. Ainult pomerantsi ei saanud. Oi kuidas ma oleks tahtnud tädi seljataha riiuleid läbi vaatama minna :) Aga mul selline küsimus, kas kellelgi on sellist piparkoogitaina retsepti kus sees käib ka searasv? Tegin ca 20 aastat tagasi vanatädiga piparkoogitainast ning sellest on meeles siirupi tegemine ja searasv... vanatädi on nüüd surnud ja retsept kahjuks kaduma läinud.
Gita
Kokaõpilane
2008-11-17 15:32:41
Kiilike:
Ostsin täna ära nii Santa Maria kui ka Meira piparkoogimaitseained.
Kust poest sul neid õnnestus leida? Minu nädalavahetuse otsingud jäid tulemuseta. :(
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-17 15:37:44
Gita:
Kiilike:
Ostsin täna ära nii Santa Maria kui ka Meira piparkoogimaitseained.
Kust poest sul neid õnnestus leida? Minu nädalavahetuse otsingud jäid tulemuseta. :(
Stockis oli SM piparkoogimaitseainet, Meira oma kahjuks mitte (mulle meeldivad mõlemad, kuigi on üsna erinevad).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>