Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Gegegerda
Abikokk
2008-11-07 07:36:57
Tiina:
Mulle on alati tundunud, et piparkoogitaigna valmistamine on üks hirmkeeruline lõbu :D Tuleb välja, et pole midagi. (Asi ilmselt selles, et vanadel headel aegadel pidi siirupi ise keetma ja maitseained ise uhmerdama jne, nüüd aga mine poodi ja kõik olemas, mis vaja). Peaks ikka ka ette võtma sel aastal.
Mina mõtlen samuti ja peaks ka selle asja sel aastal ette võtma.

www.gegegerda.blogspot.com

Sussukas
Abikokk
2008-11-07 09:18:55
Meie teinud iga aasta peaaegu ise tainast. Eelmine aasta vist sai tehtud muumimaja. Leidsin pildi ka üles. Muumimaja koos vetsu ja bundega (näod)

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-11-07 09:57:08
Kiilike:
Põrnikas:
Pille:
Mina kasutasin DanSukkeri siirupit, aga hetkel ei suuda absoluutselt meenutada, kas kasutasin tumedat või heledat :( Kapis on mõlemad pudelid olemas, nii et mõlemad variandid on võimalikud. Äkki siiski heledat?
me teeme küll siirupi ise, aga ostes kasutaks pigem tumedat ma arvan.
minul oli küll tume siirup eelmisel aastal st ostsin ekstra piparkoogi tegemise jaoks ... aga kokkuvõttes kõrvetasin siiski ise suhkru ja tegin siirupi :)(noh, maitse oli parem)
Ma tegin eile siis oma elu esimese laari tainast valmis. Poes müüdi ainult heledat siirupit, seega ostsin selle, aga seal pudeli peal oli ka kirjas, et sobib ka piparkoogitainasse :D Piparkoogimaitseainet poes polnud, seega segasin ise kokku siin nami-namis oleva retsepti järgi. Peavalu tekitas vaid jahvatatud nelk. Kas seda müüaksegi sellisel kujul? Mina igatahes ei leidnud. Ja ise jahvatada, uhmrit mul pole, purustajaga eriti ei saanud ja selle teelusika saamiseks nägin koledat vaeva. Värv oli pisut heledam kui poetainal, kuid maitse väga hea ja piparkoogine. Märkus veel, et tainas tuli suhteliselt nätske-vedel, täna hommikuks oli küll kapis päris kõvaks läinud, kuid kardan, et küpsetama hakates jääb koledasti igale poole kinni. Eks näis, täna-homme on plaanis proovipartii valmis teha :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-07 10:07:22
Liblikapyydja:
Piparkoogimaitseainet poes polnud, seega segasin ise kokku siin nami-namis oleva retsepti järgi. Peavalu tekitas vaid jahvatatud nelk. Kas seda müüaksegi sellisel kujul? Mina igatahes ei leidnud. Ja ise jahvatada, uhmrit mul pole, purustajaga eriti ei saanud ja selle teelusika saamiseks nägin koledat vaeva.
Minul õnnestus mullu kuskilt jahvatatud nelki osta (isejahvatamine on tõeline piin, täitsa nõus Sinuga). Tegemist oli väikese kilekotikesega - äkki Piprapoest?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Põrnikas
Abikokk
2008-11-07 15:31:15
Pille:
Liblikapyydja:
Piparkoogimaitseainet poes polnud, seega segasin ise kokku siin nami-namis oleva retsepti järgi. Peavalu tekitas vaid jahvatatud nelk. Kas seda müüaksegi sellisel kujul? Mina igatahes ei leidnud. Ja ise jahvatada, uhmrit mul pole, purustajaga eriti ei saanud ja selle teelusika saamiseks nägin koledat vaeva.
Minul õnnestus mullu kuskilt jahvatatud nelki osta (isejahvatamine on tõeline piin, täitsa nõus Sinuga). Tegemist oli väikese kilekotikesega - äkki Piprapoest?
Piprapoes olen kindlasti jahvatatud nelki näinud!
Nipitiri
Abikokk
2008-11-07 15:54:54
Mina olen ise tainast teinud ainult ühe korra, aastat 8-9 tagasi, vist Kodukirja retsepti järgi. Tuli väga hea tainas, mis sobis eriti hästi piparkoogimaja tegemiseks - ei kerkinud ahjus kujust välja. Kahjuks kaotasin selle (lihtsa) retsepti kohe ära ning rohkem pole millegipärast proovinud. Tõtt öelda on olnud ka hirm suure koguse suhkru karamellistamise ees, sest kui teismelisena seda esmakordselt proovisin, lõppes asi totaalse fiaskoga :) Ilmselt sellest ajast on alateadlik (tegelikult üsna teadlik) hirm jäänud, kuigi aastatega on oskusi ja kogemusi parasjagu juurde tulnud. Lapsepõlves meeldisid mulle kõige rohkem ühe klassiõe kodused piparkoogid, mis olid tumedad ja üsna kõvad, aga see tainas oli väga keeruline ning sisaldas potast, mille suhtes ma pole kindel, et seda tänapäevalgi kuskilt saada oleks. Ühesõnaga, peaks sel aastal uuesti proovima :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-09 13:11:33
Põrnikas:
Pille:
Liblikapyydja:
Piprapoes olen kindlasti jahvatatud nelki näinud!
Tõepoolest - tegin täna oma nelgipakikese tühjaks (küpsetasin seda pehmet piparkooki sugulase sünnipäevale kaasa) ja seal oli Piprapoe kleepekas peal. Nii et tasub sinna minna!

Gegegerda
Abikokk
2008-11-09 13:50:18
Aga äkki on kellelgi mõnd retsepti, milles ise siirupit keeta? Õues on lihtsalt halb ilm, pole üldse tuju poodi kõmpida (ja ma ei ole sugugi kindel, kas meil siis sellist asja müüdaksegi).

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-09 13:58:23
Gegegerda:
Aga äkki on kellelgi mõnd retsepti, milles ise siirupit keeta? Õues on lihtsalt halb ilm, pole üldse tuju poodi kõmpida (ja ma ei ole sugugi kindel, kas meil siis sellist asja müüdaksegi).
Aga tee meega :) Siin on retsept.

Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-11-11 11:04:27
Liblikapyydja:
Ma tegin eile siis oma elu esimese laari tainast valmis. Poes müüdi ainult heledat siirupit, seega ostsin selle, aga seal pudeli peal oli ka kirjas, et sobib ka piparkoogitainasse :D Piparkoogimaitseainet poes polnud, seega segasin ise kokku siin nami-namis oleva retsepti järgi. Peavalu tekitas vaid jahvatatud nelk. Kas seda müüaksegi sellisel kujul? Mina igatahes ei leidnud. Ja ise jahvatada, uhmrit mul pole, purustajaga eriti ei saanud ja selle teelusika saamiseks nägin koledat vaeva. Värv oli pisut heledam kui poetainal, kuid maitse väga hea ja piparkoogine. Märkus veel, et tainas tuli suhteliselt nätske-vedel, täna hommikuks oli küll kapis päris kõvaks läinud, kuid kardan, et küpsetama hakates jääb koledasti igale poole kinni. Eks näis, täna-homme on plaanis proovipartii valmis teha :D
Piparkoogid on tehtud ja maitsesid imehead. Laua külge tainas ei jäänud. Maitselt on parajalt vürtsised ja väga krõmpsud. Tainas oli ise küll hele, kuid küpsesid tumedamaks nagu päris piparkoogid. Nüüd on kodus olemas ka tume siirup, nii et järgmine kord proovin sellega. Retseptile igatahes 5+. Ainuke mure jääb ikka selle nelgiga, Viljandis pole selliseid häid poode nagu Piprapood. Ainuke lootus on, et jõulu paiku tuleb ehk Santa Marial müügile piparkoogimaitseaine ja saan seda kasutada.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>