Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Sirliiz
Abikokk
2008-11-17 19:22:20
Pille:
Gita:
Kiilike:
Ostsin täna ära nii Santa Maria kui ka Meira piparkoogimaitseained.
Kust poest sul neid õnnestus leida? Minu nädalavahetuse otsingud jäid tulemuseta. :(
Stockis oli SM piparkoogimaitseainet, Meira oma kahjuks mitte (mulle meeldivad mõlemad, kuigi on üsna erinevad).
Ülemiste Rimis oli SM piparkoogimaitseaine ka täitsa olemas, eelmine nädal ostsin :)
Kiilike
Abikokk
2008-11-17 19:40:44
Gita:
Kiilike:
Ostsin täna ära nii Santa Maria kui ka Meira piparkoogimaitseained.
Kust poest sul neid õnnestus leida? Minu nädalavahetuse otsingud jäid tulemuseta. :(
Laagri Maksimarketist õnnestus saada st Meirat märkasin puhtjuhuslikult. Ja Meira oma oli minu jaoks leid - meeldib rohkem kui SM.

kiilikese köögikatsetused

Kardemon
Abikokk
2008-11-18 20:10:16
ei tea kas piparkookide glasuuri-teemat võib siin arutada? või peaks uue teema tegema? lubasin uurida järgmist: kas munavalge-tuhksuhkur(-sidrunimahl) glasuurile on alternatiivi ka kui toore-muna-foobiaga tahetakse siiski piparkooke kaunistada? just sellist glasuurilist alternatiivi (pähklid-nonparellid-karamelliaken jms.. tuleb enne küpsetamist paika panna).

http://kardemon.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-18 20:19:20
Kardemon:
ei tea kas piparkookide glasuuri-teemat võib siin arutada? või peaks uue teema tegema? lubasin uurida järgmist: kas munavalge-tuhksuhkur(-sidrunimahl) glasuurile on alternatiivi ka kui toore-muna-foobiaga tahetakse siiski piparkooke kaunistada? just sellist glasuurilist alternatiivi (pähklid-nonparellid-karamelliaken jms.. tuleb enne küpsetamist paika panna).
Ikka tohib :) Mina olen seni tavalist piparkoogiglasuuri teinud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Linda
Kokaõpilane
2008-11-18 22:35:21
Minul on ka piparkoogid selleks aastaks juba tehtud. Kasutan DanSukkeri tumedat siirupit ja Meira piparkoogimaitseainet. Piparkoogid tulid täitsa head ja nüüdseks on kõik otsas ka juba. Tainast õnneks on veel järgi ka, seega saaks uued teha. Kunagi tegin ise suhkrust ka siirupi, aga DanSukkeri siirup ja Meira segu rahuldab 100% minu vajadusi. Lõppeks ikka kordades lihtsam ju ka. Taina omahinnaks tuli toorainete kohapealt~40 krooni, natuke elektrit ja füüsiline töö veel juurde.
Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-11-19 10:32:39
Pille:
Kardemon:
Ikka tohib :) Mina olen seni tavalist piparkoogiglasuuri teinud.
Pille, seal retseptis on, et munavalgele segada hulka tuhksuhkur. Mina olen alati munavalge enne hästi tugevaks vahuks vahustanud ja siis tuhksuhkru lisanud. Või on see ebavajalik samm?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-19 12:11:58
Liblikapyydja:
Pille:
Mina olen seni tavalist piparkoogiglasuuri teinud.
Pille, seal retseptis on, et munavalgele segada hulka tuhksuhkur. Mina olen alati munavalge enne hästi tugevaks vahuks vahustanud ja siis tuhksuhkru lisanud. Või on see ebavajalik samm?
No näed, isegi piparkoogiglasuuri puhul on igal perenaisel ja -mehel oma retsept :) Mina ei ole vahustanud munavalget enne tuhksuhkru lisamist. Ja tuleb ilus tihke glasuur..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-11-19 22:33:19
Kardemon:
lubasin uurida järgmist: kas munavalge-tuhksuhkur(-sidrunimahl) glasuurile on alternatiivi ka kui toore-muna-foobiaga tahetakse siiski piparkooke kaunistada? just sellist glasuurilist alternatiivi (pähklid-nonparellid-karamelliaken jms.. tuleb enne küpsetamist paika panna).
natuke vastan iseenda küsimusele :) Köögi suhtmed blogis pandi üles munavalgeta tehtud glasuur. loodan et autor ei pahanda temale viitamise pärast :)

http://kardemon.blogspot.com

Anu
Abikokk
2008-11-21 17:18:51
Tegin ka jõulupiparkooke nami-nami retsepti järgi. Kuna poes tumedat siirupit saada polnud, siis kasutasin heledat. Tulemuseks - mõned piparkoogid jäid liiga valged ja need, millel lasin kauem olla, tuli küll tumedam värvus, kuid kõrbesid natukene ära ka. Öeldi aga, et maitse on nagu piparkookidel. Peale värvi oli kõik korras - rullida sai kenasti, olid piisavalt magusad ja piisavalt krõbedad-piparkoogilikud. Ja no maitse loeb ju, mitte värv. Kasutasin nii Santa Maria kui ka Meira maitseainet. Meira oma pole enne proovinud ja esmamulje ei jäänud ka kõige parem - tundus liiga mahe. Samas SM on mu jaoks võib-olla veidike liiga vungine, nii et kahepeale kokku sai ülimalt hea tulemuse. Järgmine kord prooviks siiski tumeda siirupiga.
Mann
Abikokk
2008-11-24 16:43:18
Kukkel:
Ma tegin eile piparkoogitainast Nami-nami retsepti järgi
Me tegime ka täna selle retsepti järgi taigna valmis, isegi laps sõi tainast mõnuga.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>