Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-17 21:31:49
Põrnikas:
Pille:
Külmikus kile sees ma üle kahe-kolme nädala vast ei hoiaks, aga piparkoogitainas säilib kenasti ka sügavkülmas.
kusjuures minu vanaemal kombeks piparkoogitainas ikka vähemalt kaks nädalat enne jõule valmis teha, et peab seisma ja maitsestuma..
Põhiliselt on vist asi selles, et ma enne detsembri algust ei jõua taina tegemiseni :D ja 2-3 nädalaga tarbin siis ära küll. Kuna tainas on toores muna sees, siis seepärast pole tahtnud pikalt niisama hoida. Kui pikemaks olen tahtnud jätta, siis olen sügavkülma lihtsalt pistnud ja sealt küpsetamisele eelneval päeval välja võtnud.
Kukkel:
Kas sooviksite ka oma piparkoogi taina retsepte jagada? Mina tegin Nami-nami jõulupiparkookide retsepti järgi seekord. Eelmise aasta retsept oli maitsev, aga ma ei mäleta mille järgi tegin ja lisaks sellele oli tal paha viga - peale rullimist ja vormitamist ei tulnud hästi laua küljest lahti. Lõpetasin pallide tegemisega.
Kukkel, kas Sa tegid selle jõulupiparkookide retsepti järgi või selle retsepti järgi? See esimene retsept töötas küll väga hästi ja rullus ja vormus igati kenasti. Tänavu kindlalt plaanis vähemalt üks partii sama tainast teha.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kukkel
Kokaõpilane
2008-10-17 23:11:09
Mina tegin selle esimese järgi. Muumi piltidega. Väga hästi tuli laua küljest lahti! Ja oli hea rullida. Ma tahan ka seda teist retsepti proovida. Aga eelmine aasta... ma ei teinud Nami-nami retsepti järgi. Viga! Ma ei teagi kust ma retsepti leidsin. Ahjaa, küsimus. Kas molasses on sama mis tume siirup? Mina kasutan seda.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-05 14:50:32
Pille:
Kukkel:
Pille, aitäh nõuande eest!.
Pole tänu väärt! Siin veel üks piparkoogimaitseaine retsept - annab umbkaudsed proportsioonid.. Masstoodanguks vast väga vunki täis piparkooke teha ei tasu - mulle nt meeldivad sellised veidi mahedamad just..
Lisan siia veel ühe piparkoogimaitseainesegu retsepti, pärit soomlaste ajakirjast Yhteishyvä Ruokalehti 12/1995: 2 sl jahvatatud kaneeli 1 sl jahvatatud ingverit 1 sl jahvatatud nelki 0.5 sl jahvatatud pomerantsikoort 0.5 sl jahvatatud vürtspipart Säilib kuni 18 kuud.

Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-11-06 12:06:54
See jõulupiparkookide retsept sisaldab siirupit. Aga kas mõeldud on heledat või tumedat siirupit? Või valmistate siirupi kuidagi hoopis ise?
Infanta
Kokaõpilane
2008-11-06 15:20:05
Mind huvitab, kas piparkookide maitse kannatab oluliselt, kui tainas suhkru kogust vähendada? Mulle tunduvad need sukru- ja siirupikogused koletult suured. Olen paljudesse kookidesse ettenähtust vähem suhkrut pannud ja maitse oli ikka suurepärane.
Tiina
Abikokk
2008-11-06 15:36:04
Mulle on alati tundunud, et piparkoogitaigna valmistamine on üks hirmkeeruline lõbu :D Tuleb välja, et pole midagi. (Asi ilmselt selles, et vanadel headel aegadel pidi siirupi ise keetma ja maitseained ise uhmerdama jne, nüüd aga mine poodi ja kõik olemas, mis vaja). Peaks ikka ka ette võtma sel aastal.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-06 15:53:49
Liblikapyydja:
See jõulupiparkookide retsept sisaldab siirupit. Aga kas mõeldud on heledat või tumedat siirupit? Või valmistate siirupi kuidagi hoopis ise?
Mina kasutasin DanSukkeri siirupit, aga hetkel ei suuda absoluutselt meenutada, kas kasutasin tumedat või heledat :( Kapis on mõlemad pudelid olemas, nii et mõlemad variandid on võimalikud.

Põrnikas
Abikokk
2008-11-06 17:20:50
Pille:
Liblikapyydja:
Mina kasutasin DanSukkeri siirupit, aga hetkel ei suuda absoluutselt meenutada, kas kasutasin tumedat või heledat :( Kapis on mõlemad pudelid olemas, nii et mõlemad variandid on võimalikud.
me teeme küll siirupi ise, aga ostes kasutaks pigem tumedat ma arvan.
Kiilike
Abikokk
2008-11-06 21:01:32
Põrnikas:
Pille:
Liblikapyydja:
me teeme küll siirupi ise, aga ostes kasutaks pigem tumedat ma arvan.
minul oli küll tume siirup eelmisel aastal st ostsin ekstra piparkoogi tegemise jaoks ... aga kokkuvõttes kõrvetasin siiski ise suhkru ja tegin siirupi :)(noh, maitse oli parem)

kiilikese köögikatsetused

Zoozi
Abikokk
2008-11-06 23:03:23
Mina kasutasin tumedat siirupit, aga jah, ise tehtud ikka parem.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>