Postitusi: 16
Tiitel: Kokaõpilane
2008-11-29 13:26:33 |
Fre:
Oi, ma pole kunagi selle peale tulnud, et siirupit kaua keeta, olen keetnud vaid niikaua, et suhkur ja vesi ilusti segunenud on ja tükid (kui need on tekkinud) sulanud, no umtbes 5-10 min siis. Liigset vedelust olen jahuga ravinud...
Mis aga vormidesse puutub, siis mul on puudu südamekujuline vorm, kas keegi on sel hooajal näinud kuskil?Nii, mul nüüd siirup podiseb potis. Panin pliidikella 1.5 tunni peale. Eelmisel aastal ei viitsinud siirupit üle tunni keeta ja hiljem olen üles märkinud et tainas sai vedelavõitu. Näis mis sel aastal saab. Muuseas, kust neid Muumidega piparkoogivorme otsida tasuks. Meil läheks vist väga hästi kaubaks.... |
2008-11-25 16:24:59 |
Meie peres on alati selle thredahlia blogi retsepti järgi tainast tehtud. Küll aga selle vahega, et siirupiks keedetud vaid 200 g suhkrut ja 100 g hiljem juurde segatud, kuuldavasti teeb see taigna krõbedamaks. Ise siirupi keetmise juures see võlu ongi, et saab seda tumedust oma maitse järgi timmida, mina jätan siirupi üsna heledaks (st lisan vee niipea kui suhkur sulanud, kui tumedamaid kooke tahta, tuleb lihtsalt sulanud suhkrut pruunimaks kõrvetada). Mina olen teadnud, et vähemasti ööpäev peaks tainas seisma enne küpsetamist. Aga selle retsepti järgi tulevad just minu maitse järgi piparkoogid - õhukesed ja muredad/krõbedad. Üldiselt, kui piparkoogitainas kipub kleepuma ja kinni jääma, siis nagu ütles mu vanavanaema - valed jahud. Küll aga aitab selle vastu kui natuke jahu lihtsalt juurde sõtkuda. Ega see mugav pole, aga aitab. Palju koledam on kui tainas on liiga kõva saanud, kõvale taignale margariini sisse mudimine on palju keerulisem, kuigi võimalik ja elus ette tulnud :) PS Ja kui ununebki piparkoogitainast sügavkülma ja see avastatakse alles suvel kui vaja sinna jälle marju ladustama hakata, siis piparkoogitaignast ja sinihallitusjuustust saab imelisi küpsiseid ;) |
2008-09-29 12:55:13 |
Kuidas käib õuna-ingverimoos? Vaatlesin just hommikul kodus, et peaks õuntega miskit peale hakkama enne kui käest ära lähevad, aga üldiselt mulle õunamoos ei meeldi, see aga kõlab täiesti ahvatlevalt. |
2008-09-24 14:55:52 |
On vaja tellida tort nii 80-le inimesele. Üks suur, võimalik, et kirjadega. Kust soovitate sellist tellida? |
2008-09-24 11:19:58 |
Mina tegin ka Thredahlia martsipaniga õunakooki. Kohe kaks korda tegin ja mõlemal korral sai väga hää ja teistele meeldis ka :) |