Piparkoogid: ostetud ja isetehtud piparkoogitainas, piparkoogimajad jm

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 15:39:20
Pille:
Liblikapyydja:
See jõulupiparkookide retsept sisaldab siirupit. Aga kas mõeldud on heledat või tumedat siirupit? Või valmistate siirupi kuidagi hoopis ise?
Mina kasutasin DanSukkeri siirupit, aga hetkel ei suuda absoluutselt meenutada, kas kasutasin tumedat või heledat :( Kapis on mõlemad pudelid olemas, nii et mõlemad variandid on võimalikud.
Ma nüüd vaatasin oma vanu märkmeid ja seal selgelt kirjas, et kasutasin Dansukkeri heledat siirupit. Ja olid vägagi ausad ja tumedad piparkoogid (eks piparkoogivürtsid annavad ka piisavalt tooni): Proovin tänavu nii heleda kui tumedaga, siis saan võrdlevat maitsmist teha :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vandiste
Abikokk
2008-12-12 16:59:46
Tegime esimese laari valmis. Tulid suht heledad, kuid imemõnusad piparkoogid. Just sellised meie perele meeldivad. Aitäh, Kiilike!
Kiilike
Abikokk
2008-12-12 18:28:52
Vandiste:
Tegime esimese laari valmis. Tulid suht heledad, kuid imemõnusad piparkoogid. Just sellised meie perele meeldivad. Aitäh, Kiilike!
Aga palun, võta heaks! :) See retsept on olnud meie peres kasutusel minu lapsepõlvest juba ehk siis üle 30 aasta :P Tumedust saab suhkru kõrvetamisega timmida. Me laseme ikka suht tumedaks)peaaegu tumeda šokolaadi värvi.

kiilikese köögikatsetused

Tiina
Abikokk
2008-12-12 19:13:46
Tegin ka esimest korda elus nami-nami retsepti järgi piparkoogitaigna. Uskumatult lihtne ja kiire, eriti kuna kasutasin valmissiirupit (Dansukkeri hele) ja Santa Maria maitseainesegu. Praegu laagerdub kapis, aga kas kookide tegemise ajaks midagi ka alles on, pole kindel, sest käime vaikselt pätsi otsast juppe lõikamas :D Maitse on nagu päris! Või veelgi parem, sest mõnus või maitse on sees.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Mariake
Kokaõpilane
2008-12-15 18:54:39
Nüüd juba teine seeria piparkoogitaigent külpkapis "valmimas". Tehtud Nami-nami retsepti järgi. Esimest korda tegin DanSukkeri heleda siirupiga ja tuli nii lihtsalt ja ilusti välja, et tekkis kohe isu uuesti proovida. Eile tegin uue katsetuse, ning valmistasin ise siirupi. Tuli ka hea, ei oskagi väga maitset võrrelda, ehk küpsetatult saan aru vahest.
Kriimsilm
Kokaõpilane
2008-12-15 21:13:51
Aga kas keegi poest ka see aasta tainast on ostnud? Selveris oli valida Eesti Pagari, Hagari ja Fazeri taina vahel. Võtsin Fazeri oma, sest selle koostisainete nimekiri oli kõige lühem ja kasutatud võid mitte margariini. Maitse oli enam-vähem, minu jaoks liiga magus ja veidi kõrbenud karamelli mekiga, vürtsi ka vähem kui meeldiks. Loeks hea meelega teie muljeid.
Anu
Abikokk
2008-12-15 22:03:30
Meie ostsime Eesti Pagari oma ning see oli kenasti rullitav ning maitses ka hea. Vürtsi oleks võind natukene rohkem olla, kuid ega poetaigen ei saagi nii oma maitse järgi olla kui kodutehtud.
Katja
Abikokk
2008-12-16 23:41:05
mina tegin hagari omast piparkooke - taigen meeldis mulle väga - hästi rullitav, mõnus mahe maitse ja valmis koogid jäid mõnusad rabedad. häiris hunnik "E"-sid mille leidsin, kui pakendit hoolikamalt lugema asusin.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2008-12-18 20:43:20
Eile sai tehtud igasugu küpsetisi. Traditsiooniliselt tegin ka piparkoogimaja. See aasta tegin esimest korda isetehtud piparkoogitaignast, mis pärit nami-namist

www.kokkama.ee

Ragne
Abikokk
2008-12-20 00:18:59
kell on veerand 1 öösel, und ei ole, nii et otsustasin nami-nami piparkoogiretsepti järgi piparkoogitaigent tegema hakata :D :D Jõulud on südamesse vist läinud

www.kokkama.ee

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>