2.4 Kõrvitsa-peekoni risoto
Angeelika Kangi retsept Eesti Päevalehest.
(6 inimesele)
500 g tükeldatud kõrvitsat
7 1/2 dl kanapuljongit
õli
2 suurt sibulat
2 küüslauguküünt
2 1/2 dl (risotto)riisi
1/2 dl kuiva valget veini
2 spl parmesani juustu
2 spl hakitud peterselli
1/2 tl soola
1/4 tl valget pipart
300 g peekonit või sinki
Hauta kõrvits kaane all nõrgal kuumusel pehmeks.
Prae hakitud sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit õlis, lisa riis. Kalla juurde vein ja vähehaaval ning pidevalt segades kuum puljong.
Sega juurde kõrvitsapüree ja hauta pehmeks.
Tõsta tulelt ja lisa riivitud parmesani juust, petersell, sool ning pipar.
Pruunista pannil peekon ja lisa risotole. Serveeri kohe.