Kriimsilm

Postitusi: 14

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2010-09-22 22:11:44
Plaanin silikoonist muffinipannis juustukoogikesi küpsetada, aga tekkis küsimus, kas ma peaks seda vormi rasvainega määrima? Või saab need koogid sealt ilma ka ilusti kätte? Äkki kellelgi on kogemusi...
2009-02-26 14:54:09
Aga mul on hoopis selline küsimus, et kust kuivatatud viigimarju saada? Kohalikus Selveris pole neid enam kuid müügil olnud ja käisin eile spetsiaalselt Stockmannis, mis minu trajektoorile muidu ei satu, kuid sealgi polnud. Kõrvalmärkusena, otsisin ka viigimarjamaitselist Activiat, mis sellest sarjast minu lemmik, aga seda ka enam ei paista müüdavat. Kas kuskilt võiks neid leida või lihtsalt nõudlust pole ja enam sisse ei toodagi?
2008-12-15 21:13:51
Aga kas keegi poest ka see aasta tainast on ostnud? Selveris oli valida Eesti Pagari, Hagari ja Fazeri taina vahel. Võtsin Fazeri oma, sest selle koostisainete nimekiri oli kõige lühem ja kasutatud võid mitte margariini. Maitse oli enam-vähem, minu jaoks liiga magus ja veidi kõrbenud karamelli mekiga, vürtsi ka vähem kui meeldiks. Loeks hea meelega teie muljeid.
2008-10-06 18:52:52
Ristl:
Ongi antoonovkaid muru täis pärast öist tormi - nii et ei mingit kõrvalehiilimist seekord. Eelmisel sügisel proovisin ka teha (retsept oli 100 rooga sarja "Õunakookide" raamatust), aga ümberpööramine ei õnnestunud. Mul oli muidugi täitsa vale vorm ka - karamelliseerisin õunad pannil ja siis panin keraamilisse pirukavormi (loomulikult kõrgemate äärtega) ja muretaigna peale. Maitse oli ootuspärane (ehk liiga magus mu jaoks), aga välimus .....
Ma olen ka samamoodi teinud, õunad pannil ja siis vormi (vorm on küll olnud tavaline mittekeraamiline). Ümberpööramine on iga kord õnnestunud, tuleb lihtsalt 5 minutit jahtuda lasta. Ma olen sel sügisel juba kolm korda seda teinud, kasutasin Gordon Ramsay retsepti, Pillel oli see link ka kirjas. Kord tegin pirnidega, kaks korda õuntega. Lihtne, kiire ja väääga maitsev. Kõik kiitsid, aga minu enda lemmikud on need karamelliseerunud tainaääred. Nämm. Pilte kahjuks pole, sest fotokat pole :(
2008-07-13 15:34:12
Kodukana:
ma ka hull spinatifänn. seda läheb nii omleti kui supi sisse. viimasesse panen ma otse sügavkülmast võetud lehed kui supp valmis, sulavad ilusti üles ning jahutavad supi ära. omletis ja pirukates sööb isegi laps seda. ja üheks kindlaks lemmikuks on lehttaignataskud, kus on siis kodujuust, spinat ja muna kokkusegatuna sees. maitsestatud pipra ning soolaga.
Ma kasutan spinatit täpselt samamoodi :). Supis ja omletis. Lehttaignast pirukaid teen ka, aga sisse panen kodujuustu asemel ricotta, feta, spinati ja hakitud sibula segu. Võib ka ühe suure piruka teha.