CLAFOUTIS JM VORMIROAD PUUVILJADE JA MARJADEGA

Eva
Abikokk
2008-08-21 13:00:40
Jäi silma ühest blogist, punase sõstra ja aprikoosi clafoutis - ehk pakub huvi! La Tartine Gourmande

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-21 13:07:06
Eva:
Jäi silma ühest blogist, punase sõstra ja aprikoosi clafoutis - ehk pakub huvi! La Tartine Gourmande
Lisaks on Bea clafoutise sees veel matcha teed!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2008-08-21 15:16:15
Ssille:
Äkki keegi katsetab veel seda retsepti, et saaks selgust. Liiz17 oli ka seda retsepti kasutanud, kuid suurendanud jahu kogust poole võrra.
Proovisin ka seda retsepti punaste sõstardega. Tegin ühes vormis, hoidsin ahjus 45 minutit. Seda retsepti täpselt järgides ei tulnud ikka õige asi. Tulemus oli väga taignane. Juba taigna valmistamisel imestasin, et kas ta ikka peab nii vedel olema. Vanilline-muskaadine maitse oli hea, aga konsistents täitsa põõsas. Oma Maitsest Angeelika Kangi retseptis on jahu-vedeliku kogus totaalselt teine, st paksem. Ühesõnaga, konkreetselt see Prantsuse ploomivormi retsept minu poolt enam kordamisele ei lähe.
Dots
Abikokk
2008-08-21 21:01:23
Tehtud! :D Küpsetasin marja clafoutis'e. Taigen tuli üsna vedel, kuid küpses kenasti ja marjad ei uppunudki nagu ma kartsin. Vormist tuli ka kenasti välja (küpsetasin silikonvormis) Tegin mustikate ja punaste sõstardega. Maitses hea.
Täpik
Abikokk
2008-08-21 21:41:47
Proovisin Selveri clafoutis ploomikooki Munavahtu sai üle 1,5 l :O. Pealt kippus ka ära kõrbema, seda lisaks faktile, et esialgselt planeeritud vormi ta ära ei mahtunud. Seni kuni kook küpses ( minul u 40 min, lõpu lasin u 150 C olla), lubasin, et enam seda kooki ei tee... Lõpptulemus poludki kõige hullem, kuigi põhja poolt oleks ilmselt veel võinud küpseda. Tuleb veel mingit muud retsepti katsetada.....
Heleen
Abikokk
2008-08-21 22:09:00
Üliisuäratav teema! Peab ka seekord osalema.. Rõõmuga muidugi :) Ainult retsepti tuleb veel valida.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Liiz17
Abikokk
2008-08-22 10:38:52
Maris:
Ssille:
Äkki keegi katsetab veel seda retsepti, et saaks selgust. Liiz17 oli ka seda retsepti kasutanud, kuid suurendanud jahu kogust poole võrra.
Proovisin ka seda retsepti punaste sõstardega. Tegin ühes vormis, hoidsin ahjus 45 minutit. Seda retsepti täpselt järgides ei tulnud ikka õige asi. Tulemus oli väga taignane. Juba taigna valmistamisel imestasin, et kas ta ikka peab nii vedel olema. Vanilline-muskaadine maitse oli hea, aga konsistents täitsa põõsas. Oma Maitsest Angeelika Kangi retseptis on jahu-vedeliku kogus totaalselt teine, st paksem. Ühesõnaga, konkreetselt see Prantsuse ploomivormi retsept minu poolt enam kordamisele ei lähe.
Isegi 2 korda jahu kogust suurendades, jäi taigen väga vedel, usun et see jahu kogus seal retseptid on järsku vale... Kui ma oleks hoidnud seda 45 min ahjus, oleks minu jahu kogusega kindlasti ideaalne tulnud :D
Frieda
Abikokk
2008-08-22 21:26:41
Võtsin aluseks retsepti Santa Maria koduleheküljelt. Minu versioon sai selline. Mulle sellist tüüpi küpsetised meeldivad ja päris maitsev oli seegi.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Ristl
Kokaõpilane
2008-08-22 22:08:07
Suurepärane teema! Olen kõigist saadud kirssidest (ehk siis 2 korda) tänavu just nimelt selle retsepti järgi küpsetanud. Niivõrd hea, et teist korda oli isegi mu armas mees nõus abistama kirsside puhastamisel :) Pildid on kahjuks fotokas ja see on koos omanikuga ära suvepäevadel, nii et pilt hilineb veidi. Minu arusaamist mööda on clafoutis alati ikka luuviljalistest tehtud, nii et sõstarde ja õuntega ma katseid tegema ei hakka (võib-olla asjata, ma mõistan), aga ploomidega kavatsen küll veel proovida. Siis, kui kohalikud ploomid söödavaks muutuvad. Kirsi clafoutis pilt ka lõpuks:

Ablas miisu.

Paavo
Kokaõpilane
2008-08-24 15:34:40
Sain ka selle ühiskokkamise sabast kinni, kui eile hommikul õnnestus turult hankida ilmselt selle suve viimased kirsid. Kuna tegu ikkagi klassikaga siis esimeseks katsetuseks tundusid kirsid ainuvõimalikud. Kui juba klassikast sai juttu tehtud siis kõik retseptid, mida said enne küpsetama asumist uuritud algasid viitega klassikale, kuid erinesid oma sisult nagu öö ja päev. Suhkru, piima/koore, munade ja jahu kogused erinesid ca 2x. Oh-oh, ja ongi jälle eestlasel põhjus "muretsemiseks" käes. Lähtusin siis tervest mõistusest ja clafoutis olemusest - valisin variandi, milles vähem jahu, et asi liiga biskiividiseks ei muutuks ja ikka piisavalt omletilaadne välja kukuks. Kasutasin väikseste modifikatsioonidega Joanne Harrise retsepti - 4muna, supilusikas jahu per muna, ja poole piima asemel koort. Kuna meie kirsid on üpris hapud siis leotasin neid enne ameretto ja tilga konjaki sees. See andis kirssidele suurepärase mõrumandli maitse. Vorm peaks olema kindlasi madalaim võimalik, et kirsid veidi ka pealt paistma jääksid. Tehtud taigna kogusest jäi veidi üle ja sellest said personaalsed portsud väiksematesse kaussidesse. Küpsetatud sai 40min 180 kraadi juures - pealt tõmbas liiga pruuniks. Ei tea kas oleks pidanud küpsetuspaberi peale viskama või madalama temperatuuri valima? Lõpptulemus oli meeldivalt kreemjas ja väga ühtlane -pigem meenutas tõepoolest omletti kui biskviiti.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>