Postitusi: 8
Tiitel: Kokaõpilane
2008-09-28 21:47:32 |
Gegegerda:
Angelo Moglia Mascarponejäätis
0.5kg mascarponet
5 munakollast
5 munavalget
200g suhkrut
3spl amaretto likööri
3spl espressokohvi
400gr 35% rõõska koort
Vahusta munakollased koos 100g suhkruga, espresso ja amaretto likööriga. Seejärel vahusta koor ja 100g suhkrut tugevaks vahuks ning sega mascarpone hulka. Vahusta munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks.
Sega õrnalt kokku munakreem ja vahukoore-mascarponesegu ning kõige lõpuks munavalgevaht. Jaga mass eelkülmutatud pokaalidesse või ühte suuremasse kaussi ning pane vähemalt kuueks tunniks sügavkülma.
Kaunista šokolaadilaastude, marjade, kakaopulbriga, kalla üle marja-, šokolaadi- või karamellikastmega.
Minu poolest võiks amarettot ka alati rohkem olla ;)Mul on selline probleemo, et külmkappi on seisma jäänud karp mascarpone toorjuustu ja siis tahaks sellest jäätist teha. Kas keegi oskaks mõnd retsepti soovitada? |
2008-09-01 23:19:34 |
Pille:
...sul on tuline õigus. Maitsesid aga suurepäraselt, olid veidi magusamad ja hoidsid paremini vormi kui tavalised.Paavo:
Oh, Paavo, oleks see ometi nii lihtne :) Sinu kööki maandusid lehter-kantarellid ehk kollakad kukeseened (Cantharellus aurora). Lehter-kukeseen (Cantharellus tubaeformis) on hoooooopis teine seen :P
Aga pirukas on kaunis ja õnne koolilapsele ja vanematele nii tähtsa päeva puhul!Täna hommikul sülle kukkunud õnn lehter-kukeseente näol realiseerus porru-kukeseene quichina. Suured tänud siinkohal Kristjanile. |
2008-09-01 22:26:39 |
Täna hommikul sülle kukkunud õnn lehter-kukeseente näol realiseerus porru-kukeseene quichina. Suured tänud siinkohal Kristjanile. Kuna "präänik" täna esimesse klassi läks siis kulus see vanaemade-vanaisade võõrustamiseks ära. Ei puudunud ka konkurents lõhepiruka näol, kuid sellest jõukatsumisest tuli porru-kukeseene variant auga välja. Siin ka pildid. |
2008-08-30 21:02:26 |
Proovisin ka täna hommikul baguette'i teha ja tuleb tunnistada, et esimese korra kohta õnnestus päris hästi. Koorik oli krõbe, seest pehme ja mitte liiga kuiv. Retsepti ei hakka siinkohal tooma. Vaadake parem expertvillage lingilt videot kuidas baguette'i teha. Kui seda samm sammult järgida siis peaks tulemus ok olema. Eks baguette'i vormimist jms. tuleb muidugi harjutada enne kui "kaubanduslik välimus" käes. Retsept ja juhendid siis Expertvillage Minu kätetöö nägi välja selline: |
2008-08-30 10:39:03 |
Omlett suure hulga basiiliku ja tüümianiga ning lisaks kapis kurvastanud tükike suitsujuustu. Laps kiitis, et olevat hea olnud. Ja see on päris haruldane. Baguette tainas on teisel kerkimisel. Katsetan, kas õnnestub saada õige krõbeda koorikuga baguette. |