CLAFOUTIS JM VORMIROAD PUUVILJADE JA MARJADEGA

Liiseli
Abikokk
2008-09-01 16:55:21
Kuna ma olin varem paar korda sellist ahjupannkooki teinud ja see mulle suurt muljet ei jätnud, proovisin põnevusega Thredahlia pakutud varianti. Pole vist raske arvata, et kook, mis sisaldab 2 pakki vahukoort, 7 munakollast ning mandleid, ei saa paha tulla :) Oleks ehk võinud tainast paksemalt vormidesse valada. Kasutasin vaarikaid.
M2ngutibi
Kokaõpilane
2008-09-02 14:20:02
mmm...kirssidega näeb eriti mõnus ja ahvatlev välja. Pean vist ise ka käima poes ja ostma asju, et proovida seda teha. Kuid ma peaks just omale tegema sellise hapukama. Eilsed 1.sept peod olid natuke liiga magusarohked :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-02 14:25:35
Liiseli:
Kuna ma olin varem paar korda sellist ahjupannkooki teinud ja see mulle suurt muljet ei jätnud, proovisin põnevusega Thredahlia pakutud varianti. Pole vist raske arvata, et kook, mis sisaldab 2 pakki vahukoort, 7 munakollast ning mandleid, ei saa paha tulla :) Oleks ehk võinud tainast paksemalt vormidesse valada. Kasutasin vaarikaid.
No üks on üsna algupärane kasin clafoutis (vrdl prantsuse kokanduspiibli Larousse'i clafoutis' retseptiga) ja teine just selline moodsam, rikkalik ja rammus magusroog - ei ole päris võrreldavad asjad (see on nagu tavaline kartulipuder ja restoranides pakutav suussulav kartulipüree; viimases on ca 300 g võid kilo kartuli kohta, mida me kodus ju naljalt ei pane). Usun, et austajaid jätkub mõlemale vormiroale :P Ja pilt on Sul kaunis, Liiseli!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liiseli
Abikokk
2008-09-02 16:01:29
Pille:
Usun, et austajaid jätkub mõlemale vormiroale :P
Täiesti nõus :)
Pille:
Ja pilt on Sul kaunis, Liiseli!
Aitäh! Pildistamine annab kooskokkamisele palju juurde, mõnus väljakutse :)
Kardemon
Abikokk
2008-09-03 12:05:37
tegin samuti ploomidega kirsivormi. tuli rohkem sellisena välja nagu ilmselt peab kui mu eelmine katsetus (postitasin selle ka siia teemasse kuskile ette poole). esmakordselt tehes uhasin rohkem jahu kui vaja oleks - tundus kuidagi vale see vedel taigen - aga nagu siit selgus, siis nii peabki olema :) maitses. ja ma ei näe põhjust, miks seda tulevikus mitte rohkem teha ;) tõesti lihtne ja maitsev!

http://kardemon.blogspot.com

Kika
Abikokk
2008-09-04 17:46:24
Mina tegin täna selle retsepti järgi: kasutasin juba sügavkülma pandud kirsse. sobisid väga hästi. pilti tegin ka, aga ei oska seda siis üles panna :( mulle tundub, et tänase retsepti järgi õnnestus paremini kui eelmisel korral. siis oli see retsept.
Ragne
Abikokk
2008-09-06 17:07:02
Jõudsin lõpuks ka siis Clafoutise tegemiseni. Täpsemalt valmis siis Ploomi clafoutis. Retsepti leidsin oma retseptivihiku vahelt, mille olin ma sinna päris kaua aega tagasi kirjutanud. Küpsetis ise tuli hea, sõime seda mehega hommikuks. Pealt tuli clafoutis kergelt krõbe, kõrvale serveerisin hapukoort. Täpsemalt kirjas blogis.

www.kokkama.ee

Nämmu
Abikokk
2008-09-06 21:10:21
Milline kokkusattumus! Tegin täna juhuslikult Ragnega sama retsepti järgi oma 2. clafoutise. Maitses hea, oli parajalt küps ja taignane. Väga lihtne ja mõnus, sööjad kõik rahul :P

Kaie

Gegegerda
Abikokk
2008-09-07 20:41:52
Ma proovisin ka täna ploomiclafoutist teha, aga ega ta eriti hea välja ei kukkunud. Panin vist liiga palju ploome ja siis küpsemisaja lõpus hakkas neist mahla välja voolama.

www.gegegerda.blogspot.com

Kait
Abikokk
2008-09-08 18:42:01
Proovisin ka lõpuks ära selle imeasja. Retseptiks see prantsuse kirsivorm. Kuid kirsside asemel kasutasin põldmarju ja vaarikaid. Söödav sai, aga ei midagi erilist. Usun, et kirssidega oleks teine asi. Ma arvan, et taignakiht oleks pidanud umbes poole õhem olema sellise mittekerkiva kontsistentsi juures. Ta jäi kuidagi tihe ja raske. Teiste katsetused tunduvad mulle igatahes palju isuäratavamad kui mu enda saavutus :P

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>