Pisi-Pisi Abikokk 2008-08-28 16:32:25 |
Minu sunnil tegi mees clafoutis'e. Mina tegin muidugi raskema osa - printisin retsepti välja :lol: Tehtud on see marja-clafoutise retsepti järgi vaarikatega. Järgmine kord paneme vähem vaarikaid, need krõbedad servad olid niiiiiii head :) Alguses oli kook meeletult kerkinud, siis aga vajus kokku tagasi.
Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Juc Abikokk 2008-08-28 20:44:59 |
Berit:
Berit, minu meelest on sul imeilus ja isuäratav clafoutis' Tegin hommikul oma esimese clafoutis', selle retsepti järgi :) Tahtsin ka just sellist mitte biskviidilaadset vaid pigem veidi vedelamat pannkoogilaadset küpsetist ja just nii välja tuligi. Algul ei oskanud väga arvatagi sellisest küpsetisest aga kõik need jutud siin panid järgi proovima ja nüüd ma olen hämmingus, niivõrd maitses :D http://farm4.static.flickr.com/3059/2805689332_f90b96fb28.jpg Kasutasin kompotikirsse, lisasin tainasse tsipa soola ka ning serveerisin omatehtud vaniljejäätisega ;) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Dots Abikokk 2008-08-28 21:12:21 |
Enely100:
Oi, kui kahju! Aga sa võid ju hiljem järgi teha ;) loen teie elamusi ja nutumaik tuleb suhu...tahan ju ka!...aga kõhutita on emme magusaisust teinud magusaiivelduse :( |
|
Berit Abikokk 2008-08-28 23:48:52 |
Juc:
Thih, aitäh :)
Kuigi mulle tunduvad kõigi teiste omad palju kenamad, eriti arvestades mu ebaproffesionaalset pildistamisoskust aga ju pole siis nii hullu miskit :D Berit:
Berit, minu meelest on sul imeilus ja isuäratav clafoutis'Tegin hommikul oma esimese clafoutis', selle retsepti järgi :) Tahtsin ka just sellist mitte biskviidilaadset vaid pigem veidi vedelamat pannkoogilaadset küpsetist ja just nii välja tuligi. Algul ei oskanud väga arvatagi sellisest küpsetisest aga kõik need jutud siin panid järgi proovima ja nüüd ma olen hämmingus, niivõrd maitses :D http://farm4.static.flickr.com/3059/2805689332_f90b96fb28.jpg Kasutasin kompotikirsse, lisasin tainasse tsipa soola ka ning serveerisin omatehtud vaniljejäätisega ;) |
|
Tullia Abikokk 2008-08-29 19:41:02 |
Tegin uue katse clafoutis`ga. Retsept oli siit ja täpsem lugu siin :) | |
Ristl Kokaõpilane 2008-08-29 22:56:43 |
Tegin täna ploomi clafoutis' ära - ei jõua nende kodumaiste ploomide valmimist oodata! Niisiis tõin poest pool kilo poola ploome (täitsa head olid). Ploomid pesin, lõikasin veerandikeks (kivid tulid seejuures välja muidugi) ja ladusin võitatud pirukavormi põhja, kumer pool all. Seejärel pigistasin neile peale 2 sidruniviilu mahla ja raputasin üle kaneeliga. Ülejäänud osas järgisin Joanne Harrise retsepti. Vabandust, piima asendasin täies ulatuses 10% koorega, kuna täna sai küttepuid kuuri laotud ja oli suurem energiavajadus. No ja et küll küllale liiga ei tee, siis serveerisin veel palli vanillijäätist ka clafoutis' kõrvale. Sidrun andis omapärase maitsenüansi, mis mulle väga meeldis ja teismelistele eriti ei meeldinud :D
Jäätis sobis ootamatult hästi kõrvale, kuna ploomid sidruniga olid päris hapud.
Ablas miisu. |
|
Ragne Abikokk 2008-08-29 22:57:46 |
Tullia kahjuks ei saa sinu blogile kuidagi ligi :( | |
Kajakas Abikokk 2008-08-30 22:53:51 |
Sain ka lõpuks tehtud ühe clafoutis. Täita tore tuli ja sõime mõnuga, ent tõenäoliselt kordamisele siiski ei tule. Või äkki siis kui tahaks midagi kiiresti ja maitsvalt :D
retsept see
natuke suurendasin taigna kogust, nii ühe kolmandiku jagu. proua söögisõltlane |
|
Väike My Kokaõpilane 2008-08-31 12:35:46 |
Tegin ka selle retsepti järgi. Tegin retseptisolevate kogustega (ok, natuke koort panin kohvi peale) ja küpsetasin kahes 21 cm-s vormis 25 min 175 kraadi juures. Minu meelest tuli küll õige asi välja, selline küllaltki õhuke, ploomide ümbert pisut vedelam, kuid mitte toores. Need viimased 5 min olidki vast liiast, serv läks natuke liiga pruuniks. | |
Ssille Kokaõpilane 2008-09-01 15:30:47 |
Kuna siia võis panna ka teisi vormiroogi marjadega, siis tegin kirsi-kaerahelbevormi. ja kunagi varem ka kaerahelbe-õunavormi, mis võib-olla ei näe väga ahvatlev välja, kuid maitses hea! | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |