CLAFOUTIS JM VORMIROAD PUUVILJADE JA MARJADEGA

Sussukas
Abikokk
2008-08-18 08:17:14
Väga hea teema. Lastele ja mehele-vendadele meeldib see palju rohkem, kui supi teema :D

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-18 08:38:30
Kardemon:
kuna maal kaalu polnud, üritasin umbes-täpselt aineid lisada... kuidas õige clafoutis muidu hamba all on? kas selline muredam või pigem mitte? ja kui ta mul kerkis, kas see on ka normaalne? :)
Kindlasti ei ole õige clafoutis ei biskviidine ega mure!!! Õige tekstuur ongi selline pannkoogine, lihtsalt palju paksem. Kerkimine on igati normaale, nagu ka see, et vorm pärast tagasi vajub.
Kardemon:
kas sügavkülmutatud marjadest võib ka seda teha? :P
Muidugi võid, lihtsalt kasuta marju otse külmast või kui üles sulavad, siis kurna liigne marjavedelik esmalt ära.
Sussukas:
Väga hea teema. Lastele ja mehele-vendadele meeldib see palju rohkem, kui supi teema :D
Nujah, aga kui ma kogu aeg kooke teha paluksin, siis ei jaksaks keegi varsti enam arvutinigi jalutada :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liiz17
Abikokk
2008-08-18 19:29:09
Nonii minul ka nüüd üks katsetus seljataga, võtsin aluseks Prantsuse ploomivormi retsepti, mille jahu kogus suurendasin, lisaks ploomidele panin ka õunatükid ja hoidsin puuvilju veidi metsmaasika likööris, pärast kallasin alkoholi ära ja raputasin peale kaneeli ja suhkrut, väga ok tulemus oli :D Seest jäi küpsetis tooreks veidi, nagu aru saan on see ok? Täpsemalt blogis
Pillepv
Kokaõpilane
2008-08-18 21:05:38
Tere üle pika aja. Väga sobilik on see, et kui sa pole praktiliselt suvi otsa Nami-namisse jõudnud ja tuled siis foorumit kaema, leiad sealt eest sobiliku kooskokkamise teema oma sulama võetud kirssidele. Tegin siis Pille soovituse järgi Prantsuse kirsivorm e. clafoutis (retsept Joanne Harrise raamatust "The French Kitchen: A Cookbook", viide ülal). Kirsse oli mul üsna palju, ehk 750g aga juba kividest puhtaid ja kuna osad olid suland ja osad veel mitte, siis segasin paari supilusika kartulitärklisega ja 3-4 supilusika täie suhkruga. Mis ma oskan öelda - Maitse oli väga hea. Tundus alguses, et pannkoogilist osa pole liiga palju, aga pärast oli ikkagi üsna taignane. Kirsid olid hapud ja oleks tahtnud ikkagi veel magusamat. Aga noh, mis ma ikka pirisen, endal kolmandik vormi kõhus ja raske olla, aga tahaks veel võtta :) Järgmisel korral prooviksin kirssidest teha purukooki ja clafoutist teeksin ka veel, aga eksperimenteeriks retseptiga. Pilte ei tee, kujutage ise ette ühte hästi kirsist vormi, kust tainast peaaegu ei paista :)
Vernanda
Abikokk
2008-08-18 21:24:35
ma laseks kõigepealt vanal rasval liugu - tegin kirssidega, aga nüüd enne ei tee, kui ploomid valmis. esimene katsetus siin: clafoutis, kirssidega Retsept „Kirsi- ja ploomikoogid“, 100 rooga 500 gr kivideta kirsse 1 dl + 2 tl suhkrut 0.5 dl kirisbrändit v Amarettot 8 sl võid 2 suurt munakollast 1 suur muna 1 tl mandliekstrakti 1 dl sõelutud jahu 0.25 tl peenestatud nelki (mina panin kardemoni, nelki polnud) Võtsin poole kogust, aga sai kuidagi liiga tummine. Võib-olla oli küsimus munas – ma võtsin ühe väiksema, mitte ei kloppinud suurt ja võtnud sealt poolt. Lisaks panin peenestatud mandleid ja suhkrut natuke vähem (toetudes Thredahlia kogemusele). Sega kirsid brändiga ja lase tunnike seista. Määri vorm võiga, vahusta 1 dl suhkrut võiga, lisa ühekaupa munad, sega mandliekstrakt, brändi, jahu ja nelk. Kirsid vormi põhja ja tainas peale, küpseta 100 kraadil 30-35 min, kuni pealt kuldpruun. Lõhn, mis ahjust tulles tekkis, oli küll täiega hea, aga asi ise erilist elamust ei jätnud, järgmiseks hommikuks oli otsas küll. Aga hea, et proovitud:) nüüd lugesin, et kõik see, mida ma natuke "möödaläinuks" pidasin, ongi õigele clafoutisele iseloomulik, niiet...:)

Da Vahtra Residence

Eva
Abikokk
2008-08-18 21:44:17
Mina olen ka clafoutis ära proovinud, tegin Angeelika Kangi EE-s ilmunud retsepti järgi kirsside ja mandlitega. Kui aus olla, siis endale väga ei meeldinud ja kordamisele praeguse seisuga ei lähe.

http://www.perenaine.ee/

Gegegerda
Abikokk
2008-08-19 08:00:25
Nii tore, et jälle uus teema. Vaatab siis, et kas täna läheme emaga ratastega maale ploome ja õunu ja igasugu head kraami tooma. Loodan, et ilm lubab.

www.gegegerda.blogspot.com

Ssille
Kokaõpilane
2008-08-19 11:49:44
Ühinen ka teiega esmakordselt. Tegin Prantsuse ploomivormi. Jäin maitsega väga rahule - magus tainas ja veidi mõrkjas-hapukad ploomid (mul ei olnud väga valmis ploomid) olid kokku maitsev ja täiuslik tervik. Kuid mul oli küpsetamisega probleeme. Retseptis oli öeldud, et küpsetada 175 kraadises ahjus 20 minutit. Tegin kõik nagu retseptis öeldud, ahi oli eelnevalt sooja pandud ja vormi ahju paneku ajaks juba täiesti kuum, kuid peale 20 minutit küpsetamist ja ahjust välja võttes oli küpsetis alles täiesti vedel, vedelik. Panin uuesti ahju ja küpsetasin 200 kraadi juures veel 12 minutit, nüüd oli juba enam-vähem, üleküpsenud see kindlasti ei olnud, kohati oli veelgi vedelavõitu. Ma arvan, et seda peakski küpsetama kas 200 kraadises ahjus või siis pikendama 175 kraadises ahjus küpsetamisaega 40 minutile. Muidu see osa, mis oli tahkuda jõudnud ja enam vedel ei olnud peale seda pikka kahekordset küpsetamist, tundus küll õige konsistensiga olevat - sellise tiheda omleti moodi välimusega. Äkki keegi katsetab veel seda retsepti, et saaks selgust. Liiz17 oli ka seda retsepti kasutanud, kuid suurendanud jahu kogust poole võrra. Liiz17 kas sinul sai tõesti 20 minutiga küpseks? Kuna ma ei tea veel täpselt, kuidas siia piltide lisamine käib, lisan siia lingi, kust minu ploomivormi näeb: http://toidupildid.blogspot.com/2008/08/prantsuse-ploomivorm.html Peakokk lisab ühe pildi mitmest siia ka. Teisi näete Ssille blogist. Aitäh, Ssille!
Liiz17
Abikokk
2008-08-19 11:55:47
Ssille:
Äkki keegi katsetab veel seda retsepti, et saaks selgust. Liiz17 oli ka seda retsepti kasutanud, kuid suurendanud jahu kogust poole võrra. Liiz17 kas sinul sai tõesti 20 minutiga küpseks?
Kusjuures kui küpsetis oli ahjus olnud umbes 15 min, siis vaatasin et väga valge ja vedel näeb see seal vormis välja, panin ka 200 kraadi peale ja kuna lugesin et see peaks olema pigem puding, siis ei küpsetanud rohkem kui 20 min, samas ääred olid rohkem küpsenud ja palj maitsvamad.. meenutasid sellist poolküpsenud kooki - mitte tainast, mis oli seespool, et arvan kui seda küpsetada veelgi rohkem, siis tulemus meeldiks veelgi rohkem. (üldjuhul ei armasta ma kui koogid on seest taignased aga seekord püüdsin mõelda et see peabki olema :D )
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-19 12:06:53
Liiz17:
Ssille:
Äkki keegi katsetab veel seda retsepti, et saaks selgust. Liiz17 oli ka seda retsepti kasutanud, kuid suurendanud jahu kogust poole võrra. Liiz17 kas sinul sai tõesti 20 minutiga küpseks?
Kusjuures kui küpsetis oli ahjus olnud umbes 15 min, siis vaatasin et väga valge ja vedel näeb see seal vormis välja, panin ka 200 kraadi peale ja kuna lugesin et see peaks olema pigem puding, siis ei küpsetanud rohkem kui 20 min, samas ääred olid rohkem küpsenud ja palj maitsvamad.. meenutasid sellist poolküpsenud kooki - mitte tainast, mis oli seespool, et arvan kui seda küpsetada veelgi rohkem, siis tulemus meeldiks veelgi rohkem. (üldjuhul ei armasta ma kui koogid on seest taignased aga seekord püüdsin mõelda et see peabki olema :D )
Vaatasin soomekeelset algretsepti ja seal on 20 minutit 175 kraadi juures. AGA - neil on 2 varianti - kas teha vormirooga väikestes portsjonvormides või ühes suures vormis. Usun, et väikeses vormis küpsetamiseks on see 20 minutit isegi paras, aga suurema vormi jaoks kulub aega rohkem - võib-olla tõesti 40 minutit, nagu Ssille soovitas. Tegin siinses retseptis vastava täienduse, ehk on edaspidi abiks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>