Hoidistamine vol. 2008

Mann
Abikokk
2008-06-24 19:53:48
lõpetasin moositeo. kuna rabarbrihooaeg on siin lootusetult läbi, siis läks 2 tk tähtaniisi, pisut sidrunimahla ja juhtumisi ka suhkrupurgis olevad vanilje kaunad maasikatega koos potti. moos hea. kahjuks saab ka maasikahooaeg kohe otsa, a meil on vähemalt 6 kaunist purki talveks. nädala lõpu poole peab kiirelt virsiku ja aprikoosi marmelaadid valmis tegema enne eestisse minekut.
JM
Abikokk
2008-06-25 00:13:30
Mees avastas nüüd mul Berliinis külas käies selle saksapärase jõulunapsi mõtte (Nami-Nami rummipott), meil tuleb sel aastal nüüd vist selline hoidis talve ootama.. :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Mann
Abikokk
2008-06-25 15:26:45
OM juuli-august 2006, seal öeldi, et punane sõstar sobib häste virsikutega. Kuna ma täna pidin aiast sõstrad ära korjama ja virsikuid juhtus ka kodus olema, siis moosiks tema sai. Hommikul ämmaga arutasime erinevaid moosivariante ja tema ikka toonitas, et väikse sorts grappat või slivot tuleb ka panna. Eile oli üks kolleeg sama juttu rääkinud, kuis tema naine lahke käega grappat valab ja kuda mõnikord on käsi nii lahke olnud, et peale paari hommikust moosisaia on kerged alkoholiilmingud. Aga, pisikese sortsu grappat paningi ja pisut sidrunimahla. Moos on aus. Pilt moosivahust (vot seda värvi lõnga oleks kohe praegu vaja)
Tripsakas
Abikokk
2008-06-26 08:46:46
Avasin hoidistamise hooaja ja keetsin eile rabarberitest ja maasikatest koos apelsinidega moosi. Lõpus lisasin veel sortsu Cointreau'd. Moosivaht läks täna saia peale!
Mann
Abikokk
2008-06-29 00:25:12
mees tegi täna maasika-kaneeli-tähtaniisi-nelgi marmelaadi (oli täitsa toreda maitsega), mina virsikumarmelaadi, kuhu õite pisut melissi lehti läks sisse, ühe sidruni mahl, ja torts rummi, marju oli 2 kilo puhastatud kujul, moosisuhkrut nii 700 gr.
Vandiste
Abikokk
2008-07-02 22:26:42
Ma ajasin sügavkülma lolliks - suutsin kolme riiuliga kappi toppida 11 liitrit maasikatoormoosi. Seepeale näitas kapp mulle keskmist sõrme :D, tegelikult küll -9 ja pani alarmi helisema. Tänaseks on ta maha rahunenud ja näitab oma õiget temperatuuri. Natukeseks ajaks rahu maa peal (aga metsas on mustikad juba sinised :) ).
Kiilike
Abikokk
2008-07-02 23:11:47
Vandiste:
Ma ajasin sügavkülma lolliks - suutsin kolme riiuliga kappi toppida 11 liitrit maasikatoormoosi. Seepeale näitas kapp mulle keskmist sõrme :D, tegelikult küll -9 ja pani alarmi helisema. Tänaseks on ta maha rahunenud ja näitab oma õiget temperatuuri. Natukeseks ajaks rahu maa peal (aga metsas on mustikad juba sinised :) ).
kas alles hakkavad minema või juba asjalikult sinised st nii et tasub korjama minna?

kiilikese köögikatsetused

Vandiste
Abikokk
2008-07-03 10:31:02
Kiilike:
Vandiste:
... Natukeseks ajaks rahu maa peal (aga metsas on mustikad juba sinised :) ).
kas alles hakkavad minema või juba asjalikult sinised st nii et tasub korjama minna?
Ütleme nii, et Pärnu kandis on mustikatest 60% sinised, seega isiklikult ootan nädala veel (kui ma ikka kannatan nii kaua :D).
Leenilii
Abikokk
2008-07-03 23:48:50
Setumaal on täitsa sinised, need va mustikad. Aga kõrghooaeg on veel ees.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-06 23:33:43
Paar päeva tagasi tegin rabarbrmõdu (mõnusalt maheda maitsega, magus-hapukas) ja rabarbri-maasikamoosi vaniljega. Täna tegin kaks kilo metsmaasika toormoosi :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>