Proua Simpson Abikokk 2008-07-09 19:32:19 |
Oeh, mindki on (esimest korda elus vist) tabanud hoidistamishimu. Nüüd on sügavkülm parimaid Lõuna-Eesti magusaid maasikaid täis. Arvatavasti on mustikad järgmine samm. Kas keegi oskaks nõu anda, kuidas neid kuivatada saaks? | |
Nipitiri Abikokk 2008-07-12 22:51:54 |
Ei saanud minagi sel aastal moosikeetmisest mööda. Täna kulus enamus päevast keetmisele, 8 kg maasikaid ja 1 kg vaarikaid said moosika, kirsid jäid homset ootama. Maitsjatele meeldis kõige enam see maasikamoosi variant, kuhu läks 2,5 kg marjade kohta 2 apelsini koor ja mahl, 2 kaneelikoorerulli, 6 tähtaniisi, 1,25 kg moosisuhkrut ja sorts calvadost. Tore oli keeta ja erinevaid maitseid katetada - kõik potitäied tulid minu meelest väga maitsvad. Kui nüüd sildid ka peale saavad, siis viin paarkümmend purki keldrisse 2004. aasta maasikakompoti, 2005. aasta õuna- ja ploomimoosi, 2006. aasta mustikamoosi (ja loetelu jätkub ja jätkub) kõrvale paatinat koguma... | |
Kiilike Abikokk 2008-07-12 23:17:54 |
mina suutsin täna paar kilo kirsse ilma kivideta külmutusse pann ja 7l kompotti teha kirssidest. | |
Mann Abikokk 2008-07-13 08:39:09 |
Proua Simpson:
mees kuivatas üks aasta nõnna mustikaid, et pani välikööki plaadipeale kuivama ja õhtuks oli valma. Oeh, mindki on (esimest korda elus vist) tabanud hoidistamishimu. Nüüd on sügavkülm parimaid Lõuna-Eesti magusaid maasikaid täis. Arvatavasti on mustikad järgmine samm. Kas keegi oskaks nõu anda, kuidas neid kuivatada saaks? |
|
Ragne Abikokk 2008-07-13 10:21:44 |
Mann:
Mina olen mustikaid suvilas veranda peal kuivatanud. Talvel on hea teed teha, kuid kole kahju on vaadata, kuidas suurest kuhjast värsketest mustikatest kuivatamisel nii vähe alles jääb
Proua Simpson:
mees kuivatas üks aasta nõnna mustikaid, et pani välikööki plaadipeale kuivama ja õhtuks oli valma.Oeh, mindki on (esimest korda elus vist) tabanud hoidistamishimu. Nüüd on sügavkülm parimaid Lõuna-Eesti magusaid maasikaid täis. Arvatavasti on mustikad järgmine samm. Kas keegi oskaks nõu anda, kuidas neid kuivatada saaks? |
|
Betty Abikokk 2008-07-13 20:26:33 |
Mul selline küssa, kui suurtesse purkidesse te hoidistate? Lugesin huvi pärast hommikusöögiteemat, sest Pillel on nii palju erinevaid moosi variante :) | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 07:55:16 |
Eile said veel metsvaarikas, mustikad ja metsmaasikad kokku üheks toormoosiks. Sai metsas jalutatud ja seeni otsitud, ega siis marjadesdki saa mööda vaadata. | |
Sussukas Abikokk 2008-07-14 09:04:34 |
Mina eile lükkasin purkidesse esimesed soolatillid. Beebitoidu purgid on selleks kõige paremad. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Nipitiri Abikokk 2008-07-14 10:44:25 |
Betty:
Mina eelmistel aastatel olen pannud moosi umbes 0,4 liitristesse. Sel aastal olin targem ja käiku läksid igasugused tillukesed purgid, alates pesto- ja mädarõikapurgikestest. Mul selline küssa, kui suurtesse purkidesse te hoidistate? |
|
Vandiste Abikokk 2008-07-14 12:30:26 |
No mina eelistan 0,8 või siis juba liitriseid purke - nagu nii söövad aplad lapsukesed purgi hoobilt tühjaks :D. Mõnd haruldasemat asja teen siis 0,4-0,5 liitristesse. Kurgid käivad 3 liitrises purkides, õunamahl soovitavalt 4-liitristes. Eks neid purke on tegelikult kodus igas mõõdus ja sügisel saavad need kõik täis. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |