Marianna Kokaõpilane 2008-07-23 09:53:23 |
Maasikamoosi sai 14 purki tehtud! Nüüd algab mustikate pidu :)
Mis vahe on tavalisel ja moosisuhkrul?
Vandiste:
Minu vanaema rääkis, et "Keisrimoos" (vene keeles "Tsarskoje vorenije") on selline moos kus igast tikrist on välja võetud seemned ja sinna asemele mandel pandud.
Päris suur töö on... "Keisrimoos" - mäletan, et retsept oli mingis 80-date Nõukogude Naises. Peab ema käest uurima, kas tal on alles. Põhimõtteliselt oli tikrikompott, kuid maru kanges siirupis. Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
Hexy Abikokk 2008-07-23 20:45:33 |
mina sellel aastal olen küll väga vähe hoidistanud. kapis on maasikatoormoos ja vaarikatoormoos ja keldris rabarberi-ingverimoos :( homme panen kirsse jäässe ja loodan et nädalavahetusel saab mustikale minna. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-27 12:30:49 |
Meil oli eile suurem hoidistamine. Tegin krõmpse marineeritud kurke sinepiseemnetega ja 6 purki kirsimoosi. Kristjan tegi 8 purki aprikoosimoosi (turul oli väga ilusaid prantsuse aprikoose). Täna jätkame :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-30 10:06:45 |
Üleeile õhtul tegin neli pooleliitrist purki kirsimoosi Amaretto likööri ja mandlilaastudega. See oli juba mullu üks lemmikuid, nii et läks tänavu kordamisele. | |
Mann Abikokk 2008-07-30 18:56:00 |
Meil on vahepeal saanud valmis nii 12 purki kirsimoosi, pisut rabarbrimoosi, mõned vaarikamoosid, punasesõstra želee ja aprikoosimoos. | |
Kiilike Abikokk 2008-07-30 19:13:23 |
Minul on vahepeal valmis saanud kuningannamoosi, vaarika-kirsimoosi, vaarikamoosi, aprikoosimoosi, 15 purki nn tekikurke. Lähipäevil olen sunnitud tegema hakkama letšot. Hakkama on pandud kaks pudelit tikriveini ja täna õhtul paneme seisma ka mustsõstrast veini :) Nii, nüüdseks esimene katsetus letšost tehtud, lisaks veel marineeritud patissonid keldrisse viidud. | |
Hexy Abikokk 2008-08-03 22:04:38 |
lõpuks ometi sain ka mina hoidistamise lainele kirsimoos ja kirsimoos amaretto ja mandlilaastudega on valmis. kuningannamoosi tegin ka. lähipäevil võtan käsile pille tehtud krõmpsuvad kurgid | |
Ardo Kokaõpilane 2008-08-03 22:57:35 |
Kas keegi oskab öelda, kui palju tuleb moosisuhkru asemel kirsihoidises kasutada tavalist suhkrut? Need siin leiduvad retseptid on kõik moosisuhkruga, mida mul vastu ööd pole kusagilt võtta. ning poest sai varutud tavalist. Kusagilt on nagu meeles, et tavalist tuleb panna rohkem... aga kui palju? :/ Ja siis veel: kas pruuni roosuhkruga ka mingeid kirsihoidiseid keegi on teinud? tänud. | |
Mann Abikokk 2008-08-03 23:38:10 |
Ardo:
mina eelmine nädal panin kilo marjade kohta miski 700 gr suhkrut. Kas keegi oskab öelda, kui palju tuleb moosisuhkru asemel kirsihoidises kasutada tavalist suhkrut? Need siin leiduvad retseptid on kõik moosisuhkruga, mida mul vastu ööd pole kusagilt võtta. ning poest sai varutud tavalist. Kusagilt on nagu meeles, et tavalist tuleb panna rohkem... aga kui palju? :/ |
|
Ardo Kokaõpilane 2008-08-04 01:15:18 |
Mann:
Just. Sama vastuse sain Hilda Ottensoni raamatust "Hoidised". mina eelmine nädal panin kilo marjade kohta miski 700 gr suhkrut. |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |