Hoidistamine vol. 2008

Marianna
Kokaõpilane
2008-07-23 09:53:23
Maasikamoosi sai 14 purki tehtud! Nüüd algab mustikate pidu :) Mis vahe on tavalisel ja moosisuhkrul?
Vandiste:
"Keisrimoos" - mäletan, et retsept oli mingis 80-date Nõukogude Naises. Peab ema käest uurima, kas tal on alles. Põhimõtteliselt oli tikrikompott, kuid maru kanges siirupis.
Minu vanaema rääkis, et "Keisrimoos" (vene keeles "Tsarskoje vorenije") on selline moos kus igast tikrist on välja võetud seemned ja sinna asemele mandel pandud. Päris suur töö on...

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Hexy
Abikokk
2008-07-23 20:45:33
mina sellel aastal olen küll väga vähe hoidistanud. kapis on maasikatoormoos ja vaarikatoormoos ja keldris rabarberi-ingverimoos :( homme panen kirsse jäässe ja loodan et nädalavahetusel saab mustikale minna.

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-27 12:30:49
Meil oli eile suurem hoidistamine. Tegin krõmpse marineeritud kurke sinepiseemnetega ja 6 purki kirsimoosi. Kristjan tegi 8 purki aprikoosimoosi (turul oli väga ilusaid prantsuse aprikoose). Täna jätkame :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-30 10:06:45
Üleeile õhtul tegin neli pooleliitrist purki kirsimoosi Amaretto likööri ja mandlilaastudega. See oli juba mullu üks lemmikuid, nii et läks tänavu kordamisele.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-07-30 18:56:00
Meil on vahepeal saanud valmis nii 12 purki kirsimoosi, pisut rabarbrimoosi, mõned vaarikamoosid, punasesõstra želee ja aprikoosimoos.
Kiilike
Abikokk
2008-07-30 19:13:23
Minul on vahepeal valmis saanud kuningannamoosi, vaarika-kirsimoosi, vaarikamoosi, aprikoosimoosi, 15 purki nn tekikurke. Lähipäevil olen sunnitud tegema hakkama letšot. Hakkama on pandud kaks pudelit tikriveini ja täna õhtul paneme seisma ka mustsõstrast veini :) Nii, nüüdseks esimene katsetus letšost tehtud, lisaks veel marineeritud patissonid keldrisse viidud.

kiilikese köögikatsetused

Hexy
Abikokk
2008-08-03 22:04:38
lõpuks ometi sain ka mina hoidistamise lainele kirsimoos ja kirsimoos amaretto ja mandlilaastudega on valmis. kuningannamoosi tegin ka. lähipäevil võtan käsile pille tehtud krõmpsuvad kurgid

Hexy asjatab

Ardo
Kokaõpilane
2008-08-03 22:57:35
Kas keegi oskab öelda, kui palju tuleb moosisuhkru asemel kirsihoidises kasutada tavalist suhkrut? Need siin leiduvad retseptid on kõik moosisuhkruga, mida mul vastu ööd pole kusagilt võtta. ning poest sai varutud tavalist. Kusagilt on nagu meeles, et tavalist tuleb panna rohkem... aga kui palju? :/ Ja siis veel: kas pruuni roosuhkruga ka mingeid kirsihoidiseid keegi on teinud? tänud.
Mann
Abikokk
2008-08-03 23:38:10
Ardo:
Kas keegi oskab öelda, kui palju tuleb moosisuhkru asemel kirsihoidises kasutada tavalist suhkrut? Need siin leiduvad retseptid on kõik moosisuhkruga, mida mul vastu ööd pole kusagilt võtta. ning poest sai varutud tavalist. Kusagilt on nagu meeles, et tavalist tuleb panna rohkem... aga kui palju? :/
mina eelmine nädal panin kilo marjade kohta miski 700 gr suhkrut.
Ardo
Kokaõpilane
2008-08-04 01:15:18
Mann:
mina eelmine nädal panin kilo marjade kohta miski 700 gr suhkrut.
Just. Sama vastuse sain Hilda Ottensoni raamatust "Hoidised".
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>