Hoidistamine vol. 2008

Metsvaarikas
Abikokk
2008-07-15 08:22:04
Tänud, Kiilike. Su postitus andis julgust lõpuks järgi proovida rohelise sibula külmutamine. Just supi peale panekuks.
Tripsakas
Abikokk
2008-07-15 09:50:30
Selle suve teiseks hoidiseks, mis keldrisse läheb, on aprikoosimoos amarettoga.
Tripsakas
Abikokk
2008-07-19 08:49:27
Olen moosikeetmise lainel- paari viimase päeva sisse mahub kirsimoos mandlite ja amarettoga ning lihtne maasikamoos mustsõstardega. Lisaks maasikamoos sügavkülma.
Vandiste
Abikokk
2008-07-20 12:01:23
Eile korjasin umbes 7 liitrit vaarikaid (ja tulemas on 5 korda sama palju) ning isa-ema tõid tuttavate käest 5 kilo kirsse. Täna siis puhastasin just kirsid ära ning panin suhkruga kihiti seisma - tahan teha kirsikompotti Hilda Otttensoni "Hoidised" III kompoti valmistamisviisi järgi (lk.69). Vaarikad tegin pudrunuiaga katki ning lisasin veidi suhkrut. Need lähevad vanemate juurde sügavkülma.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-20 21:22:32
Ülalpool oli juttu 'keisrimoosist'. Sellest inspireerituna tegin põhjanaabrite seas populaarset kuningannamoosi ehk siis vaarika-mustikamoosi. Ülejäänud ema aia vaarikad läksid vaarika-kaneelimoosiks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vandiste
Abikokk
2008-07-20 21:44:09
Pille:
Ülalpool oli juttu 'keisrimoosist'. Sellest inspireerituna tegin põhjanaabrite seas populaarset kuningannamoosi ehk siis vaarika-mustikamoosi. Ülejäänud ema aia vaarikad läksid vaarika-kaneelimoosiks. (Pildid ja retseptid homme).
Mul käib ka mõte kuningannamoosi radu. Kui ma homme tubli olen ja piisavalt mustikaid suudan korjata, siis keedan ka.
Vandiste
Abikokk
2008-07-21 21:27:47
Pille:
Ülalpool oli juttu 'keisrimoosist'. Sellest inspireerituna tegin põhjanaabrite seas populaarset kuningannamoosi ehk siis vaarika-mustikamoosi.
Minagi täna tegin 1,5 liitrit ülalviidatud moosi. Võrratu! Vaarikatoormoosi saab sügavkülma siiski jälle tunduvalt rohkem - 5 liitrit taas juures. Peab end kätte võtma ja rohkem vaarikadesserte tegema.
Zapxpxau
Abikokk
2008-07-21 22:59:05
Käisin eile Keskturul ja tõin sealt muuhulgas ära ca. 3 liitrit mustikaid, 1,5 liitrit vaarikaid ja liitrijagu kuldseid vaarikaid, millest tegin ühe karbi päris eraldi toormoosi jääkappi ja osa jätsin homseks magustoiduks. Mustikatest tegin mustikatoormoosi ja osa panin punaste vaarikatega pooleks ehk siis kuningannatoormoosi. Jääkapp on peaaegu täis.

Zap*

Liiseli
Abikokk
2008-07-22 00:26:03
Metsvaarikas:
Tänud, Kiilike. Su postitus andis julgust lõpuks järgi proovida rohelise sibula külmutamine. Just supi peale panekuks.
Kas ei oleks lihtsam (ja värskem) lihtsalt üks sibul juuripidi veeklaasi kasvama panna? Töötab ju aasta läbi. Mina tegin nädala eest kirsikompotti. Kolm purki on juba läinud ja talv veel nii kaugel :P
Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-07-22 09:39:58
Eile käisime mustikal ja seetõttu oli õhtu väga mustikane :D Suurem osa läks sügavkülma, tiba moosi ja paar purki mustikaid vesihoidisena. Värsketest mustikatest sai tehtud veel kisselli ja muhvikesi. Mõned päevad varem olid tikrid aktuaalsed, tegin esmakordselt seda tsaarimoosi ja tikrikompotti. Sellest veel mõned päevad tagasi kirsitarretist, kirsikompotti ja kirsimahla. Maasikad on juba kauge minevik... Appi, kui tubli ma ikka olen :P
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>