Hoidistamine vol. 2008

Amööb
Abikokk
2008-08-07 13:05:41
Tegin eile 3l tikridzemmi. Pott sai ka puhtaks limpsitud :)

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Hexy
Abikokk
2008-08-07 21:05:39
mina tegin vaarika-kaneelimoosi ja mustikamoosi

Hexy asjatab

Kiilike
Abikokk
2008-08-07 22:24:28
Mul sai purki omatehtud borš (pool retsepti kogusest - kommentaar: äädikat tasub 1 spl vähem panna) ning sügavkülma u 1l herneid. Kerget kuumutamist ja pärast külmutamist ootavad türgioad(u 3 kg)

kiilikese köögikatsetused

Ulaturo
Kokaõpilane
2008-08-08 16:19:56
Mul on täiendamisel, jõuluks RUMMITÜNNIKE ja mustika liköör sai tehtud.Läksid mõlemad keldrisse oma aega ootama.Veel sai eile valmis tehtud üks vürtsikas tomati-sibula salat(kuumutatud),needki purgid juba keldri riiulil.Kelder on üks minu lemmikutest.Umbes 5kg vaarikaid on veel ootamas oma kohta,otsin põnevaid retsepte.Sügavkülma on neid iga aasta pandud, aga nüüd tahaks veidike põnevamaid asju ka.

Söön,et elada.

Tripsakas
Abikokk
2008-08-09 11:29:47
Tegin esimest aastat prooviks tikridzemmi piparmündiga. Kujutan ette, et see sobib hästi lambaliha juurde. Mõned purgid tikrimoosi keetsin vaniljekaunaga.
Sussukas
Abikokk
2008-08-09 15:14:00
Kas keegi teab täpselt, kuidas puravikke purki sisse tehakse? Tean, et mitte tavalise marinaadiga vaid sulatatakse kuidagi või ära ja maitsestatakse soolaga ja valatakse purki puravikele peale...??? Oskab keegi täpsemalt öelda mis moodi ja kuidas?

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Sussukas
Abikokk
2008-08-09 20:43:12
Sussukas:
Kas keegi teab täpselt, kuidas puravikke purki sisse tehakse? Tean, et mitte tavalise marinaadiga vaid sulatatakse kuidagi või ära ja maitsestatakse soolaga ja valatakse purki puravikele peale...??? Oskab keegi täpsemalt öelda mis moodi ja kuidas?
Puhastad selle portsu ära (kui väga mustad on, võid pesta ka, aga muidu on parem, kui ei pese) ja tükeldad pannile, paned võid ja maitse järgi soola juurde ja praed niikaua, kuni seened märkimisväärselt kokku lähevad (võib suure pannitäie puhul päris kaua aega võtta). Siis ajad selle kraami purki, vajutad lusika vms asjaga seened kokku ja vaatad, et kõik seened lõpuks võiga kaetud oleks. Hoida tuleks seda purki külmkapis ja väga kaua ei säili, kui on võiga tehtud (välja arvatud juhul, kui soola väga palju panna). Võib teha ka õliga, siis säilib kauem, aga pole nii maitsev. Vanasti mu vanemad tegid searasvaga ja oli ka päris hea. Võiga tehes on üks variant veel see jahtunult sügavkülmutada, siis säilivusprobleemi pole ja minu meelest maitse ka väga ei kannata (sel juhul muidugi paned karpi, mitte purki). Selle jutu sain perekool.eest ja umbes sama ka külla tulnud issilt :D

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Vandiste
Abikokk
2008-08-11 19:52:10
Praegu keeb pliidil suvikõrvitsamarmelaad. Maitstes tundus igati hää kraam olevat :D. Loodan, et 2 liitrit või natuke rohkemgi tuleb välja.
Dots
Abikokk
2008-08-14 16:57:36
Õunakompotile on hea lisaks panna mustisõstraid. Hoian meelega mõned oksad marjadega õunahooajaks.
Vandiste
Abikokk
2008-08-14 21:03:01
Kuna olen ikka mahlaaurutita, tegin tänasest punasesõstra saagist läbihõõrutud mahl-moosi. Ehk siis tarvitada kõlbab mõlemaks - nii joomiseks kui ka pudru peale panemiseks. Järgmisena teen kurke, retseptivarud on kenasti täiendatud ja homme hakkan seda õiget valima (tänaseks olen liiga väsinud).
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>