Kiilike Abikokk 2008-09-10 22:54:43 |
viimasel ajal on õhtud kulunud pohla-õunamoosi, õunakompoti tegemisele ja seente kupatamisele ning kuuseriisikate hoidistamisele kas siis purki või külmutusse. Kuuseriisikatest ei taha enam midagi kuulda, sest töödelnud olen vist viis ämbritäit. Homme alustan ploomide korjamisega | |
Merilin Abikokk 2008-09-10 23:45:27 |
Purki on vahepeal rännanud punnsõstraželee, õuna-pohlamoos, kerges soolvees segaseened ja vanaema äädikata tomati-sibulakaste, küüslaugune tomatikaste ka, kui juba tomati-sibulaga mässamiseks läks.
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-12 12:20:17 |
Ma pole nüüd külaliste tõttu üle nädala midagi hoidistada saanud, aga juba sel nädalavahetusel läheb see viga parandamisele :) See-eest jäi selle nädala Maalehes silma Aive Luigela artikkel hoidistamisest: Hoidised koduaia viljadest. Artiklis on juttu ka hoidistamise reeglitest, lisaks mõned retseptid: Letšo, Ebaküdoonia-arooniasalat (vale pohlasalat) (sarnane sellele hoidisele), Aedoasalat, Ploomikaste, Pihlaka-õunatarretis, Pirni-õunapüree. | |
Kiilike Abikokk 2008-09-12 12:45:38 |
minul sai eile purki 36 l õunamahla ja täna lähevad viimased kuuseriisikad sügavkülma (enam ei ole nõus aia taha minema :) ) Mingil hetkel peaks jätkama õuntega st mahla tegemisega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-12 12:56:01 |
Kiilike:
Ahhhh, kuidas tahaks seda "vana head" õunamahla. Meil keegi ei pressi enam :(
minul sai eile purki 36 l õunamahla ja täna lähevad viimased kuuseriisikad sügavkülma (enam ei ole nõus aia taha minema :) ) Mingil hetkel peaks jätkama õuntega st mahla tegemisega. |
|
Nipitiri Abikokk 2008-09-12 14:51:36 |
Nipitiri:
Neil päevil avasin esimesed purgikesed, seisnuna oli maasikamoos natuke vängeks muutunud (eriti kuna juhtus see purk, kuhu sai sisse ka kaneelikoorerull - s.o hoopis kassiakoorerull, nagu tänu zapxpaule täna teada sain. Kirsimoos aga oli üllatavalt hea - 1 kg marjade kohta sai 0,5 kg moosisuhkurt, aga polnud sugugi magus, vaid mõnus hapukas. Täna kulus enamus päevast keetmisele, 8 kg maasikaid ja 1 kg vaarikaid said moosika, kirsid jäid homset ootama. Maitsjatele meeldis kõige enam see maasikamoosi variant, kuhu läks 2,5 kg marjade kohta 2 apelsini koor ja mahl, 2 kaneelikoorerulli, 6 tähtaniisi, 1,25 kg moosisuhkrut ja sorts calvadost. |
|
Aaloemahl Abikokk 2008-09-12 21:40:30 |
Ma olen sel aastal üsna vilets hoidistaja olnud... Aga täna käisin turul ja ostsin ploome ning tegin ploomimoosi rummiga. Lõhnas küll hästi :) | |
Tripsakas Abikokk 2008-09-13 12:16:58 |
Marineerisin kuuseriisikaid. Vanatädi kunagi õpetas, et kuuseriisikate marinaadile tuleb kaneelikoort lisada. Sai tõesti mõnus. | |
Mann Abikokk 2008-09-20 07:19:29 |
Tšilline tomatimoos sai purki. | |
õunapuu Abikokk 2008-09-20 08:54:00 |
Eile valmis sibula-tomatisalat nami-nami retsepti järgi. | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |