RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Kingadraakon
Abikokk
2010-02-16 21:32:31
Cristella:
Tere leivaküpsetajad :) See on siin foorumis minu esimene postitus ja ka esimene leivategu parasjagu ahjus. Kuna mul ahi üsna kuumapoolne, siis üritan siin mingit keskpärast temperatuuri välja mõelda, eks näis, mis kokkuvõttes välja tuleb. Samas kerkis üles ka küsimus, et kes kasutab elektriahju, siis millises ahjuosas te leivavorme hoiate? Kas pigem üleval, pigem all või keskel? Ning millist rezhiimi kasutate? On ju ahjudel pealtküpsetus, altküpsetus, mõlemaltpooltküpsetus, lisaks veel pöördõhk ja muid vidinaid. Et küsimus just pigem pidevatele kogemustega leivaküpsetajatele, et mismoodi oleks kõige mõistlikum ja ühtlasem?
leivavorme hoian ahjus keskel, resti peal. siis mahub veekauss ilusti ahju põrandale. rezhiimidest sobib mulle kõige paremini tavaline mõlemaltpooltküpsetus. pöördõhuga jäi koorik liiga kõva ja kippus pragunema.
Berit
Abikokk
2010-02-27 12:45:07
Ma olen nii õnnetu! :( Mul tuleb juba suvest saati teha 3. korda juuretist ja iga kord tuleb mul vähemalt 3x proovida, enne kui 'käima läheb'. Seekord mul on mõistus juba lihtsalt otsas, see ei hakka tööle ehkki ma teen kõik nagu kirjutatakse. Nii tahaks oma leiba ju..
Killukas
Kokaõpilane
2010-02-27 18:52:57
Ei oska kahjuks nõu anda, kuidas juuretist käima saada. Kuid ehk saab keegi Sulle anda esimese juuretise poja.. siis juba kõik lihtsam :)
Berit
Abikokk
2010-02-28 14:26:41
Eks ma vist pean jah seda võimalust kasutama, kuigi mulle meeldiks leib otsast lõpuni ise valmis meisterdada :)
Redfox
Abikokk
2010-02-28 15:02:52
katsu kaljaga käärima panna. ehk on veits vängem.
Berit
Abikokk
2010-02-28 19:09:51
Ma ikka ei jäta seda juuretisejonni. Küsin siis veel, et mitu päeva on kõige õigem seda soojas hoida? Minul on seisnud 3 päeva, mõnel juhul aga on siis keefiriga tehes selline hallituse moodi sinakas kiht peale tekkinud (ja olen ära visanud).. Või piisaks kaljaga kääritamisega lühemast ajast?
Kätrin
Abikokk
2010-02-28 19:33:22
Berit:
Ma ikka ei jäta seda juuretisejonni. Küsin siis veel, et mitu päeva on kõige õigem seda soojas hoida? Minul on seisnud 3 päeva, mõnel juhul aga on siis keefiriga tehes selline hallituse moodi sinakas kiht peale tekkinud (ja olen ära visanud).. Või piisaks kaljaga kääritamisega lühemast ajast?
See Thredahlia postitus on ülimalt kasulik ja õpetlik, minul töötab. Kas sedasi oled proovinud teha? http://thredahlia.blogspot.com/2006/11/rukkileiva-juuretis.html

Kätrini kokkamispäevik

Sasha
Abikokk
2010-02-28 22:05:55
Mhh, mul vajus täna millegipärast leib keskelt alla ja jäi veidi nätske - ei saanudki aru, mida ma teisiti tegin. Ehk loksutasin kogemata vormi ahju tõstes?
Redfox
Abikokk
2010-03-12 23:23:57
viimasel ajal olen uurinud soome pagarite retsepte-koostisi. nemad kasutavad ikka väga paljudes leibades kartulihelbeid. huvitav kas hinna või rahvuslike traditsioonide pärast... olen ise ka kasutanud. viimane peedisiirupi ja kartulihelbeleib tuli küll väga mõnus mahlane.
Tziiki
Abikokk
2010-03-13 00:43:15
Redfox:
viimasel ajal olen uurinud soome pagarite retsepte-koostisi. nemad kasutavad ikka väga paljudes leibades kartulihelbeid. huvitav kas hinna või rahvuslike traditsioonide pärast... olen ise ka kasutanud. viimane peedisiirupi ja kartulihelbeleib tuli küll väga mõnus mahlane.
minu teada kartulihelveste eesmärk ongi leiba kauem pehmena hoida...täpselt ei tea muidugi :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 >>