Kessu343 Abikokk 2010-04-25 22:46:50 |
aga minu juuretis on kahjuks stressis ja ei õnnestunud isegi keefiriga turgutamine :( ilmselt kolimine uude koju talle ei meeldinud. viimane kord tekkis juuretise-vee-jahu segule vesi peale ja seda suhteliselt kiiresti ja vahtu ei tekkinudki. sain küll leiva kuidagi valmis, aga kerkis meeletult kaua ja jäi nätske. nüüd ei ole muud, kui sõbranna käest uus juuretis küsida :) | |
Spiidi Abikokk 2010-04-26 09:17:38 |
Tegin eile juustuleida ja kasutasin Saaremaa riivjuustu. Küpsedes ei sulanud juust ilusti leiva sissa nagu varasemalt, vaid jäid sellised natuke tumedamaks tõmmanud riivjuustu ribad. Milles asi võis olla? Liiga tugev kuumus? Samas ma olen varem teinud täpselt samal meetodil ja siis ei ole probleemi olnud. Olen alati ka sama juustuga teinud. Kas keegi on veel sellise murega kokku puutunud? | |
Ullike Abikokk 2010-04-26 11:07:37 |
Sasha:
Viimati nägin seda Priisle turul müügil :) Venelased teevad tihti mitu väiksemat ja kasutavad selleks plekist konservipurke - näiteks Globuse herneste omi :) Mina olen tavalisele lahtikäivale vormile fooliumist kõrgenduse ehitanud, viimati aga tegin hoopis klaasist ahjupotis. Hm, mäletan, et kunagi müüdi sellist vahvat ümmargust leiba - nagu oleks kõrges, kitsas ümmarguses torus küpsetatud. Sai ilusti rõngakujulised viilud lõigata. Ei tea, kuidas seda tehti? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Edith Abikokk 2010-05-30 19:14:26 |
mu juuretis lõhnab täpselt nagu siider. kas see tähendab, et ta on lõplikult halvaks läinud või võib seda veel kasutada?
juuretis on olnud külmkapis. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-30 22:11:13 |
Edith:
See ei kõla ju üldse pahasti? Ma kasutaks kenasti. Kui soovid, võid esimesel korral igaks juhuks juuretist vaid turgutada. Teed eeltaina, lased käärima. Siis võtad sellest tainast uue juuretise (kui on kenasti käärima läinud ja "töötab") ja kasutad seda juuretisena leivateol. Ülejäänud eeltaina võid ära visata..
mu juuretis lõhnab täpselt nagu siider. kas see tähendab, et ta on lõplikult halvaks läinud või võib seda veel kasutada? juuretis on olnud külmkapis. |
|
Seenekas Abikokk 2010-05-31 10:31:16 |
Pille:
Mul läks ka korra juuretis "imelikuks". Kuna oli väheke kiire selle leivateoga, siis turgutasin sutsukese pärmiga. Pärmi tasuks panna ikka tõeliselt vähe, muidu jääb esimesele leivateole kerge maitse juurde. Edith:
See ei kõla ju üldse pahasti? Ma kasutaks kenasti. Kui soovid, võid esimesel korral igaks juhuks juuretist vaid turgutada. Teed eeltaina, lased käärima. Siis võtad sellest tainast uue juuretise (kui on kenasti käärima läinud ja "töötab") ja kasutad seda juuretisena leivateol. Ülejäänud eeltaina võid ära visata..mu juuretis lõhnab täpselt nagu siider. kas see tähendab, et ta on lõplikult halvaks läinud või võib seda veel kasutada? juuretis on olnud külmkapis. |
|
Kardemon Abikokk 2010-06-03 23:02:07 |
ma kasutan nüüd tükk aega Kalewi rukkijahu.. mulle väga meeldib sellest leib!!! ja olen pannud seemneid leivale peale, et tekk, mille sees leivad kerkivad enam taignaseks ei läheks ning leiva pind ilus jääks.
lemmikud viimasel ajal rosinaleib seesamiseemnetega ning kanepiseemnetega leib. http://kardemon.blogspot.com |
|
BirgitP Kokaõpilane 2010-06-05 19:55:04 |
Minu juuretis läks külmikus väga imelikuks, sest ma ei ole juba päris tükk aega leiba teinud, kuna ei ole selleks aega leidnud. Nüüd tahan aga uuesti hakkata leivaküpsetamisega pihta. Homme või kunagi lähipäevil üritan ise teha juuretist nami-nami järgi: paari viilu naturaalse juuretisega rukkileiba panna kolmeks päevaks soojemasse kohta koos hapupiimaga seisma. Eks näis mis välja tuleb ja kindlalt annan ka sellest teada. http://bikiplix.blogspot.com/ |
|
Redfox Abikokk 2010-06-05 20:59:45 |
ma tegin täna laiska leiba. poole kerkimise pealt panin madala kuumusega ahju ja lasin 2 tundi olla, siis lülitasin gaasi välja ja jätsin ahju järelküpsema tunniks. siis võtsin välja, vormist ka, ja panin potisoojendajate alla. ei viitsinud kuumustega tirtsutada aga arvan et väga hea variant on see. kartulihelbed annavad ikka nii palju kergust et taigen kerkib tunduvalt paremini kui ilma nendeta. vanaema peedisiirupit on veel aga tuleb vist see suvi peeti panna. ma mõtlen peenrasse. | |
BirgitP Kokaõpilane 2010-06-10 13:54:25 |
No nii, leivad said tehtud. Juuretise panin hakkama juba sama päeva õhtul, kui leivateo mõte peast läbi käis. Kasutasin keefirit ja Leiburi Ruksi (polnud võibolla parim valik). Lasin kolm päeva hapneda. Peale teist päeva lisasin natukene ka rukkijahu juuretise hulka. Peale kolmandat päeva asi nagu toimis ja lõhn oli ka juuretisele omane, aga leivad mul ei kerkinud. Tegin kaks leiba: üks oli suitsulihaga ja teine seemnete ja 7-vilja helvestega. Leivad said isenesest väga maitsvad, aga nätsked. Eks ma siis üritan seda ära võetud juuretist kuidagi ergutada mõni päev ja vaatan mis leibadest siis välja kukub. http://bikiplix.blogspot.com/ |
|
<< < 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 > >> |