Redfox Abikokk 2010-10-14 21:48:47 |
mul on mure. ma sõidan järgmine semester pooleks aastaks Lapimaale. kodus keegi leiba ei küpseta, seal poleks aega. mis küll juurest saab. aga ehk annan mõne kõpsetajast sõbra kätte. las abiellub tema juuretisega... ehh. Lapimaal tahan rieskat küpsetama õppida, vot. noh, tähtsate asjade kõrval. tegelikult lähen keskkonnakunsti ja visuaalset antropoloogiat jmt seirama | |
Aire1 Abikokk 2010-10-15 08:15:12 |
Juuretise võib panna sügavkülma. Mul on tagava alati seal olemas, juhuks kui unustan. Suvel leiba ei küpsetanud ja juuretis oli ligi pool aastat sügavas. | |
Redfox Abikokk 2010-10-15 13:32:25 |
tõsiselt? Ja ta ei viska vedru välja? ma ei tea, kõhe...aga kui te kõik kinnitate siis mis mul üle jääb. | |
Fanta Kokaõpilane 2010-10-15 19:26:05 |
olen mõnda aega leiba küpsetanud, aga tänavu varasuvest on mind jälitanud hallitus. praktiliselt kohe tuleb juuretisele hallitus v selline kiht peale, lõhnab nagu pärm. olen uue juuretist vahetanud ja siis see esimene juuretis on tibenstobens, aga nüüd tundub, et teine ports hallitab. võtsin ka oma leiva välja, mis laupäeval küpsetanud ja ka see hallitas. mul vist varsti juuksed hallid. vahetasin igaks setmeks juhuks jahugi välja, arvasin, et äkki oli selles viga, aga ... juuretise võtan ma kohe ja kogu aeg olen ühtemoodi teinud. kas oskate arvata, mis viga. enne kui teema tõstatasin, siis sirvisin ka foorumit, aga mingit abi ei saanud. | |
Turakas Kokaõpilane 2010-10-15 20:44:49 |
Fanta:
Kaua ja kuidas hoiad juurestist? Tean, et mõned hoiavad suletud karbis, kilekotis vms. Tegelt peaks tsipa õhku saama, et hingata. Ise hoian külmkapis ühes tw plastkausis ja kaas pisut irvakil. Mina ei võta kohe juuretist. Segan enne osa jahu, suhkru, soola jms. v.a. seemned ja kuivatatud puuviljad vms. Üle 10 päeva pole hoidnud. Seda kaussi pole ka kunagi pesnud, kaabin juuretise välja ja panen pärast uue sisse. See pidavat hästi mõjuma, kui vana jäätmed sinna kausi äärtesse pisut jäävad. Igal juhul minul toimib. olen mõnda aega leiba küpsetanud, aga tänavu varasuvest on mind jälitanud hallitus. praktiliselt kohe tuleb juuretisele hallitus v selline kiht peale, lõhnab nagu pärm. olen uue juuretist vahetanud ja siis see esimene juuretis on tibenstobens, aga nüüd tundub, et teine ports hallitab. võtsin ka oma leiva välja, mis laupäeval küpsetanud ja ka see hallitas. mul vist varsti juuksed hallid. vahetasin igaks setmeks juhuks jahugi välja, arvasin, et äkki oli selles viga, aga ... juuretise võtan ma kohe ja kogu aeg olen ühtemoodi teinud. kas oskate arvata, mis viga. enne kui teema tõstatasin, siis sirvisin ka foorumit, aga mingit abi ei saanud. |
|
Fanta Kokaõpilane 2010-10-15 21:35:40 |
Turakas:
reeglina teen leiba üle kahe nädala, juuretist hoidsin ennem plastkarbis irvakil kaanega, aga nüüd hoian klaaspurgis ja panen köögipaberi kummiga peale, õhku saab. aasta otsa ei olnud muret, aga kevadest hakkas see hallituse trall pihta :( Fanta:
Kaua ja kuidas hoiad juurestist? Tean, et mõned hoiavad suletud karbis, kilekotis vms. Tegelt peaks tsipa õhku saama, et hingata. Ise hoian külmkapis ühes tw plastkausis ja kaas pisut irvakil. Mina ei võta kohe juuretist. Segan enne osa jahu, suhkru, soola jms. v.a. seemned ja kuivatatud puuviljad vms. Üle 10 päeva pole hoidnud. Seda kaussi pole ka kunagi pesnud, kaabin juuretise välja ja panen pärast uue sisse. See pidavat hästi mõjuma, kui vana jäätmed sinna kausi äärtesse pisut jäävad. Igal juhul minul toimib.olen mõnda aega leiba küpsetanud, aga tänavu varasuvest on mind jälitanud hallitus. praktiliselt kohe tuleb juuretisele hallitus v selline kiht peale, lõhnab nagu pärm. olen uue juuretist vahetanud ja siis see esimene juuretis on tibenstobens, aga nüüd tundub, et teine ports hallitab. võtsin ka oma leiva välja, mis laupäeval küpsetanud ja ka see hallitas. mul vist varsti juuksed hallid. vahetasin igaks setmeks juhuks jahugi välja, arvasin, et äkki oli selles viga, aga ... juuretise võtan ma kohe ja kogu aeg olen ühtemoodi teinud. kas oskate arvata, mis viga. enne kui teema tõstatasin, siis sirvisin ka foorumit, aga mingit abi ei saanud. |
|
Ragne Abikokk 2010-10-16 11:55:25 |
Minu sõbrannal läks pidevalt klaaspurgis juuretis hallitama. Ise hoian juuretis tavalises säilituskarbis, sulen kaanega, vahel pressib kaane vahelt välja, järelikult tahab õhku :) muidu aga ikka kaas peal. Ja siiamaani ei ole muret olnud. | |
Zoozi Abikokk 2010-10-16 11:58:00 |
Mina hoian ka säiltuskarbis ja kaas on peal,aga kaanele torkasin naaskliga augud sisse.Pole probleemi olnud. | |
Karima Abikokk 2010-10-25 12:21:04 |
mina tegin ka eile esimest korda oma elus leiba ja see tuli tõesti hea pikalt kaalusin kas üldse julgen ette võtta ja lugesin nippe nii siit kui blogidest Lõpptulemus oli väga hea ja proovin järgmine kord teha puuviljaleiba ning kliidega nüüd tegin 2 tavalist leiba(mis eriti hea oli täna hommikul kiludega) ja ühele suurele leivale panin sisse ja peale puhastatud päevalilleseemneid. | |
Redfox Abikokk 2010-10-27 22:26:42 |
ma tegin siukse eksperimendi et panin murakamoosi leivasse. vaatame kas tuleb päris keeks või jääb õhuline. praegu jahtub. aga tegelt oli see hädaabinõu sest PAPS KURIVAIM SÕI MU PEEDISIIRUPI saiaga ära lihtsalt lambist!!! no mida. panen kenasti kõrvale, ikka ta ajab käpad külge. see oli eelviimane purk ka veel. | |
<< < 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 > >> |