Kirsike Abikokk 2010-01-16 21:48:28 |
Pille:
Sama ka siin, esimene leivategu õnnestus väga hästi, aga erinevalt Pillest teine-kolmas-neljas läksid untsu. Siis turgutasin juuretist keefiriga ja jahuga ja siiani on kõik õnnestunud (ptüiptüiptüi).
Sama siin - paar leivaviilu hapupiimaga käärima ja juba esimene leivategu õnnestus väga hästi.. |
|
Sasha Abikokk 2010-01-17 02:08:40 |
Mul tuli ka kohe esimene leib ilus. Juuretise tegin ise. Hmh, just tuli meelde, et unustasin tänase leiva sisse köömneid panna. | |
Elis Abikokk 2010-01-17 17:29:11 |
Mul on väike mure seoses leivateoga. Mure on mitme tegemise peale väiksemaks läinud kuna enamus asju olen saanud ise mitme katsetusega paika timmida, AGA.. Kõik on leiva juures tipp-topp-maitse on väga hea, koorik mõnus pruun, kerkib ilusti, aga põhi ja ääred jäävad tiba heledad. Leib ise nätske ei ole muidu. Küpsetan alguses 240 kraadi juures 20 minutit (250 liiga palju minu ahjuga) ja siis kahandasin kuumuse 200 kraadi juurde ja küpsetasin veel 50 minutit. Veekauss oli all ja pintseldasin koorikut ka paar korda. Lõpu poole panin peale ka hõbepaberi kooriku kaitseks. Kas äkki see veekauss on liiast, et see ei lase tal põhjast pruunistuda või peaks kasutama pöördõhku? Siin palju suuri leivameistreid, ehk keegi oskab nõu anda. | |
Kirsike Abikokk 2010-01-17 22:41:27 |
Kirsike:
Ikkagi sõnasin ära!!! Totaalselt aiataha läks eilne leivategu. Turgutan juuretist ja proovin edasi :D
Pille:
Sama ka siin, esimene leivategu õnnestus väga hästi, aga erinevalt Pillest teine-kolmas-neljas läksid untsu. Siis turgutasin juuretist keefiriga ja jahuga ja siiani on kõik õnnestunud (ptüiptüiptüi).Sama siin - paar leivaviilu hapupiimaga käärima ja juba esimene leivategu õnnestus väga hästi.. |
|
Kiilike Abikokk 2010-01-18 11:29:51 |
Elis:
Mul enam-vähem sama tegemisviis. Ahju panen 230 kraadiga ja lasen 10 minutit küpseda siis alandan 200-le ja küpsetan 40 minutit. Veekaussi pole pannud ja pealt pintseldanud ahjusoleku ajal pole ka kordagi. Vormidena kasutusel Kaiser´i 30 cm leivavorm, Sana veidi laiem ja lühem vorm ja siis kui kolme leiba korraga teen kasutan mingit odavat läikivat vormi. See viimane vorm ei juhi kuumust nii hästi kui teised vormid ja nii leivad kui keeksid jäävad heledad alt ja külgedelt (sarnane küpsemine TW silikoonist keeksivormile küpsetatud keeksile).
Pakuks, et vormis asi aga võib ka veekausis olla kuigi aur peaks mõjutama rohkem kooriku pehmust.
Mul on väike mure seoses leivateoga. Mure on mitme tegemise peale väiksemaks läinud kuna enamus asju olen saanud ise mitme katsetusega paika timmida, AGA.. Kõik on leiva juures tipp-topp-maitse on väga hea, koorik mõnus pruun, kerkib ilusti, aga põhi ja ääred jäävad tiba heledad. Leib ise nätske ei ole muidu. Küpsetan alguses 240 kraadi juures 20 minutit (250 liiga palju minu ahjuga) ja siis kahandasin kuumuse 200 kraadi juurde ja küpsetasin veel 50 minutit. Veekauss oli all ja pintseldasin koorikut ka paar korda. Lõpu poole panin peale ka hõbepaberi kooriku kaitseks. Kas äkki see veekauss on liiast, et see ei lase tal põhjast pruunistuda või peaks kasutama pöördõhku? Siin palju suuri leivameistreid, ehk keegi oskab nõu anda. |
|
Elis Abikokk 2010-01-18 17:34:25 |
Võibolla ongi siis vormis asi. Panen täna uue juuretise ja proovin pöördõhuga tiba kauem, vaatab kuidas siis jääb. | |
Sasha Abikokk 2010-01-18 21:38:24 |
Mul on see Kaiseri läikiv keeksivorm ja ma mõtlesin, et külvan sellesse kevadel salatit. No ei küpseta põhja ja külgi, noh! Aga mulle maitsevad pigem tumedama koorikuga asjad. | |
Redfox Abikokk 2010-01-18 23:02:44 |
minul on vanaema rauast vorm ja siuke lai metallist... plekist või... ja vahel teen plekist lainelistes keeksivormides küpseb hästi kiiresti. naljaka kujuga küll , saab sektoreid lõigata mitte viile. aga mulle meeldib nii. lõikangi leiba kuda juhtub, kild siit ja amps sealt. miks peab alati saama üleleivakäärud? | |
Elis Abikokk 2010-01-19 18:05:13 |
Kiilike:
Küpsetasin täna sama vormiga, aga ilma veekausita ja jäi põhjalt ja külgedelt väga ilus ja pruun. Aitähh vastamast! Elis:
Mul enam-vähem sama tegemisviis. Ahju panen 230 kraadiga ja lasen 10 minutit küpseda siis alandan 200-le ja küpsetan 40 minutit. Veekaussi pole pannud ja pealt pintseldanud ahjusoleku ajal pole ka kordagi. Vormidena kasutusel Kaiser´i 30 cm leivavorm, Sana veidi laiem ja lühem vorm ja siis kui kolme leiba korraga teen kasutan mingit odavat läikivat vormi. See viimane vorm ei juhi kuumust nii hästi kui teised vormid ja nii leivad kui keeksid jäävad heledad alt ja külgedelt (sarnane küpsemine TW silikoonist keeksivormile küpsetatud keeksile).
Pakuks, et vormis asi aga võib ka veekausis olla kuigi aur peaks mõjutama rohkem kooriku pehmust.Mul on väike mure seoses leivateoga. Mure on mitme tegemise peale väiksemaks läinud kuna enamus asju olen saanud ise mitme katsetusega paika timmida, AGA.. Kõik on leiva juures tipp-topp-maitse on väga hea, koorik mõnus pruun, kerkib ilusti, aga põhi ja ääred jäävad tiba heledad. Leib ise nätske ei ole muidu. Küpsetan alguses 240 kraadi juures 20 minutit (250 liiga palju minu ahjuga) ja siis kahandasin kuumuse 200 kraadi juurde ja küpsetasin veel 50 minutit. Veekauss oli all ja pintseldasin koorikut ka paar korda. Lõpu poole panin peale ka hõbepaberi kooriku kaitseks. Kas äkki see veekauss on liiast, et see ei lase tal põhjast pruunistuda või peaks kasutama pöördõhku? Siin palju suuri leivameistreid, ehk keegi oskab nõu anda. |
|
Kairit Abikokk 2010-01-20 13:40:56 |
Seenekas:
Tänan Seenekas, mul leib nüüd tehtud. Lugeda saab minu leivateost siit. Minult võib saada küll, aga tee ise, see on imelihtne. Vaata juuretiseteemat. Ise tegin riivitud õuna, sooja vee ja rukkijahuga. |
|
<< < 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 > >> |