Redfox Abikokk 2009-12-21 09:10:37 |
Võtan paar oma leiba täna müügiks kaasa Vabaduse platsile, neid saab jurtast. see on tore ümmargune telgi moodi majake seal, kus Kaarli kohviku poole keerab. Kes soovib, võib tulla mekkima. | |
Ragne Abikokk 2009-12-21 09:26:38 |
Kessu343:
Lasin kerkida sama kaua, kui suuri leivapätsegi (panin ööseks kerkima, muidu ma arvan et piisaks ka 1,5 tunnist), ahjus hoidsin umbe 20 minutit.
Mul oli aga täna öösel väga põnev leivategu. Hakkasin kell öösel kell 1 leivatainast tegema. Poole tegemise pealt aga selgus, et rukkijahu on otsa saanud (tavaliselt mul mitu pakki varutud ja need ka kõik otsas) Lisasin siis ohtralt rukkijahu asemel odrajahu ja linnasejahu... Leivad tulid just ahjust ja hakkan neid maitsma... loodetavasti sobvad leiva nime kandma:)
Niimaitstud proovitud, ja peab ütlema et väga väga maitsvad tulid. Odrajahu lisamine annab väga hea maitse leivale.
Ragne:
Ragne, kaua sa kuklitel kerkida lasid ja ahjus hoidsid?Mina tegin eile leiba - traditsioonilise köömnetega, siis kahe-juustu ning kolmanda leiva jaoks mõeldud taignast tegin leivakuklikesed. Sellised pisikesed nagu on saiakuklid. Küpsetasin neid eraldi, pärast suuremate leibade küpsetamist. Uskuge või mitte, aga juba on väiksed kakukesed otsas, mehe sõnul olevat neid nii mõnus näksida teleka ees :) |
|
Sasha Abikokk 2009-12-27 01:11:12 |
Ohhoo, ma olen nii võidukas! Tegin oma esimese "päris" juuretisega leiva! Ise keerasin juuretise kokku ja kartsin, et see ebamäärane segu nüüd küll tööle ei hakka. Aga töötas suurepäraselt, leivad kerkisid mis mühises! Väga vahva tunne on, loodan, et edaspidi jaksavad mu pereliikmed ka ära süüa kõik need leivad, mille ma küpsetada plaanin. Lisan: teine sats leiba ka tehtud. Kuna vahepeal õnnestus maltoosat osta, lisasin tainale maltoosat värvi andmiseks ja vastukaaluks asendasin väikese koguse rukkijahu nisujahuga. Poole protsessi pealt selgus veel, et rukkijahu saab otsa ja lisasin veidi Veski-Mati rukkileiva jahusegu. Tulemuseks oli minu meelest täiesti täiuslik leib, mida ma ei jõudnud pildistada, sest pühad-külalised-värgid - ära söödi. Aga leib kerkis hästi, jäi ilusat tumedamat värvi, õhuline, mõnusa "mulliga", kuid üldse mitte kuiv - super. Nüüd mõistatangi, millest see õnnestumine tuli, et saaks järgmise teoga korrata. Ainus, kes rahul polnud, oli vanem poeg - talle meeldis, et eelmine leib veidi nätskevõitu jäi! Ja veel NB tahaksin siiralt tänada kõiki siinkirjutanuid - ei tea kas seda teemat läbi lugemata oleksingi niipea selle leivateo ette võtnud. | |
Pinnu Abikokk 2009-12-29 19:18:00 |
Pean kohe kilkama, et mulle päkapikk just selle Pilgrim kirjastuse Koduleivaraamatu tõi. Lugesin juba siit ja sealt aga leiva tegin põhapäeval ikka oma vana plaani järgi. Kuid seekord õnnestus kõik kenasti. Viimased korrad oli alati leib praguline. Seekord aga kõik kena ja sile. Lasin leibadel nats kauem vormis kerkida ja mure kadus. :) | |
Redfox Abikokk 2009-12-29 22:53:28 |
ma uuel aastal toon Rocca Al Marest läti poest keeduleiba. seal müüakse vahel, kui nad on toonud värsket. praegu on endal järg ees, ei jaksa nii palju süüa aga seda läti leiba tahan proovida. olen ise muidu sarnase koostise ja õpetuse järgi korra teinud paar pätsi ja väga väga hää oli. vist kõige parem. kuum lõunamaa leib :-)) | |
Sasha Abikokk 2009-12-30 08:53:41 |
Misasi on keeduleib? Jahu keedetakse mingis etapis kokku nagu keedutaina puhul? | |
Spiidi Abikokk 2009-12-30 08:58:10 |
Mul kerikib hetkel rosina, pähkli ja banaani leib. Ootan põnevusega :) | |
Redfox Abikokk 2009-12-30 09:23:59 |
Sasha:
põhimõtteliselt nagu eesti magushapu leib, keeva vett valatakse jahule otsa, klopitakse korralikult, lastakse mullitama jahutatakse ja siis alles pannakes juuretis sisse. vist, kui nad ei tee seda teisiti kui mina Misasi on keeduleib? Jahu keedetakse mingis etapis kokku nagu keedutaina puhul? |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-30 10:12:34 |
küsimus-kas on kellelgi kogemusi Kaarli talu jahuga leivaküpsetamisel?
ei raatsiks niisama katsetama hakata, kuna hiljuti proovitud Vändra jahu ei meeldinud kohe sugugi :( As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Spiidi Abikokk 2009-12-30 11:10:54 |
Tziiki:
Vaata, loe seda teemat mõned lehed tagasi. Päris mitu kommentaari oli selle kohta, et mingil põhjusel leib ei kerkinud. Ja ühine tegur selle juures oli Kaarli talu jahu.
küsimus-kas on kellelgi kogemusi Kaarli talu jahuga leivaküpsetamisel? ei raatsiks niisama katsetama hakata, kuna hiljuti proovitud Vändra jahu ei meeldinud kohe sugugi :( |
|
<< < 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 > >> |