Tziiki Abikokk 2009-12-08 22:05:35 |
Mari-Liis:
väga vahva idee...aga kas leivad niimoodi väga kõvad ei jää? selles mõttes, et kooriku osa on ju hästi suur? Ma küpsetasin leibasid täna muffinipannil. Laste koolis järgmisel nädalal toimuva jõululaada tarvis tegime proovi. Tavapärase suure pätsi 1,5 tunni asemel hoidsin ahjus 40 minutit. Väga kenasti õnnestusid need leivakesed :) Tegin 3 erinevat sorti: köömne-, jõhvika-pähkli- ja seemnelisandiga. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Mari-Liis Abikokk 2009-12-09 00:04:01 |
Tziiki:
Üldse ei jäänud kõvad! Küljed olid täitsa pehmed, peal paras krõbe koorik. Panin panni 230-kraadisesse ahju ja keerasin kohe kuumuse 200-le. 200-ga küpsetasingi lõpuni. Naljakas oli vaadata, kuidas nad kerkisid üle ääre mütsikesteks, täpselt nagu muffinid :)
Mari-Liis:
väga vahva idee...aga kas leivad niimoodi väga kõvad ei jää? selles mõttes, et kooriku osa on ju hästi suur?Ma küpsetasin leibasid täna muffinipannil. Laste koolis järgmisel nädalal toimuva jõululaada tarvis tegime proovi. Tavapärase suure pätsi 1,5 tunni asemel hoidsin ahjus 40 minutit. Väga kenasti õnnestusid need leivakesed :) Tegin 3 erinevat sorti: köömne-, jõhvika-pähkli- ja seemnelisandiga. |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-09 08:26:37 |
Mari-Liis:
väga vahva...peaks ka jõuludeks proovima :) Tziiki:
Üldse ei jäänud kõvad! Küljed olid täitsa pehmed, peal paras krõbe koorik. Panin panni 230-kraadisesse ahju ja keerasin kohe kuumuse 200-le. 200-ga küpsetasingi lõpuni. Naljakas oli vaadata, kuidas nad kerkisid üle ääre mütsikesteks, täpselt nagu muffinid :)Mari-Liis:
väga vahva idee...aga kas leivad niimoodi väga kõvad ei jää? selles mõttes, et kooriku osa on ju hästi suur?Ma küpsetasin leibasid täna muffinipannil. Laste koolis järgmisel nädalal toimuva jõululaada tarvis tegime proovi. Tavapärase suure pätsi 1,5 tunni asemel hoidsin ahjus 40 minutit. Väga kenasti õnnestusid need leivakesed :) Tegin 3 erinevat sorti: köömne-, jõhvika-pähkli- ja seemnelisandiga. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Ullike Abikokk 2009-12-09 08:36:13 |
Olen taina ülejäägi korral teinu ramekini-vormidesse. Muidu tuleb täitsa norm - ainult tahkuvad ikka kiiremini kui suured pätsid. Aga see on ju vist normaalne? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Spiidi Abikokk 2009-12-09 09:04:18 |
Ullike:
Jah, ma tegin ka eelmisel korral ülejäägist väikse pähkli-rosina leivakukli. Kuna sõin selle kohe ära, siis oli väga hea!
Olen taina ülejäägi korral teinu ramekini-vormidesse. Muidu tuleb täitsa norm - ainult tahkuvad ikka kiiremini kui suured pätsid. Aga see on ju vist normaalne? |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-12-09 18:30:33 |
Spiidi:
selle asja nimi on kaapekakk! Igal juhul on see pisileivakeste idee väga tore! Ullike:
Jah, ma tegin ka eelmisel korral ülejäägist väikse pähkli-rosina leivakukli. Kuna sõin selle kohe ära, siis oli väga hea!Olen taina ülejäägi korral teinu ramekini-vormidesse. Muidu tuleb täitsa norm - ainult tahkuvad ikka kiiremini kui suured pätsid. Aga see on ju vist normaalne? |
|
Ullike Abikokk 2009-12-09 20:02:15 |
Alberta:
Mõte on õige küll, aga päris kaapekakuks ikka ei nimetaks. Viimane oleks nn põrandaleib, aga mina teen vormileiba. Ja mis see ramekin'gi muud on kui vorm? Spiidi:
selle asja nimi on kaapekakk! Igal juhul on see pisileivakeste idee väga tore!Ullike:
Jah, ma tegin ka eelmisel korral ülejäägist väikse pähkli-rosina leivakukli. Kuna sõin selle kohe ära, siis oli väga hea!Olen taina ülejäägi korral teinu ramekini-vormidesse. Muidu tuleb täitsa norm - ainult tahkuvad ikka kiiremini kui suured pätsid. Aga see on ju vist normaalne? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Täpik Abikokk 2009-12-09 20:09:15 |
Pille:
Proovisin ära mõlemad variandid:
1. Segasin linnasejahu (3 spl täit) rukkijahuga ja jahusegu omakorda peaaegu keeva veega ning jahtunud segule juurde juuretis. Saab hästi pruun asi alguses, edasi nagu ikka ja jahu hilisemal lisamisel on ikka heledam tainas.
2. Segasin linnasejahu tulise veega kreemiks ja sokutasin leivataigna hulka järgmisel päeval.
Esimesel korral panin ilma tulise veeta teisel päeval, ka OK.
Erilist vahet leiva omadustes ei täheldanud. Seega väidan, et antud juhul tegija mugavus, mis loeb.
PS! Taltsutasin savivormid. Sokutasin neisse vähemkerkivad segud nt aprikoosi-rosinaleiva. Oma 1l veega taignast saan 2 savi- ja ühe suure metallvormi. 3 savivormi jäi imselt liiga väikeseks.
Endiselt leotan (sooja veega) ja määrin võiga - tuli välja küll :) Ardo:
Mina olen lisanud linnasejahu supilusikatäie tainale, mis tehtud 1 liitrist veest. Lisanud käärinud eeltainaleOstsin täna Loodusperest seda punast linnasejahu... aga nüüd tekkis küsimus, et millal seda panna? ? |
|
Ullike Abikokk 2009-12-10 00:20:02 |
Olude sunnil kerkis täna leivatainas enam kui 5 tundi. Kippus juba suurest mõisakeraamika-kausist välja. Ja kogus sai ka järsku suurem kui tavaliselt: 750ml vee peale sai täna 3 pätsi. Sellest võib vist järeldada, et mida kauem tainas kerkib - seda rohkem teist saab =D Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Ilse Abikokk 2009-12-11 07:36:59 |
Sain laadalt juuretisepoja , selline ümmargune pallikene, sain neid sealt kohe kaks tükki :) ühest küpsetasin Evelin ilvese õpetuse järgi http://www.postimees.ee/041004/lisad/kasu/146179.php leivad ja said head ja ilusead, eile õhtul panin teise käärima ja nüüd jääb mul segaseks , et millal siis see uus juuretis võtta? kas see vedel eeltainas? või siis kui on juba jahud soolad suhkrud sees? need pallid mis mina sain olid ju tugevad pallid aga kui ma eeltainast võtan on see ju vedel. Palun abi , tehke mulle see asi selgeks :) | |
<< < 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 > >> |